Δυναμική κινητοποίηση ήταν η απάντηση στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Η δυναμική κινητοποίηση-πορεία που διοργανώθηκε χτες Τρίτη και κατέληξε στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, ήταν η απάντηση που δόθηκε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και στους συνεργάτες της στο χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 09/07 και ουσιαστικά απειλεί το δικαίωμα διοργάνωσης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από νωρίς. Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και αντιεξουσιαστικού χώρου, έδωσαν δυναμικό «παρών» και είπαν το δικό τους «Όχι» στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου που απεργάστηκαν τα μέλη της για να αντιμετωπίσουν άλλη μία οικονομική ύφεση που είναι ήδη προ των πυλών και απειλεί τον κόσμο της εργασίας και ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών άφησαν ως άλλοθι της «δημοκρατικής» διακυβέρνησής τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που ψηφίζεται στη Bουλή την Πέμπτη 09/07, μεταξύ άλλων, δημιουργείται ειδική «Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας», που θα συντονίζει τις κρατικές δυνάμεις για τον έλεγχο των διαδηλώσεων, ενώ ο διοργανωτής θεωρείται υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης και είναι υπόλογος για τυχόν ζημιές που θα υπάρξουν.

Το ραντεβού των διαδηλωτών ανανεώθηκε για την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7μ.μ. στα Προπύλαια, οπότε θα πραγματοποιηθεί και νέα συγκέντρωση.

Επίσης, σήμερα Τετάρτη, πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, απευθύνοντας κάλεσμα για κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή στις 11.30 το πρωί, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί από τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Με νόμους της χούντας και καταστολή, δε θα σταματήσει η ταξική οργή!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.