5,1 Ρίχτερ ήταν αρκετά για να πέσουν οι μάσκες της εργοδοσίας

Πλήθος παραβάσεων σε σχέση με τους κανόνες ασφάλειας σε χώρους εργασίας του κλάδου καταγγέλονται σήμερα από συναδέλφισσες και συναδέλφους μέτα τον σεισμό που χτύπησε την Αττική. Φαίνεται πως για την εργοδοσία η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα δεν μπορούν να περιμένουν. 5,1 Ρίχτερ ήταν αρκετά για να πέσουν οι μάσκες σε πολλές εταιρείες:

 

Cosmote e-Value (κτήριο Δάφνης)

Εν μέσω του σεισμού και ενώ κυριολεκτικά σείονταν τα πάντα, οι προϊστάμενοι φώναζαν “δεν κλείνουμε τις κλήσεις!”. Την ίδια στιγμή ψευδοροφές υποχωρούσαν και έπεφταν πάνω στα γραφεία των εργαζόμενων, ενώ ρωγμές άνοιγαν στους τοίχους του κτηρίου! Όταν δε οι εργαζόμενοι άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο, οι προϊστάμενοι φώναζαν “ποιος σας είπε να βγείτε; δεν έχουμε εντολή εκκένωσης”. Τελικά, η εντολή εκκένωσης ήρθε 15 λεπτά μετά, και ενώ ήδη είχαν συμβεί μετασεισμοί με τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου. Διαβάστε περισσότερα.

Vodafone 360 Connect (κτήριο Πειραιώς)

Συγχαρητήρια και στη διοίκηση της Vodafone που παρά τις εμφανείς φθορές στο κτήριο (ακόμα και σπασμένα σίδερα) και τον τραυματισμό κόσμου από αντικείμενα που έπεσαν, ανάγκασε τους εργαζόμενους να γυρίσουν πίσω και να συνεχίσουν τη δουλειά τους κανονικά! Διαβάστε περισσότερα.

Teleperformance (κτήριο Καλλιθέας)

Στην -βραβευμένη για το εργασιακό της περιβάλλον- Teleperformance, αφού ο υπεύθυνος ενός τμήματος πληροφορήθηκε για την κατάρρευση της οροφής στον τέταρτο όροφο του κτηρίου της Καλλιθέας, παρότρυνε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τα πόστα τους. Λίγα λεπτά αργότερα απολύθηκε από την κεντρική διοίκηση.

Δε θα τους περάσει!

Η τακτική των εταιρειών αυτών είναι γνωστή: να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων, ακόμα και της υγείας τους αν χρειαστεί. Εμείς από την πλευρά μας τους προειδοποιούμε: να μη διανοηθούν να βάλουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν στα ίδια κτήρια, αν δεν επισκευάσουν πρώτα τα πάντα και δεν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Μέτρα ασφαλείας παντού! Ασκήσεις σεισμού, μέτρα εκτάκτου ανάγκης, πυροσβεστήρες σε κάθε αίθουσα.

 

πηγή: www.radicalit.gr

3 Σχόλια

  1. Τι καθόμαστε; Γιατί δεν πλημμυρίζουμε τα inbox των εταιρειών με χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας; Γιατί δεν κλείνουμε τους λογαριασμούς μας σ’ αυτές; Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης – ας τους αναγκάσουμε, με τη συμπεριφορά μας, να δείξουν την περίφημη “εταιρική υπευθυνότητα”.

  2. Σημειώνω επιπλέον πως στο Πολωνικό τμήμα της Teleperformance στον Πειραιά ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να παραμείνουν στο πόστο τους στο 4ο όροφο ενός κτιρίου όπου εργάζονται 400 άτομα περίπου σε ένα ενιαίο χώρο. Οι υπάλληλοι δεν ήξεραν πού είναι οι σκάλες ούτε ποιο ειναι το πλάνο εκκένωσης σε περίπτωση κινδύνου. Τους ειπώθηκε πως αν επιλέξουν να φύγουν θα πρέπει να υπογράψουν για να μην πληρωθούν. Και να σημειωθεί πως οι περισσότεροι δεν έχουν ξανανιώσει σεισμό στη ζωής τους ούτε γνωρίζουν βασικούς κανόνες προστασίας οπότε μπορεί κάποιος να φανταστεί την αγωνία και το φόβο τους. Απαράδεκτες απάνθρωπες πολυεθνικές.

  3. Απαράδεκτη συμπεριφορά και στο κτήριο της Teleperformance στον Πειραιά, ειδικά στο Πολωνικό τμήμα. Στο τέταρτο όροφο συνυπάρχουν 400 άτομα και δεν ξέρανε που είναι οι σκάλες ούτε πιο είναι το σχέδιο εκκένωσης. Τους είπαν πως πρέπει να παραμείνουν κι αν φύγουν από το πόστο τους δεν θα πληρωθούν για την μέρα. Και να σημειωθεί πως οι περισσότεροι πιθανόν να μην έχουν ξανανιώσει σεισμό στη ζωή τους και να μην γνωρίζουν βασικούς κανόνες προφύλαξης. Βραβείο για το εργασιακό περιβάλλον σου λένε μετά!;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.