Δελτίο Τύπου: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 Νοεμβρίου φόραμε μάσκες αλλά έχουμε και φωνή και ζωή

image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή όρισε απεργία την 26η Νοεμβρίου 2020. Δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει lock down, την ίδια στιγμή να επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου!!! Στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Παλεύουμε για Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Διεκδικούμε:

• Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
  • Άμεση δημιουργία πολλών νέων κλινών ΜΕΘ
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος
  • Πύκνωση δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους εργαζόμενους
  • Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες
  • Να μην ισχύει καμία απόλυση από 1 Νοέμβρη
  • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την μείωση των κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ

Οργανώνουμε ημέρα δράσης την τρίτη 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προτείνουμε με ευθύνη κάθε σωματείου να οργανωθούν δράσεις στους χώρους δουλειάς πλατιάς ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο Υπ. Υγείας.

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Υπ. Εργασίας με σκοπό η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη

Οργανώνουμε ημέρα δράσης την Πέμπτη 19 Νοέμβρη για τις αστικές συγκοινωνίες σε συντονισμό με τα σωματείου του χώρου.

Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλες τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της υγείας. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ  ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

*