23.11.2019 Πετυχημένη η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Πετυχημένη η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών το Σάββατο 23 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, όχι μόνο από άποψη προσέλευσης κόσμου (800 άτομα) αλλά πολύ περισσότερο από αυτά που συζητήθηκαν στην συνέχεια στην συνέλευση αγώνα στο κεντρικό αμφιθέατρο της παιδαγωγικής σχολής.

Ο κόσμος της πορείας και της συνέλευσης ήταν περισσότερο αγωνιστές και αγωνίστριες της αριστεράς και του συνδικαλισμού από συλλόγους εκπαιδευτικών από πολλά μέρη της χώρας. Η συζήτηση της συνέλευσης περιστράφηκε γύρω από τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης (το προσοντολόγιο και τις τεράστιες ανατροπές στους πίνακες αλλά και τους χιλιάδες αποκλεισμούς συναδέλφων, την αξιολόγηση που έρχεται τον συνδικαλιστικό νόμο, το νέο ασφαλιστικό, τα κενά στα σχολεία, την αναπλήρωση, το νέο λύκειο) δηλαδή τους ψηφισμένους μνημομιακούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και τους νέους της ΝΔ αλλά και την καθαρά προδοτική στάση των ηγεσιών των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ που σαν συνέταιροι του υπουργείου Παιδείας ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την υλοποίηση των σχεδίων του ΟΟΣΑ .

 


Τον λόγο πήραν και φοιτητές ,εκπροσωπώντας αρκετούς συλλόγους της Αθήνας βάζοντας τις εικόνες των δυναμικών φοιτητικών κινητοποιήσεων και της μάχης τους ενάντια στην καταστολή .
Το θετικό της όλης κουβέντας είναι κάτι που δεν συνηθίζεται, να συμφωνήσουν δηλαδή οι δυο μεγάλες παρατάξεις της εκπαιδευτικής αριστεράς ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις αλλά και οι Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών σε κοινές μέρες κινητοποιήσεων και δράσεων.
Έτσι συμφωνήθηκε να στηριχθούν απο κοινού μια σειρά κινητοποιήσεων έως τις 14 Δεκέμβρη για το ασφαλιστικό και τον προϋπολογισμό με αρχή αυτήν της Δευτέρας 25 Νοέμβρη στον ΑΣΕΠ στην συνάντηση που θα κάνει η ΔΟΕ.
Από την πλευρά μας σαν Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών προτείναμε να χρησιμοποίησουμε το κοινό κείμενο για απεργία – αποχή ενάντια στην αξιολόγηση των 63 συλλόγων πρωτοβαθμιας και ΕΛΜΕ με την προσθήκη κοινής αφίσας, σαν κοινό μέτωπο αγώνα που στόχο έχει να διευρυνθεί και με άλλους συλλόγους και να ανοίξει την κουβέντα για την οργάνωση ενός απεργιακού αγώνα. Ενός αγώνα όχι συμβολικού αλλά με στόχο μόνο την νίκη , ενός αγώνα με αίτημα την απόσυρση του προσοντολογιου και της αξιολόγησης ,που θα επιβάλει τους μαζικούς διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία και τις πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Αυτός ο αγώνας θα πρέπει να έχει σχέδιο και οργάνωση από τα πριν, δηλαδή να φτιαχτούν επιτροπές αγώνα, να στηθούν απεργιακά ταμεία και να υπάρξει συντονισμός με τους φυσικούς συμμάχους των εκπαιδευτικών που είναι οι ενώσεις γονέων, οι μαθητές και οι φοιτητές.

Ελισσαίος Φάκαρος, αναπληρωτής από τον σύλλογο Αριστοτέλη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.