Μπορούμε να νικήσουμε; Ναι όταν υπάρχουν τέτοιες απεργίες.

image_pdfimage_print
του Ελισσαίου Φάκαρου
Πώς να συνεχίσουμε;
Να μην υποτιμήσουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες την διάθεση του κόσμου της εκπαίδευσης και τα μηνύματα που αυτός εξέπεμψε.
Ο κόσμος της εκπαίδευσης, δεν φοβήθηκε τις απειλές και υπέγραψε στο 70% των σχολείων πανελλαδικά την απεργία – αποχή. Σήμερα παρά τα ψέματα των ΜΜΕ για δήθεν παράνομη κινητοποίηση, τα ποσοστά της απεργίας και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ήταν πάλι τεράστια.
Η σημερινή απεργία έφερε την μάχη της εκπαίδευσης μπροστά στα μάτια όλης της κοινωνίας. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο κατα της αξιολόγησης . Ούτε μόνο για τα συμφέροντα των ιδιων,των μαθητών και των γονιών. Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων με την λογική ότι αυτός ο αγώνας αμφισβητεί το πιο μεγάλο τερατούργημα τον νόμο Χατζηδάκη (παύση εργατικών διεκδικήσεων), αφού κάναμε την απεργία και τις συγκέντρωσεις χωρίς να κάνουμε αυτά που ορίζει ο νόμος.
Η σημερινή απεργία φόβισε την κυβέρνηση και την Κεραμέως και δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους εκπαιδευτικούς.
Γιαυτό τον λόγο δεν μπορούμε να πάμε σε νομικιστικες λύσεις ( προσφυγές, εναλλακτικά χαρτιά αποτίμησης κτλ).
● Χρειάζεται νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 15 Οκτώβρη.
● Επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής, προκήρυξη στάσεων εργασίας για τυχόν συνελεύσεις διδασκόντων.
● Συνελεύσεις των συλλογών και των ΕΛΜΕ μέσα στην εβδομάδα και συνελεύσεις των προέδρων το επόμενο ΣΚ.
Οι παραπάνω προτάσεις ήταν που κυριάρχησαν στην συνέλευση αγώνα που ακολούθησε της συγκέντρωσης στην Αθήνα και αναμένουμε το δελτίο τύπου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.