Χιλιάδες στους δρόμους ένα χρόνο από την καταδίκη των νεοναζί βροντοφώναξαν «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και χιλιάδες κόσμου συγκεντρωθήκαμε στο Εφετείο και πορευτήκαμε μέχρι το Σύνταγμα όπου και ακολούθησε αντιφασιστική συναυλία.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν η Μάγδα Φύσσα, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, οι συλλογικότητες που συμμετέχουν σε αυτόν (μεταξύ των οποίων και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”), φοιτητικοί σύλλογοι, πολλές οργανώσεις του κινήματος και της Αριστεράς.

Εκτός από τα αντιφασιστικά συνθήματα, ακούστηκαν και συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, που με τις πολιτικές της, τις ίσες αποστάσεις απέναντι στους φασίστες και το αντιφασιστικό κίνημα, με την υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων εξισώνει τα θύματα με τους θύτες, ξεπλένει και δίνει θάρρος στους νεοναζί, γιατί νιώθει πως το κίνημα είναι εδώ και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το επόμενο διάστημα να υπάρξουν πολύ μεγαλύτερες από τις μέχρι σήμερα αντιστάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Μάγδα Φύσσα: “Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο εκείνης της ημέρας, που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται.” Και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν και δρουν φασίστες και συνοδοιπόροι, μέχρι την οριστική νίκη.

Ποτέ ξανά φασισμός – Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της καταστολής

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”

Πηγή: kar.org.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.