29ο (ενδιάµεσο) Συνέδριο ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ:

image_pdfimage_print

Ένα ακόµα συνέδριο συνδικαλιστικού τουρισµού

Του Χρήστου Βαγενά*

Πραγµατοποιήθηκε στις  22-24 Απρίλη στα Γιάννενα το τακτικό ενδιάµεσο συνέδριο της Οµοσπονδίας των εργαζοµένων στον ΕΦΚΑ. Ένα συνέδριο που δεν πήρε καµιά απολύτως συγκεκριµένη απόφαση για την δύσκολη περίοδο, που αντιµετωπίζουν οι εργαζόµενοι/ες στον ΕΦΚΑ από µια ενοποίηση-τερατούργηµα και από τις συνειδητές προσπάθειες διάλυσης της ∆ηµόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης από την κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας. 

Το συνέδριο εξαντλήθηκε στην καταγραφή των προβληµάτων και στις δηµόσιες σχέσεις. ∆εν έγινε καµία οργανωµένη περιοδεία από την Οµοσπονδία στην Περιφέρεια της Ηπείρου, παρά µονάχα από τις παρατάξεις της Αριστεράς στα Ιωάννινα, ενώ δεν πραγµατοποιήθηκε ούτε συνέλευση των εργαζοµένων, ώστε να υπάρξει ενηµέρωση και ανταλλαγή απόψεων µε τους εργαζόµενους της περιοχής. 

Έφτασαν στο σηµείο να υπερασπιστούν δηµόσια και τον ∆ιοικητή του ΕΦΚΑ, που είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η µόνη παράταξη που κατέθεσε ένα οργανωµένο και συγκεκριµένο πρόγραµµα δράσης ήταν οι “Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις”, το οποίο δεν στηρίχτηκε από καµία παράταξη! Ούτε φυσικά από την παράταξη του ΠΑΜΕ.  

∆υστυχώς το συνέδριο καταψήφισε και τις προτάσεις για ψηφίσµατα, που κατατέθηκαν από τις Ρ.Α.Κ. και για την Παλαιστίνη και το έγκληµα στα Τέµπη! 

Για το µόνο που ενδιαφέρθηκαν πολλοί σύνεδροι ήταν η νυχτερινή ζωή των Ιωαννίνων. Ο ξεπεσµός της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν έχει τέλος και αυτό που επιτυγχάνουν είναι να αποµακρύνουν τον κόσµο από τα συνδικάτα και να τρίβει τα χέρια τους γι’ αυτό ο Μητσοτάκης. 

Ευτυχώς υπάρχουν ταξικές παρατάξεις µε µαχητική και αριστερή κατεύθυνση, που δεν έχουν στόχο τις καρέκλες των ∆Σ, αλλά την ανύψωση του αγωνιστικού φρονήµατος των εργαζοµένων, ώστε να διεκδικήσουµε πιο αποτελεσµατικά τα δίκαια αιτήµατα µας. Μέσα σε αυτές είναι και οι “Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις”, όπως και άλλα σχήµατα αλλά και συνδικάτα, όπου µε την συµµετοχή των εργαζοµένων σε συλλογικές και κινηµατικές δράσεις, µπορούµε να φέρουµε ανατροπές. 

* µέλος στο ∆Σ της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ µε τις  Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.