28 Φλεβάρη 2026: τρία χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών

image_pdfimage_print
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ – ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες τρία χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών και την μαζική δολοφονία 57 ατόμων, το οποίο προήλθε από την συνέργεια κράτους και εταιρίας, με μοναδικό σκοπό τα κέρδη των λίγων και την απόλυτη αδιαφορία για τις ζωές των πολλών. Τρία συνεχόμενα έτη βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την ελεγχόμενη από αυτή “Δικαιοσύνη” και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης-Εξαπάτησης. Η χώρα έχει μετατραπεί σε μπανανία, όπου το πολιτικοοικονομικό σύστημα και το μιντιακό κατεστημένο λειτουργούν με όρους καρτέλ και μαφίας.
Το έγκλημα των Τεμπών αποκάλυψε με τον πιο τραγικό τρόπο πως για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, τα κέρδη είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.
Όμως το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!
Το αποδεικνύει η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα η περσινή μεγαλειώδης Γενική Απεργία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άτομα σε όλη την χώρα απήργησαν και κατέβηκαν μαζικά στα μεγάλα συλλαλητήρια!
Αυτή η απεργία πρέπει να αποτελέσει οδηγός μας και φάρο ελπίδας, καθώς με τέτοιες μαζικές ενέργειες του εργατικού κινήματος και των καταπιεσμένων στρωμάτων, μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και αυτή την βάρβαρη κυβέρνηση των δολοφόνων! Η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο θέλοντας να μονιμοποιήσει και συνταγματικά την διαρκή λιτότητα λόγω της “δημοσιονομικής σταθερότητας” και την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Την ίδια περίοδο οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται σε όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, παρά τα καταστροφικά τους αποτελέσματα, όπως απόδειξε και το έγκλημα στα Τέμπη.
Ταυτόχρονα βέβαια σπαταλά δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς, θέλει να στείλει στρατό κατοχής στη Γάζα στο πλευρό του γενοκτονικού κράτους του Ισραήλ και συνεχίζει την εγκληματική αδιαφορία για τις ζωές μας με γεγονότα όπως το εργατικό μακελειό στη “Βιολάντα” και το ρατσιστικό έγκλημα στη Χίο.
Οι ζωές μας μετράνε
Χρειάζεται ξανά γενικός ξεσηκωμός με συνέχεια και διάρκεια. Κεντρικό θα πρέπει να είναι το αίτημα μας για ανατροπή της κυβέρνησης των δολοφόνων, που είναι βουτηγμένη στη συνενοχή και στη συγκάλυψη κάθε είδους αυθαιρεσίας. Έτσι μόνο θα επιτύχουμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι ένοχοι σε κάθε επίπεδο, αλλά και να επαν-εθνικοποιηθούν οι σιδηρόδρομοι χωρίς καμιά αποζημίωση στους ιδιώτες επενδυτές και κάτω από το έλεγχο των εργαζομένων.
Διεκδικούμε:
• ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για το
έγκλημα των Τεμπών και τη συγκάλυψη.
• Να εθνικοποιηθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο
• Κάτω τα χέρια από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά – Stop στις ιδιωτικοποιήσεις
• Μέτρα κατά της ακρίβειας, λεφτά για τις ανάγκες μας & όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς
• Τέμπη, Χίος, Πύλος, Βιολάντα, Παλαιστίνη – Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη
Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις
Σάββατο 28 Φλεβάρη: Αθήνα 12μ. στο Σύνταγμα – Προσυγκέντρωση 10:30 στα Προπύλαια
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.