Από την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου στην πιο αναχρονιστική σεξουαλική αγωγή με επιστημονική υπογραφή

Λ.Π.
Tο εκπαιδευτικό σύστημα στην ελλαδα δεν προβλέπει καμια διδακτική ενότητα για τη σεξουαλική εκπαίδευση η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Στη Γαλλία και τη Φιλανδία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά από το νηπιαγωγείο ενώ σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες η σεξουαλική αγωγή καθιερώθηκε στον εκπαιδευτικό κορμό πριν 40χρόνια.
Απόρροια των ελλειμματικών προγραμμάτων σπουδών στα ελληνικά σχολεία είναι η πρώτη και η τρίτη θέση που κατέχει η Ελλάδα στις αμβλώσεις καθώς και τα όλο και αυξανόμενα ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, δεδομένα που δηλώνουν την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας να διδάξει στα παιδιά της πως το ασφαλές σεξ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας τους της σωματικής και ψυχικής αν αναλογιστούμε πόσες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες συνεχίζουν εξαιτάις των κοινωνικών και θρησκευτικών στερεότυπων.
Η αυτοδιάθεση του σώματος και η οριοθέτηση του τι θέλω και τι πρέπει στις σεξουαλικές επαφές είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εφήβου που πρέπει να διδάσκεται με παιδαγωγικό τρόπο και όχι να αφήνεται στην λανθασμένη έκθεση του σε αμφίβολες πηγές πληροφόρησης του διαδικτύου ή της τηλεόρασης.
Η βαθιά θρησκευόμενη ελληνική νοοτροπία δεν αφήνει περιθώρια για ανοιχτές συζητήσεις με παιδαγωγούς και γονείς για θέματα σεξουαλικότητας αλλά είναι βαθιά κοινωνικά προβληματικό η επιστήμη να δίνει δυνατό πάτημα στους ανθρώπους της εκκλησίας να εκφράσουν μεσαιωνικές και αναχρονιστικές κατευθυντήριες γραμμές για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και για την τελειότητα που χαρακτηρίζει την αγία ελληνική οικογένεια. Και σήμερα 2000 χρόνια μετά την επινόηση της ατομικής θεωρίας από το Δημόκριτο και περισσότερα από 60χρόνια λειτουργίας του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου φυσικών επιστημών στην Ελλάδα που έχει το όνομα του “ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος” να διοργανώνει ομιλίες που προσβάλουν μια πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.