Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζήμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλους του ΣΕΠΕ Ξάνθης με την μορφή της «Προκαταρκτικής Εξέτασης»,  προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν, εξαιτίας αναρτήσεων στο “facebook” με αντιρατσιστικό περιεχόμενο που έγιναν τον Μάρτιο.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης, γινόταν με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο η εργαλειοποίηση του προσφυγικού. Στη δε περιοχή του Έβρου, Έλληνες και Ευρωπαίοι φασίστες δρούσαν ανεξέλεγκτα, εις γνώσιν της αστυνομίας, μέσα από παραστρατιωτικές ομάδες, κυνηγώντας και βασανίζοντας πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν στην χώρα μας.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι εκπαιδευτικός από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του. Συμμετέχει σε όλους τους εκπαιδευτικούς αγώνες, στο αντιπολεμικό και στο αντιφασιστικό κίνημα καθώς και στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών.

Η απόφαση για «Προκαταρκτική Εξέταση»,   φέρνει στη μνήμη όλων μας πρακτικές από το παρελθόν που έχουν καταδικαστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία έδωσε αγώνες για την εξάλειψή τους. Είναι επιπλέον αντίθετη με το κατοχυρωμένο από το σύνταγμα δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα (ΑΡΕΝ) εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ.

 

Καταδικάζουμε κάθε στοχοποίηση της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης.

 

Δεν αποδεχόμαστε πρακτικές  φίμωσης και περιστολής δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αγώνες.

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.