Ανυπότακτος Κορυδαλλός: Για τα Εμβολιαστικά Κέντρα και την λειτουργία των ΤΟΜΥ

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ για την λειτουργία των Κέντρων εμβολιασμού για τον κορονοϊό βασίζεται κυρίως τις Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, κοινώς Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ. Αυτό που μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός πως στον δήμο μας, ο εξοπλισμός των ΤΟΜΥ Κορυδαλλού μεταφέρθηκε στον χώρο που προορίζεται για εμβολιαστικό Κέντρο, δίπλα στο δημαρχείο, χωρίς η δημοτική αρχή Χουρσαλά-Δημόπουλου να έχει λάβει καμία μέριμνα για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα ΤΟΜΥ μέχρι το τέλος του εμβολιαστικού κύκλου ο οποίος θα διαρκέσει κάποιους μήνες. Αντίθετα, άφησε να κυκλοφορούν φήμες στην πόλη πως τα ΤΟΜΥ Κορυδαλλού θα παραμείνουν κλειστά για 6 μήνες!

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία λοιπόν μας προκαλεί το ενδεχόμενο τα ΤΟΜΥ Κορυδαλλού να είναι κλειστά ή να υπολειτουργούν όλο αυτό το διάστημα λόγω μεταφοράς εξοπλισμού ή και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο καθώς κάτι τέτοιο ουσιαστικά σημαίνει αποκλεισμό χιλιάδων συμπολιτών/ισσών μας από την αναγκαία πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού έκανε εμφανή την ανάγκη ενός οργανωμένου και δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες του για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την δημόσια υγεία, από την πρόληψη και την πρωτοβάθμια περίθαλψη στα Κέντρα Υγείας και τις τοπικές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας έως και την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια Νοσοκομειακή περίθαλψη, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να διαλύσει -έστω και μερικούς μήνες- ό,τι έχει απομείνει από την Πρωτοβάθμια Υγεία μετά την δεκαετή μνημονιακή πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ.

Οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και της δημόσιας υγείας μπροστά στην πανδημία δεν χωράνε σε έναν σχεδιασμό που δεν στηρίζεται σε:

  • Άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και προμήθειας της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για την στελέχωση και την λειτουργία των Εμβολιαστικών Κέντρων

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση της λειτουργίας των υποστελεχωμένων και υποβαθμισμένων δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ)

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης για τα Νοσοκομεία και γενικότερα για το ΕΣΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.