Δυναμικές διαδηλώσεις για την αντιπολεμική μέρα δράσης / ΜΕΘ, Γιατροί, εμβολιασμοί – Όχι φρεγάτες, Rafale και εξοπλισμοί

Δυναμική η διαδήλωση σήμερα και στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από συλλογικότητες, αριστερές οργανώσεις και φοιτητικούς συλλόγους, μεταξύ τους η Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό” και η Π.Ο. Κόκκινο Νήμα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιπολεμικής, αντιμιλιταριστικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και πορευτήκαμε μέχρι τη Βουλή. Φωνάξαμε συνθήματα κατά του μιλιταρισμού και του ιμπεριαλισμού, καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων. “Ούτε σταγόνα αίμα για τα πετρέλαιά σας, εμείς δεν πολεμάμε για τα συμφέροντά σας”, “ΜΕΘ, Γιατροί, εμβολιασμοί – Όχι φρεγάτες, rafale και εξοπλισμοί”.

Διαδηλώσαμε υπέρ της ειρήνης και της φιλίας των λαών της περιοχής. 

Επίσης; βασικό αίτημα είναι όχι μόνο να αποσυρθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά δραματική η μείωσή της, την αντίθεσή μας στην αναδιάρθρωση της Εθνοφυλακής και στη δράση ταγμάτων Εθνοφυλακής στις πόλεις, όπως και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών.

Οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί άνθρωποι σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουμε να χωρίσουμε το παραμικρό, κοινός αντίπαλός μας είναι ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός στις ίδιες μας τις χώρες, οι κυβερνήσεις μας που αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και την ανεργία, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από την Συρία και την Λιβύη ως την Ουκρανία. Κοινός αντίπαλος είναι οι φασίστες που τρέφονται από τις ρατσιστικές και πολεμοκάπηλες πολιτικές των χωρών μας!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.