Δολοφονίες στη Νίκαια: Μπροστά στον τρόμο, αρνηθείτε την πολεμική λογική – Aνακοίνωση του NPA

image_pdfimage_print

Το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (Nouveau Parti Anticapitaliste) καταδικάζει τις δολοφονίες που έγιναν στη Νίκαια κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα, στις οικογένειες και στους οικείους τους. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, φαίνεται ότι οι δολοφονίες αυτές διαπράχθηκαν στο όνομα θανατηφόρων ιδεών των τζιχαντιστών.
Το τραγικό αυτό γεγονός αποδεικνύει την πλήρη αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μέτρων, του σχεδίου Vigipirate (Σχέδιο Εθνικής Ασφάλειας Vigipirate) με τους συνεχείς περιορισμούς ελευθεριών. Αντίθετα, η ισλαμόφοβη διαλεκτική της εξουσίας και οι αδιάκοπες προκλήσεις της εγγράφονται σε μια πολεμική λογική που δεν μπορεί παρά να ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα ρήγματα και να δώσει με αυτόν τον τρόπο ερείσματα στους φανατικούς κάθε πλευράς για νέες καταστροφές.
Σύμφωνα με την εξουσία, πρόκειται για έναν εσωτερικό πόλεμο, που ακολουθεί όμως τις ίδιες λογικές με τον κλασσικό πόλεμο: η κυβέρνηση μας καλεί να είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της, να αποδεχτούμε την αντικοινωνική και πολεμική, ξενόφοβη, ισλαμόφοβη πολιτική, βασιζόμενη στο συναίσθημα που προκαλούν αυτές οι επιθέσεις. Η Marine Le Pen ωθεί τη λογική αυτή στα άκρα ζητώντας να ληφθούν μέτρα που λαμβάνονται σε καιρό πολέμου, που περιλαμβάνουν αναμφίβολα νέους περιορισμούς των ελευθεριών.
Στον αντίποδα των πολιτικών αυτών, απαιτούμε, το ταχύτερο δυνατόν, εγγυήσεις για την ευρύτερη δυνατόν ισότητα στην χώρα, το τέλος του στιγματισμού και των διακρίσεων κατά των αλλοδαπών, την απόρριψη της ισλαμόφοβης λογικής και πράξης και μέτρα δικαιοσύνης και κοινωνικής ισότητας.
Επιβεβαιώνουμε την μάχη μας ενάντια σε αντιδραστικές και θανατηφόρες ιδέες που οπλίζουν τους δολοφόνους και τρέφουν τις διαιρέσεις και τα ρήγματα. Καλούμε το σύνολο των προοδευτικών οργανώσεων να αρνηθεί τη λογική των αμαλγαμάτων (σύμφωνα με προγενέστερη ομιλία του Μακρόν) και των κατασταλτικών μέτρων και να ευνοήσει τις εκφράσεις και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης μεταξύ των διαφόρων τομέων του πληθυσμού, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, την εθνική τους προέλευση, την θρησκευτική τους πεποίθηση. Αναφερόμαστε εδώ ιδίως στις πορείες και σε άλλες πρωτοβουλίες κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας, που αποτελούν την καλύτερη εγγύηση προάσπισης μιας ισότιμης και αλληλέγγυας κοινωνίας, κόντρα σε κάθε δύναμη που προωθεί έναν εμφύλιο πόλεμο.

Montreuil, 29 Οκτωβρίου 2020.

Mετάφραση: Τατιάνα Αναγνωστοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.