1

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών στέλνει τους καρκινοπαθείς στην ιδιωτική περίθαλψη

Λ.Π.

Ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2022 εγκαινιάστηκαν από τον τότε υπουργό Υγείας Πλεύρη οι ανακαινισμένοι χώροι χημειοθεραπειών για καρκινοπαθείς στο παράρτημα του Λαϊκού στη Σεβαστουπόλεως, διαδίδοντας ψεύτικους ισχυρισμούς για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων ασθενών. Η ανακαίνιση αφορούσε αποκλειστικά τη διαμόρφωση χώρων αλλά χωρίς καμία μέριμνα για την αύξηση των θέσεων για την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών που ολοένα αυξάνονται.

Στην κυριολεξία, δεν υπάρχει καρέκλα διαθέσιμη για να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους (καρέκλα χημειοθεραπείας). Δεν υπάρχουν καν καρέκλες αναμονής καθώς δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται καθημερινά από πολύ πρωί και σχηματίζουν ουρές που γεμίζουν μέχρι και τις σκάλες του κτιρίου περιμένοντας να έρθει η σειρά τους για τη θεραπεία ή την αιμοληψία, μια πραγματική ταλαιπωρία και μόνο στο άκουσμα, πόσο μάλλον για έναν καταπονημένο οργανισμό.

Το παράρτημα αυτό εξυπηρετεί ασθενείς με λευχαιμία στην Αττική, αλλά και ασθενείς από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες θεραπείες απαιτούν συνεχή παρακολούθηση των ασθενών, οι οποίοι κάνουν συχνές επισκέψεις στο νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων σε φάρμακα ή λόγω το κλεισίματος των Αιματολογικών Κλινικών των περιφερειακών νοσοκομείων. Στη φετινή κοπή πίτας της Αιματολογικής Κλινικής του Λαϊκού, η προσκεκλημένη αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα ενημερώθηκε για αυτή την παραπάνω τραγική κατάσταση έλλειψης ζωτικού χώρου για τις χημειοθεραπείες από τον διευθυντή της κλινικής και τους γιατρούς, ωστόσο παρά τις πιέσεις έδειξε να μην αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της κατάστασης για την επέκταση και την αναδιαμόρφωση των χώρων χημειοθεραπειών, ούτε έδειξε να έχει πρόθεση να ληφθούν άμεσα μέτρα επέκτασης των εγκαταστάσεων.

Στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης σύνδεσης των τμημάτων μοριακής διάγνωσης στις μονάδες δημόσιας υγείας, προστίθεται τόσο η υποστελέχωση των λίγων αυτών μοριακών διαγνωστικών εργαστηρίων στα δημόσια νοσοκομεία, όσο και η μη συνταγογράφηση των εξειδικευμένων μοριακών εξετάσεων. Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών μοριακών ελέγχων για τους καρκινοπαθείς μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη διάγνωση, την επιλογή θεραπείας στα πολύ αρχικά στάδια και παρακολούθηση της κλινικής πορείας. Ο κάθε ασθενής υποχρεούται να πληρώσει κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις ακόμα και όταν γίνονται σε δημόσιο φορέα όπως το νοσοκομείο ή το πανεπιστήμιο δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος φορέας όπου μπορείς να κάνεις αυτόν τον εξειδικευμένο έλεγχο δωρεάν με ό,τι σου παρέχει το σύστημα υγείας.

Παρά τις χρεώσεις οι μοριακές διαγνωστικές μονάδες παραμένουν χωρίς επαρκές προσωπικό με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στις απαντήσεις, όπως συμβαίνει σε ένα από τα ελάχιστα κέντρα αναφοράς* (3) ασθενών στην Ελλάδα. Σε διαστάσεις μεγεθών, τα δείγματα προς επεξεργασία των νεοδιαγνώσεων και των ασθενών που ήδη παρακολουθούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα φτάνουν τα 600 το μήνα και οι απαιτούμενες εξετάσεις περισσότερες από 1000 το μήνα. Τη δε ευθύνη των διαγνωστικών αποτελεσμάτων όλων αυτών των ασθενών έχουν 2 βιολόγοι, αριθμός δυσανάλογος των απαιτήσεων και του όγκου των δειγμάτων με όλα αυτά εις βάρος των ασθενών.

Όπως συμβαίνει σε πολλές ακόμη διαγνωστικές μονάδες των δημόσιων νοσοκομείων, δεν υπάρχει μόνιμο και σταθερό προσωπικό παρά μόνο συμβασιούχοι κακοπληρωμένοι επιστήμονες που αναγκάζονται σε «διαλογή» δειγμάτων με αντίπαλο το χρόνο και τις απλήρωτες υπερωρίες. Οι πολιτικές εξόντωσης της κυβέρνησης κατά της δημόσιας και δωρεάν υγείας έχει απογυμνώσει το σύστημα υγείας αφήνοντας τους ασθενείς να πεθαίνουν και τους επαγγελματίες υγείας στην εξουθένωση και τελικά στην παραίτηση, όπως αποδεικνύουν οι δεκάδες παραιτήσεις γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες.

Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις από τα κάτω για περισσότερες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μας. Η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι μονόδρομος για τις ζωές μας.

*τα κέντρα αναφοράς είναι διαπιστευμένα κέντρα για την εκτέλεση και ανάλυση μοριακών εξετάσεων σε βιολογικά δείγματα ασθενών, σε τακτά χρονικά διαστήματα περνούν από εκτενείς ελέγχους ποιότητας από παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς φορείς διαπίστευσης.




Πανσέληνος στο ΣΕΑ: Μουσική βραδιά – κινητοποίηση συμπαράστασης 31/8, 8μμ.-11μμ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις χιλιάδες υπογραφές και τα εκατοντάδες ψηφίσματα και κείμενα συμπαράστασης που λαμβάνουμε αυτές τις μέρες. Χιλιάδες πολίτες, σωματεία, άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της επιστήμης, κάτοικοι του Θησείου, ζητούν με επιστολές τους την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης της 11/8/2023 για την “έξωση” του ΣΕΑ από την ιστορική του έδρα.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου, όλους τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες την Πέμπτη 31 Αυγούστου, το βράδυ της πανσελήνου, σε κινητοποίηση συμπαράστασης στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο, από τις 8 μμ ως τις 11 μμ.

Κοντά μας θα είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες, που ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας, για το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου να παραμείνει στο κτίριο όπου στεγάζει τις δράσεις του επί 41 χρόνια.




Ο υπουργός Εργασίας μας είπε τις θέσεις του. Το μαζικό εργατικό κίνημα πρέπει να δείξει τη δύναμη του

Στις 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας. 

Σαν παράταξη, είχαμε προτείνει στο ΔΣ της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, ότι η όποια συνάντηση με τους εκπροσώπους αυτής της αντεργατικής κυβέρνησης θα ήταν χάσιμο χρόνου. Αντί για ανούσιες συζητήσεις, θα έπρεπε να στείλουμε τα αιτήματα μας και να τους καλέσουμε να τα υλοποιήσουν και ταυτόχρονα να οργανώσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα. 

Η άποψη μας επιβεβαιώθηκε πλήρως σε αυτή τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν:

  • ο γνωστός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν ήθελε να του κλέβει η τρόικα τη δόξα της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων, 
  • ο υφυπουργός Τσακλόγλου  ο οποίος απέδειξε στη συνάντηση, ότι είναι βασιλικότερος του βασιλέως στις ιδιωτικοποιήσεις,
  • ο υφυπουργός Σπανάκης, η κάρτα του οποίου ως σύνεδρος σε συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε στα χέρια άλλου συνέδρου της ΔΑΚΕ, που επιδίωξε να ψηφίσει στη θέση του, πιθανά για να μην χάσει η παράταξη τους την ψήφο, 
  • και τέλος ένας γενικός γραμματέας του υπουργείου, που από το Ποτάμι και τις διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε κι αυτός στη Νέα Δημοκρατία. 

Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης περιορίζονται σε υποσχέσεις για δύο ζητήματα:

  • Στη νομοθέτηση της σταδιακής μεταφοράς της ακίνητης περιουσίας στην ΑΕ, ώστε να συνεχίσει η Τεχνική Υπηρεσία να ασκεί τα καθήκοντα της στα κτίρια, που θα είναι υπό τον έλεγχο του ΕΦΚΑ και να μην κινδυνεύσει το προσωπικό. 
  • Στην προφορική θέση του υπουργού ότι δεν πρέπει οι ελεγκτές των ΠΕΚΑ να βρίσκονται σε δυσμενέστερη οικονομική θέση από τους υπόλοιπους ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας. Βέβαια μας ενημέρωσε ότι ο Διοικητής Δουφεξής του έχει μεταφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια διάκριση… 

Από εκεί και πέρα είχαμε μία από τα ίδια:

  • Για προσλήψεις δεν μπορεί να κάνει κάτι η πολιτική ηγεσία, γιατί για το 2024 έχουν κλείσει τις θέσεις σαν κυβέρνηση, με τον ΕΦΚΑ να είναι εκτός. Θα προσπαθήσει όμως το 2024 να διεκδικήσει 300 περίπου προσλήψεις στο Φορέα, οι οποίες θα προκηρυχθούν το 2025! 
  • Για τα μηχανογραφικά προβλήματα μας παρέπεμψε στις καλένδες και το νέο ΟΠΣ, το οποίο θα είναι έτοιμο μετά από τρία χρόνια το λιγότερο. 
  • Για εξοπλισμό, Η/Υ, κτιριακό κλπ δήλωσε αναρμόδιος και να απευθυνθούμε πρώτα στον Διοικητή και να το ξαναδούμε! Εν τω μεταξύ ο Διοικητής του ΕΦΚΑ δεν μας δέχεται σε συνάντηση μαζί του… 
  • Για τις θέσεις ευθύνης με τις αναθέσεις και τους ιδιώτες “μάνατζερ” δεν διαφώνησε καθόλου με την πολιτική του προκατόχου του και μάλιστα και ο Γεωργιάδης και ο Τσακλόγλου συμφώνησαν ότι αυτό το μοντέλο πρέπει να επεκταθεί και στο υπόλοιπο Δημόσιο! Μάλιστα επανέλαβε τη γνωστή του θέση για την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, ότι ο νόμος δεν βγήκε αντισυνταγματικός, απλά θέλει καλύτερη αιτιολόγηση ο διαγωνισμός του ΕΦΚΑ. 
  • Για την εξαίρεση την εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια μας δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι βοηθά σε κάτι, αλλά μας είπε ότι δεν μπορεί να ξηλώνει τους νόμους του προκατόχου του! 

Ο Τσακλόγλου μας έφερε σαν  παράδειγμα την Ευρώπη, όπου μας είπε ότι δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Πειθαρχικά. Αλήθεια-ψέματα κανείς δεν ξέρει. Δεν μας είπε όμως τι μισθούς παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση… 

  • Για την κινητικότητα μας είπε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξει μια τουλάχιστον ακόμα ετήσια παράταση, ενώ για τις αδικίες στα κλιμάκια είπε ότι θα πρέπει να μιλήσει πάλι πρώτα με τον Δουφεξη. Φυσικά και αυτός μας δήλωσε ότι συμφωνεί με τα μπόνους και τα πριμ παραγωγικότητας. 
  • Για το θέμα των αυξήσεων στους μισθούς, μας παρέπεμψε στην κυβερνητική απόφαση για αυξήσεις 50€ το μήνα! 
  • Διαφώνησε μαζί μας για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ, όπου επέμενε ότι πρέπει να ορίζεται μετά από (ηλεκτρονικές) εκλογές. 
  • Τέλος, μας ενημέρωσε η πολιτική ηγεσία ότι θα ξεκινήσει η επεξεργασία Ενιαίου Κανονισμού Παροχών, ο οποίος όμως θα πρέπει έχει το ίδιο δημοσιονομικό κόστος και ότι θα μας ενημερώσουν για αυτόν. 

Δυστυχώς σε αυτή τη συνάντηση δεν έγινε δυνατό να τεθούν οι θέσεις των παρατάξεων στην πολιτική ηγεσία, παρόλο που είχαμε συμφωνήσει στον κλασσικό τρόπο παρουσιάσεων και τοποθετήσεων των απόψεων της Ομοσπονδίας μας. Η συζήτηση μετατράπηκε, με ευθύνη συγκεκριμένων παρατάξεων, σε χαλαρή κουβέντα και διάλογο μεταξύ σχεδόν φίλων σε καφενείο. Αυτό βόλευε πρώτα και κύρια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Και μετά από μία ώρα τερματίστηκε ησύχως. 

Σημειώνουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά με περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δημιουργίας και λειτουργίας επαγγελματικών ταμείων. 

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από μια κυβέρνηση που ορκίζεται καθημερινά στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των ελευθεριών. 

Παρά τα αυξηµένα ποσοστά της Νέας ∆ηµοκρατίας στη νεολαίο, στους\στις εργαζόµενους\ες και στις λαϊκές γειτονιές, υπάρχει και μπορεί να οργανωθεί σαν αντίπαλο δέος ο κόσµος που συμμετείχε όλο το προηγούμενο σε απεργίες και κινητοποιήσεις κόντρα στην καταστολή και τον αυταρχισμό, µε κορυφαίο παράδειγμα τις κινητοποιήσεις για το έγκληµα στα Τέµπη.

Η εργατική τάξη και η νεολαία έδωσαν σπουδαίους αγώνες το προηγούµενο διάστηµα στον ιδιωτικό και στο δηµόσιο τομέα, στα πανεπιστήμια, στις πλατείες κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους, για την προστασία του περιβάλλοντος ενάντια στη λεηλασία της φύσης και τις πυρκαγιές. Ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ, στο φασισμό, τον σεξισμό, τις γυναικοκτονιες και τα δολοφονικά ναυάγια και  τις επαναπροωθήσεις. 

Πρέπει και μπορούμε να κόψουμε τη φόρα της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Επόμενο κινηματικό ραντεβού θα είναι η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. 

28/08/2023

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ




Κοινή κάθοδος στις εκλογές, με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα και με επικεφαλής τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, οι κινήσεις μας (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και Ανυπότακτη Αθήνα) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Βρεθήκαμε μαζί στη στήριξη των μεγάλων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας, από τα νοσοκομεία και τα σχολεία μέχρι την τέχνη, το πολιτισμό, τον επισιτισμό, ενάντια στη πολιτική λεηλασίας της ΝΔ και εξυπηρέτησης της μειοψηφίας του πλούτου, την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή. Βρεθήκαμε μαζί στις μάχες ενάντια στους φασίστες, ενάντια στον ρατσισμό σε βάρος προσφύγων και Ρομά. Στις μάχες ενάντια στον σεξισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+. Στους αγώνες ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και τη λεηλασία των ελεύθερων χώρων.

Βρεθήκαμε μαζί ενάντια στην επέλαση Μπακογιάννη στη πόλη και τις γειτονιές της, στις αντιδραστικές πολιτικές που βιώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πολιτικές που αντιμετωπίσαμε όχι μόνο την περίοδο της δημαρχίας Μπακογιάννη, και συνεχίζονται με καταστροφικές παρεμβάσεις στους ελεύθερους δημόσιους χώρους των γειτονιών μας. Η πιθανότητα επανεκλογής της παράταξής του θα εντείνει τις πολιτικές αυτές και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην τουριστικοποίηση της πόλης μας και την απαξίωση των αναγκών, όσων ζούμε σε αυτή, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα συμβάλει στην διάλυση των υπηρεσιών πρόνοιας και φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων, υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, στο ξεπούλημα τους σε κάθε είδους ιδιώτες, χορηγούς και ΜΚΟ.

Μια τέτοια εξέλιξη σε πλήρη ταύτιση με τις κεντρικές πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, την ενίσχυση της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την ύπαρξη μιας άνευρης, σε μεγάλο βαθμό συναινετικής και τελικά ακίνδυνης αντιπολίτευσης καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, κινηματικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στον κεντρικότερο Δήμο της χώρας, για την ενίσχυση της φωνής των κινημάτων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα αγωνιστούμε για μια ζωή που μας αξίζει σε μια πόλη που θα μας ανήκει. Σε μια προσπάθεια που πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει καμιά και κανείς, με μόνη προϋπόθεση να θέλει να αγωνιστεί συλλογικά, με αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια και με ταξική οπτική για το καλό της πόλης, των εργαζόμενων κατοίκων και της νεολαίας της.

• Με τη συλλογική εκπροσώπηση, ως κυρίαρχο θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας και ισοτιμία στις σχέσεις, με εναλλαγές των εκλεγμένων συμβούλων.

• Με σεβασμό στην αυτοτέλεια της κάθε δημοτικής κίνησης, αλλά και με την ιδιαίτερη τιμή και χαρά επικεφαλής αυτής της συμμαχίας, πρώτος μεταξύ ίσων στα πλαίσια της συλλογικής εκπροσώπησης, να είναι ο μαχόμενος δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.

Ένας αγωνιστής που ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους φασίστες, με την καθοριστική του συμβολή και παρουσία ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που και για εμάς σηματοδοτεί την ανάγκη να αγωνιστούμε και να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά, ειδικά μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στο Δήμο μας. Ταγμένος να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας, κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε να κάνουμε από κοινού εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και με τη δική του συμβολή, καθώς γνωρίζει κάθε γειτονιά της πόλης μας μέσα από την επαγγελματική του εμπειρία, δραστηριότητα και τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν τα κινήματα της πόλης μας.

Με στόχους:

Α) Να υψωθεί τοίχος αντίστασης και ανατροπής απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές δημοτικών αρχών, κυβερνήσεων, κεφαλαίου, Ε.Ε.

Β) Να βάλουμε φραγμό στη δημαρχία Μπακογιάννη αλλά και σε όλους τους επίδοξους διαχειριστές ή αντικαταστάτες που κινούνται στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο.

Γ) Να συμβάλλουμε στην τελεσίδικη μαζική καταδίκη, απομόνωση και συντριβή του «αβγού του φιδιού», των φασιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων που παριστάνουν τα πολιτικά κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις, της υποψηφιότητας Κασιδιάρη. Στον αγώνα ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που κόστισαν τη ζωή στο Μιχάλη Κατσουρή στη Ν.Φιλαδέλφεια και τον Σιζάρ Σαφτάρ στην Αθήνα. Να βάλουμε φραγμό στο ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων στις γειτονιές μας.

Δ) Na αντιμετωπίσουμε όσα μας μαυρίζουν τη ζωή και προέρχονται από την κυρίαρχη πολιτική για τους δήμους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Την πολιτική που βάζει το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα πάνω από τις ζωές, τα δικαιώματα και τις πόλεις.

Οι ανάγκες των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών, των μεταναστών δεν χωράνε σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο.

Για αυτό τον λόγο, εμείς επιλέγουμε να πορευτούμε με πυξίδα ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό, αντιδιαχειριστικό και αριστερό πρόγραμμα πάλης που βρίσκεται απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές δημοτικών αρχών, κυβερνήσεων των μνημονίων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και του συνόλου των περιορισμών που θέτουν οι πολιτικές ΕΕ και ΟΟΣΑ. Ό,τι βιώνουμε είναι απόρροια αυτών των επιλογών κι ό,τι έχουμε ανάγκη, ό,τι διεκδικούμε δεν χωράει στο πλαίσιό τους, έχει ανάγκη τη ριζοσπαστική ανατροπή αυτού του πλαισίου και όσων το υπηρετούν ή το διαχειρίζονται.

Να βγουν οι ανάγκες μας μπροστά: οι ενοικιαστές πάνω από τα airbnb και τα funds, οι δημόσιοι χώροι πάνω από τα σχέδια του τουρισμού, η πόλη των πολλών ενάντια στην πόλη των λίγων και των μεγάλων συμφερόντων.

Για μια κοινωνία όπου οι ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πάνω από τα ματοβαμμένα κέρδη τους. Εμείς διαλέγουμε φίλους, στοχεύουμε και τους εχθρούς, δεν είμαστε και με τους θύτες και με τα θύματα.

Για να μη “τους περάσει”, σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια καλούμε κάθε κάτοικο που αγωνίζεται για μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτή την πόλη, να συστρατευθεί στην προσπάθεια μας, να αποτελέσουμε την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Ακολουθούν τα πρώτα 150 ονόματα υποψηφίων με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ Κεφάλαιο – Ανυπότακτη Αθήνα και συνεργαζόμενες/οι αγωνίστ(ρι)ες

Για την ανατροπή, για μια κοινωνία και μια πόλη όπου οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους!
1. Αβζάαλ Αχμέτ, λιθογράφος, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”
2. Αγαπάκη Ελένη, Συντονιστικό συμβασιούχων covid δήμου Αθήνας
3. Αγγελής Ρωμανός, εργάτης αποθήκης, ραδιοφωνικός παραγωγός
4. Αδαμόπουλος,Δημήτρης, εκλεγμένο μέλος με τη «Λάντζα» στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, τελειόφοιτος φυσικού
5. Αθανασοπούλου Γιόλα, Οδοντίατρος, Σεπόλια
6. Ακριβού Βάσω,, συνταξιούχος, πρώην σχολική καθαρίστρια στον Δήμο Αθήνας
7. Αλεξάκη Αναστασία, βιολόγος, εργαζόμενη στην έρευνα
8. Αλεξάτος Γιώργος, συγγραφέας-ιστορικός
9. Αμπελιώτη Μαρία, εργαζόμενη δήμου Αθήνας, Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη
10. Αντωνόπουλος Βασίλης, αυταπασχολούμενος, Κουκάκι
11. Αρβανίτη Έλενα, ηθοποιός, Κουκάκι
12. Αργύρη Νίκη, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης
13. Αργύρης Χρίστος, γιατρός, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Γεννηματάς
14. Βαλωμένου Γεωργία, αρχιτέκτονας μηχανικός, εκπαιδευτικός
15. Βαρελά, Τρισεύγενη, συνταξιούχος, στέλεχος ΕΕΚ, Πετράλωνα
16. Βασιλειάδης Κώστας, μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων
17. Βασιλείου Σπύρος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Σάββα
18. Βάσσου Αθηνά, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, Κυψέλη
19. Βατικιώτης Λεωνίδας, οικονομολόγος, δημοσιογράφος
20. Βελεγράκης Γιώργος, ερευνητής μετά-διδάκτορας, ενεργός στο περιβαλλοντικό οικολογικό κίνημα
21. Βέργος,Κώστας , αρχιτέκτονας μηχανικός
22. Βερδέ Λένα, δημοσιογράφος στην Εργατική Αλληλεγγύη
23. Βλάση,Αναστασία, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της φεμινιστικής συλλογικότητας «Συνέλευση 8 Μάρτη»
24. Βριζάκη Τάνια, σύμβουλος στη 2η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
25. Γιαγάς,Γιάννης, συνταξιούχος Δημοσίου
26. Γιαννόπουλος,Γιάννος, πολιτικός μηχανικός, ενεργός στην πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως»
27. Γιώτη Θεώνη, Πρωτοβουλία Μεταναστών/τριών σχολικών καθαριστριών δήμου Αθήνας
28. Γκαρανέ Ντίνα, συν/χος εκπαιδευτικός
29. Γκολαμί Ρεζά, συγγραφέας
30. Γρηγοριάδη Μαρίνα Ναταλία, ηθοποιός, μέλος «Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών», Εξάρχεια
31. Δαργάκης Νεκτάριος, δημοσιογράφος
32. Δεμέστιχας Γρηγόρης, συμβασιούχος στον Δήμο Νέας Ιωνίας, υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά»
33. Δοκανάρη Αθανασία (Κατερίνα), μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων 6ης ΔΚ, ΔΣ Συλλόγου Γονέων 8ου Γυμν., Πατήσια
34. Δούρος Αποστόλης, υγειονομικός, ΔΣ σωματείου εργαζομένων Δρομοκαΐτειου, Κεραμεικός
35. Δωρή,Κατερίνα, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων
36. Ερωτοκρίτου,Αργυρή, γιατρός, μέλος Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ, Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη
37. Ζαρκαδούλας,Άκης, πολιτικός μηχανικός, αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος
38. Ζώτος,Δημήτρης, δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας και οικογένειας Λουκμάν
39. Ηλιάδη,Εύα, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Ε’ ΕΛΜΕ
40. Ηλίας,Ορέστης, Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή
41. Θανοπούλου,Κατερίνα, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, συγγραφέας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής
42. Καβακλής Νικόλας, εργαζόμενος στην πληροφορική, μέλος του «RadicalI.T.», πλατεία Αττικής
43. Κανατά, Βασιλική (Βίκυ), φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών Παντείου, μέλος Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων
44. Κανελλοπούλου Κατερίνα, λογίστρια, Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων
45. Κάνταρος Ηλίας, γεωπόνος, Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπόλια
46. Καταραχιάς Κώστας, γιατρός, μέλος ΔΣ σωματείου νοσοκομείου Έλενα
47. Κατερίνη Τόνια, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών
48. Κατσαρός Θωμάς, εργαζόμενος Βυζαντινό Μουσείο
49. Κατσούλη Αθανασία, σύμβουλος στην 5η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, καθηγήτρια, Α’ ΕΛΜΕ
50. Καττή Λυδία, νοσηλεύτρια, μέλος «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την 12χρονη», Σεπόλια
51. Καττής,Ορέστης, εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος «ΛΑΝΤΖΑ», Σεπόλια
52. Καυκαλά Ελεάνα, ηθοποιός, μέλος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Εξάρχεια
53. Καψάλης Αποστόλης, ερευνητής εργασιακών σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
54. Κεφαλληνός Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, συνταξιούχος ΟΤΑ, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ.Πλάτωνα -Σεπολίων
55. Κλείτσα Όλγα,εργαζόμενη στην πληροφορική
56. Κλωνιζάκης Μάρκος,ψυχίατρος, ΔΣ Ένωσης Γονέων 7ης ΔΚ
57. Κορομπίλης Ηλίας,εργαζόμενος στην πληροφορική
58. Κοσμάς Πάνος,δημοσιογράφος, Κόκκινο Νήμα
59. Κοτζαμάν Αχμέτ-Τζεμίλ,πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, εργαζόμενος στον επισιτισμό
60. Κοττίκα (Βενέτη) Βανέσα,τρανς γυναίκα, ακτιβίστρια, φεμινίστρια, αρθρογράφος
61. Κουκαλάνι Βασίλης,Σκηνοθέτης-ηθοποιός, μέλος του ΣΕΗ
62. Κούρκουλας Θανάσης,ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλος Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό»
63. Κούρτοβικ Γιάννα,δικηγόρος, μέλος του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα
64. Κουτσούκος Κωστής,εργαζόμενος στην πληροφορική, ραδιοφωνικός παραγωγός
65. Κρασάκης Νίκος,αυτοαπασχολούμενος, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σεπόλια
66. Κριτσοτάκης Ανδρέας,συνταξιούχος
67. Κωνσταντίνου Πέτρος,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
68. Λαυτσής-Σκρέτας Γιώργος,μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
69. Λαυτσής-Σκρέτας Πάρις,radical IT, ΣΕΤΗΠ
70. Λεβισιάνος-Λαμπρόπουλος Γιάννος,ιδιωτικός υπάλληλος, ΛΟΑΤΚΙ+, ακτιβιστής
71. Λέντζιου Δήμητρα,φυσικός, καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπ/ση, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση-ΣΕΦΚ
72. Λιανός Αλέξανδρος,εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες, μέλος συνέλευσης Υπεράσπισης Πάρκο Δρακοπούλου, Πατήσια
73. Λίλα Ιωάννα,μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μετανάστρια δεύτερης γενιάς
74. Λιναρδάτος Φοίβος,μαθηματικός, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση-ΣΕΦΚ, στέλεχος νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), Κυψέλη
75. Λούβρου Σοφία-Άννα (Σοφιάννα),ΔΣ Συλλόγου Γονέων 149ου ΔΣ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Πετράλωνα
76. Λυκούδης Αλέξης,τραπεζικός υπάλληλος
77. Λυσικάτου Ζαννέτα,γιατρός, μέλος ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ
78. Μαντζούκας Δημήτρης,δικηγόρος
79. ΜαραβελάκηςΓιάννης,βιβλιοπώλης
80. Μάραντος Βασίλης,σύμβουλος στην 7η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, προγραμματιστής
81. Μαρτζούκος Αλέξανδρος,ηθοποιός, μέλος ΔΣ ΣΕΗ με την Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών
82. Μαρτίνη,Αλεξάνδρα,ηθοποιός
83. Μάτσα Κατερίνα,ψυχίατρος, στέλεχος ΕΕΚ, μέλος στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω, πρώην επιστημονικά υπεύθυνη του 18, Άνω Αμπελόκηποι
84. Μαυρομάτη Μαρία,Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη
85. Μεγαλοοικονόμου Θεόδωρος,ψυχίατρος, μέλος της Πρωτοβουλίας για ένα πολύμορφο κίνημα στην Ψυχική υγεία, Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου
86. Μένου Κική,εργαζόμενη στο προσφυγικό, μέλος «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», Εξάρχεια
87. Μηνακάκης Βασίλης,επιμελητής εκδόσεων, μέλος συντακτικής επιτροπής Τετραδίων Μαρξισμού, Πατήσια
88. Μήτρου Φωτεινή,φοιτήτρια Φιλοσοφικής Αθήνας
89. Μιχαηλίδης Στέλιος,δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη
90. Μιχαλοπούλου Μπούλικα,δημοσιογράφος
91. Μπαλτάς Χαράλαμπος,εκπαιδευτικός, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο»
92. Μπαρδάνη Άννα,εργαζόμενη στον επισιτισμό, μέλος «Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα» , Σεπόλια
93. Μπολοβίνα Μαρία,κοινωνική λειτουργός, μέλος Δ.Σ. σωματείου Δρομοκαϊτειο
94. Μυρσινιάς Βασίλης,εργαζόμενος στον επισιτισμό
95. Νασόπουλος Κυριάκος,δημοσιογράφος, μέλος συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας ΠΡΙΝ
96. Ξαγοράρης Χρήστος,δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών και Ασκουμένων Δικηγόρων Αττικής
97. Ξυράφα Ευαγγελία (Λία),άνεργη
98. Ονν Μαϊσά,εργαζόμενη στον Επισιτισμό
99. Παναγοπούλου Παναγιώτα,σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, μέλος της φεμινιστικής συλλογικότητας «Συνέλευση 8 Μάρτη»
100. Πανταζοπούλου Έλλη,Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-oh”
101. Παπαγεωργίου Ράνια,εργαζόμενη στη ΓΓ Εμπορίου, συντονιστικό συνδικαλιστικής Κίνησης ΜΑΧΗ, φεμινίστρια, μέλος της φεμινιστικής συλλογικότητας «Συνέλευση 8 Μάρτη»
102. Παπαγεωργίου Χρυσούλα,ενεργή στο τοπικό και γονεϊκό κίνημα, Εξάρχεια
103. Παπαγκίκας Γιώργος,αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεςχνικών-ΣΜΤ, Άγιος Παύλος
104. Παπαδημητρίου Φώντας,μισθωτός λογιστής, μέλος ΔΣ ΕΛΕΠΑ (Σωματείο Λογιστών), Αμπελόκηποι
105. Παπαναστασίου Αφροδίτη,νοσηλεύτρια, συντονιστικό συνδικαλιστικής κίνησης ΜΑΧΗ
106. Παπαπαύλου Έφη,εργαζόμενη στο φάρμακο, μέλος φεμινιστικής συλλογικότητας «Sabbat», Κυψέλη
107. Παπαχριστούδη Ματίνα,δημοσιογράφος, μέλος Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπόλια
108. Πατρίκιου Κατερίνα,πρόεδρος σωματείου εργαζομενων νοσοκομείου Αγ. Σαββας
109. Πεπονή Καλλιρόη,δημοσιογράφος
110. Πετροκόκκινος Λουκάς,Δρ. Φυσικός/Ακτινοφυσικός, ΕΚΠΑ, ΔΣ Συλλόγου ΕΤΕΠ ΕΚΠΑ, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κάτω Πατήσια
111. Πίττας Γιώργος,δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη
112. Πολιτάκος Κώστας,ιδιωτικός υπάλληλος
113. Πολίτη Νώρια,διορθώτρια κειμένων, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 40ου Δημοτικού Σχολείου, Αμπελόκηποι
114. Πυλαρινού Διονυσία,συνταξιούχος, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
115. Ρέππα Ντίνα,δασκάλα, ΔΣ ΔΟΕ, ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», στέλεχος ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Κολωνός
116. Ρίζος Μιχάλης,γιατρός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου, στέλεχος ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Σεπόλια
117. Σακαλή Όλγα,αρχαιολόγος – μουσειολόγος, πρώην πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
118. Σηφακάκης Γιάννης,ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή
119. Σιαπάτης Αποστόλης,ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων 9ου γυμν., Πετράλωνα
120. Σιατερλή Βέρα,κεραμίστρια
121. Σκαμνάκης Θανάσης,συγγραφέας
122. Σκάντζας Παναγιώτης,φοιτητής, μέλος Αριστερής Ενότητας, Στέκι Αλληλεγγύης «Μυρμήγκι»
123. Σκλαβενίτης Νίκος,σύμβουλος στην 4η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, εικαστικός, καθηγητής ΠΑΔΑ
124. Σμπαρούνης Νίκος,συγκοινωνιολόγος Αττικό Μετρό
125. Σουρτζής Φώτης,καθηγητής ηλ/γος μηχ/κός, πρ. ΔΣ ΟΛΜΕ, Πολύγωνο
126. Σταθάς Λευτέρης,ιδ. υπάλληλος, μέλος του «Π»-χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού
127. Στραβελάκης Νίκος,οικονομολόγος ΕΚΠΑ
128. Συκιανάκης Μανώλης,χειροτέχνης
129. Σωτηροπούλου Μαρία (Μάνια),υποψ. διδ. Πολιτικής Επιστήμης, Γραμματεία ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
130. Ταγκόπουλος Σωκράτης,σύμβουλος στην 1η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
131. Τάσσου Δημήτρα,νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, πρόεδρος ΣΕΠΕ «Αριστοτέλη», Πατήσια
132. Τεντόμας Λάζαρος,διδάσκων Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Πάντειου Πανεπιστημίου
133. Τζαγκίρ Χουσεϊν,Σύλλογος Εργαζομένων Μπαγκλαντές
134. Τζιουβάρα Ολυμπία– Παρασκευή (Ολύβια),μέλος Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-ΣΕΡΕΤΕ, Κυψέλη
135. Τσικαλουδάκη Χρύσα,ασκούμενη δικηγόρος
136. Τσιμπλής Χάρης,συμβασιούχος, μέλος Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Κυψέλη
137. Τύμπας Τέλης,καθηγητής ΕΚΠΑ
138. Φαράντος Γιώργος,πρόεδρος Σωματείου Εργολαβικών Εργαζόμενων ΔΕΣΦΑ
139. Φελέκης Γιάννης,συνταξιούχος, Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
140. Φουντούλης Γιώργος,μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Κυψέλη
141. Φύτρος Πέτρος,μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ
142. Φώσκολος Αντώνης,εργαζόμενος στην Ακρόπολη/ΥΠΠΟ
143. Φωτεινού Μαρία,ψυχολόγος
144. Χαιρόπουλος Κώστας,ιδιωτικός υπάλληλος
145. Χαλιορή Ιουλία,αιματολόγος – διευθύντρια ΕΣΥ
146. Χάντζιος Θανάσης,υποψήφιος διδάκτωρας Πληροφορικής
147. Χαρχαρίδου Μαρία,νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ Εργαζόμενων νοσοκομείου Γεννηματά
148. Χασάπη Σάσα,συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός ΔΕ, μέλος «Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνας
149. Χουβαρδάς Μπάμπης,Κινηματογραφιστής, Πλατεία Αμερικής
150. Χριστοπούλου Ιωάννα,μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Πετράλωνα




Έβρος: ακροδεξιές ομάδες σε ρόλο αυτόκλητων «σερίφηδων»

Aναδημοσίευση από το xekinima.org.

του Τάκη Γιαννόπουλου

«Έχω φορτώσει 25 κομμάτια.  25 κομμάτια τα μπάσταρδα. Οργανωθείτε… Οργανωθείτε..

Βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε… Θα μας κάψουνε..»

Ο άνθρωπος που ξεστόμισε αυτά τα λόγια λέγεται Απόστολος Τότα. Αιχμαλώτισε και κρατούσε παράνομα μετανάστες σε ένα τρέιλερ καλώντας τον κόσμο σε πογκρόμ κατά των μεταναστών. Στο τρέιλερ του βρέθηκαν 13 Σύριοι και Πακιστανοί μετανάστες. Κι ένιωσε τόσο περήφανος για την απανθρωπιά του που ανέβασε βίντεο με το «κατόρθωμά» του.

Παιδιά του συστήματος μέχρι το μεδούλι

Ο Τότα είναι Αλβανός, ενώ οι δύο συνεργοί του Έλληνες. Όλοι τους χριστιανοί ορθόδοξοι, με τον Τότα να έχει βγάλει και να έχει δημοσιεύσει φωτογραφία με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης. Ο γιος του είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον εκλεκτό της ΝΔ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και πρώην πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Έβρου, Σταύρο Σταυράκογλου. Ο ένας εκ των Ελλήνων συνεργατών του λέγεται Αντώνης Μάτσας και είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης.

Στον Έβρο, μια περιοχή παραμελημένη για δεκαετίες με υψηλά ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, Νατοκρατούμενη στην κυριολεξία, ο ρατσισμός και η ακροδεξιά οργιάζουν. Η κυβέρνηση, ο Βελόπουλος, τα συστημικά ΜΜΕ, η εκκλησία κατηγορούν για όλα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Το ίδιο κάνει και η Δικαιοσύνη που σήμερα δεν ασκεί δίωξη μόνο στον Τότα και τους συνεργούς του, αλλά και στα θύματα, τους μετανάστες που τους κατηγορεί για απόπειρα εμπρησμού!

Έτσι, ακολουθώντας πιστά τον δρόμο του συστήματος, οι ακροδεξιοί αποφάσισαν πως για όλα φταίνε οι πρόσφυγες. Δεν κινητοποιήθηκαν για τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της εργασίας. Δεν τους ενόχλησε ότι η περιοχή τους έγινε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ ή ότι το λιμάνι τους ξεπουλήθηκε. Ο Απόστολος ξέχασε όλα όσα τράβηξε σαν Αλβανός όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα και βγήκε στους δρόμους σαν αυτόκλητος «τιμωρός» ενάντια στους σημερινούς αδύναμους και κατατρεγμένους.

Στην Αλεξανδρούπολη η Ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη 5 συνδυασμοί της ακροδεξιάς πήραν πάνω από 20% στην Αλεξανδρούπολη ενώ η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες βρέθηκαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα ξεπερνώντας το ΚΚΕ. Στη δημοτική ενότητα Αλεξανδρούπολης η Ελληνική Λύση ήρθε 3η  ξεπερνώντας και το ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά στον Έβρο η Ακροδεξιά συγκέντρωσε 18.5%, ενώ η αποχή έφτασε το 46% στην Αλεξανδρούπολη και το 53% σε όλο το νομό.

Το καταθλιπτικό εκλογικό τοπίο της περιοχής απεικονίζει μια κοινωνία παραιτημένη, απογοητευμένη, μπερδεμένη, έρμαιο των κάθε λογής συνωμοσιολογικών ακροδεξιών θεωριών, με τη γειτνίαση με την Τουρκία να ενισχύει ακόμα παραπάνω τις εθνικιστικές και πολεμοχαρείς φωνές.

Παρακρατικοί σε ρόλο «κυνηγών κεφαλών»…

Σε αυτή την κατάσταση ανθεί και η δράση ένοπλων παρακρατικών ομάδων που όλες τους είχαν και έχουν σχέσεις με όλες τις εκφάνσεις της ακροδεξιάς. Από τη Χρυσή Αυγή ως τον Κασιδιάρη, τη Νίκη και την Ελληνική Λύση.

Μία από αυτές, το Αινήσιο Δέλτα, έχει σαν πρόεδρο τον βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρη Παπαδάκη ο οποίος στις 20/8 έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων.. καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα.. να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ..

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ..»

Τι είναι αυτό που «ξέρουν καλά» τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου; Να κυνηγούν με όπλα τους πρόσφυγες. Το «Αινήσιο Δέλτα» έχει βεβαρημένο παρελθόν στην περιοχή. Το 2020 κτηνοτρόφος μέλος του είχε καταδικαστεί για απειλή με χρήση όπλου σε βάρος προσφύγων. Και την άνοιξη του 2020 είχαν δεχτεί συγχαρητήρια από την ένωση συνοριοφυλάκων νομού Έβρου για τη συνδρομή τους στα επεισόδια με τους πρόσφυγες στα σύνορα.

Με αυτή την λογική κινήθηκε και ο Απόστολος Τότα και οι συνεργάτες του. Να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Βέβαια, όπως γίνεται συνήθως, όταν έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, οι φασίστες και οι ακροδεξιοί αποποιούνται κάθε τους πράξη. Έτσι, ο δικηγόρος του Τότα, Α. Δεμίρης, σήμερα δηλώνει πως ο πελάτης του «Δεν είχε όπλο». Και πως ανάγκασε άοπλος 13 επικίνδυνους εμπρηστές πρόσφυγες να ανέβουν και να κλειστούν στο τρέιλερ του;

Το περιστατικό με τον Τότα όμως δεν είναι το μοναδικό, αφού όλα δείχνουν πως οι φασίστες της περιοχής έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Στις 23/8 επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τον χώρο Αναγνωστήριο του ΔΠΘ όπου γινόταν  συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από αλληλέγγυους πολίτες για τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες. Ήταν 25 άτομα, χαιρετούσαν ναζιστικά και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, αυτές τις μέρες έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο διαδίκτυο, στις οποίες ακροδεξιοί καλούν σε επιθέσεις κατά μεταναστών. Στις ομάδες αυτές αναφέρουν πως η αστυνομία έχει «εντολές» να μην πειράζουν κανέναν μετανάστη, οπότε οι οδηγίες είναι: «Όποιον βρείτε, σκότωμα κατευθείαν. Μην τον λυπάστε. Πτώματα – Μόνο έτσι θα καταλάβουν». Στις συνομιλίες μάλιστα που δημοσίευσε το ενημερωτικό μέσο «ThePressProject» ένας από αυτούς αναφέρεται και σε πληροφορίες από «φίλο του συνοριοφύλακα»…

Η «αντισυστημική» Ακροδεξιά που στηρίζει την κυβέρνηση

Για μια ακόμα φορά, όσο και αν οι ακροδεξιές δυνάμεις προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν «αντισυστημικές», καταλήγουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του συστήματος και των κυβερνήσεών του. Έτσι, σήμερα, που η καταστροφή από τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη και οι ευθύνες της κυβέρνησης εκκωφαντικές, η Ακροδεξιά αναπαράγει τις γελοίες δικαιολογίες της ΝΔ για «Τούρκους πράκτορες» (όπως ανέφερε ο Βορίδης για τις φωτιές στη Ρόδο) και για «παράτυπους μετανάστες» που κρύβονται πίσω από τις πυρκαγιές. Καμία κριτική για τις τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική, για τα ανύπαρκτα μέτρα πυροπροστασίας, για τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης!

Εδώ αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι ακροδεξιοί ήταν απόντες από κινήσεις πραγματικής αλληλεγγύης και βοήθειας. Ενώ οι αγρότες των Φερών και της Αλεξανδρούπολης άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες με τα μηχανήματά τους, ο ακροδεξιός βουλευτής Πάρης Παπαδάκης πρόσφερε 50 μπουγάτσες στους πυροσβέστες!

Και ενώ τα μέλη της «κατάληψης του παλιού Νεκροτομείου», μαζί με την «Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος», έκαναν συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Αναγνωστήριο από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η φωτιά και με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, οι φασίστες τους επιτέθηκαν.

Αλλά αυτοί είναι οι δύο κόσμοι μας. Από την μια οι φασίστες δήθεν πολιτοφύλακες. Από την άλλη ο κόσμος της αλληλεγγύης και του αγώνα. Αν ενωθούμε είμαστε πολλοί περισσότεροι από τους φασίστες και το σύστημα που τους στηρίζει. Αυτό πρέπει να κάνουμε στον Έβρο και σε κάθε γειτονιά της χώρας.




ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς στο οποίο εντοπίστηκαν δεκάδες απανθρακωμένοι μετανάστες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά

Οι δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και συνέχεια του μαζικού πνιγμού των 650 προσφύγων στη Πύλο.

Οι μετανάστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τη φωτιά στη προσπάθεια τους να κρυφτούν από τις καταδιώξεις της ΕΛΑΣ και παρακρατικών φασιστοειδών ομάδων. Την ώρα που η Θράκη καίγεται, από την εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να διαλύσει την δασοπροστασία και πυροπροστασία, με βιβλικές καταστροφές δασικών εκτάσεων και σπιτιών, ο υπουργός Οικονόμου ανακοίνωνε την αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των συνόρων για να μην “βρουν ευκαιρία” να μπουν στην Ελλάδα κατατρεγμένοι πρόσφυγες.

Αυτές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που πριμοδοτεί την ακροδεξιά και τους φασίστες, που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές τα δάση και χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει δισεκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στο Έβρο και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, της πολεμοκαπηλείας και της καταστροφής.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Η επιθυμία του εργαζόμενου

Αναδημοσίευση από το commune.org.gr

της Δώρας Σταθοπούλου

Ο υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίζεται, συχνά τις τελευταίες μέρες, στα τηλεοπτικά κανάλια εξαγγέλλοντας την επιθυμία του εργαζόμενου, η οποία είναι, σύμφωνα με το υπουργό, να εργάζεται έως τα 74 έτη του, εφόσον δεν έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα για την συνταξιοδότησή του. Επίσης, επιθυμία του εργαζόμενου είναι να δουλεύει για πολλούς εργοδότες ταυτοχρόνως, έως και 16 ώρες ημερησίως! Αφορμή για την σπουδή του υπουργού εργασίας να μας πείσει για τις επιθυμίες των εργαζομένων, είναι η ενσωμάτωση της οδηγίας 2019/1152 της ΕΕ, η οποία αναφέρεται στους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας, και την οποία η Ελλάδα υποχρεούται να εισαγάγει στο εργατικό της δίκαιο.

Εν αντιθέσει με τις αφηγήσεις του Αδώνιδος σχετικά με τις επιθυμίες του εργαζόμενου και της εργαζόμενης, η οδηγία αναφέρει ρητά, ήδη από τις πρώτες γραμμές της, ότι πρέπει να διασφαλίζεται η αναγκαία ευελιξία για τους εργοδότες ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται γρήγορα στις μεταβολές της οικονομικής συγκυρίας, και στη συνέχεια αναφέρει ότι οι νέες μορφές απασχόλησης διαφέρουν σημαντικά από τις παραδοσιακές σχέσεις εργασίας όσον αφορά την προβλεψιμότητα. Πρόκειται δηλαδή για οδηγία που κινείται στο πλαίσιο του περίφημου flexicurity, της ευελιξίας με ασφάλεια. Ουσιαστικά αφορά στον συνδυασμό ακραίας ευελιξίας των χρονικών ορίων, των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας με την ελάχιστη προστασία.

Η προσαρμοστικότητα του εργαζόμενου και της εργαζόμενης απαιτεί δοκιμαστική περίοδο έως και έξι μηνών, εκτός εάν η φύση της εργασίας απαιτεί μεγαλύτερη -αζημίως όπως ανέφερε ο υπουργός εργασίας- τουτέστιν χωρίς αποζημίωση της απόλυσης. Περαιτέρω, απαιτεί την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες καθώς και συμβάσεις εργασίας χωρίς προβλέψιμο χρόνο εργασίας. Στις συμβάσεις κατά παραγγελία, συμβάσεις όπως αυτές των μηδενικών ωρών, ελάχιστη υποχρέωση του εργοδότη είναι η ελάχιστη προβλεψιμότητα της εργασίας, η οποία συνίσταται ουσιαστικά στην ενημέρωση των εργαζομένων για την επιθυμία και ταυτόχρονα απόφαση του εργοδότη να τους αναθέσει εργασία. Οι εργαζόμενοι/ες οφείλουν δηλαδή να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και υπό την εξουσία των επιθυμιών των εργοδοτών. Το απρόβλεπτο της οικονομικής συγκυρίας απαιτεί διαρκή προσαρμοστικότητα των εργαζομένων, και μοναδικό δικαίωμα του εργαζόμενου είναι η έγγραφη γνωστοποίηση των επιθυμιών των πολλαπλών εργοδοτών τους.

Η προστασία των εργαζομένων ως ευχή

Ωστόσο, στο άρθρο 20 της οδηγίας, με τίτλο Απαγόρευση της υποβάθμισης και ευνοϊκότερες διατάξεις, ρητά αναφέρεται ότι «Η παρούσα οδηγία δεν αποτελεί επαρκή αιτιολογία για την υποβάθμιση του γενικού επιπέδου της προστασίας που ήδη παρέχεται στους εργαζομένους εντός των κρατών μελών». Άλλωστε για όλες αυτές τις νέες μορφές συμβάσεων -κατά παραγγελία, μηδενικών ωρών- η φράση, όπου επιτρέπεται, επαναλαμβάνεται. Κι αυτό γιατί δεν έχει εκχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αρμοδιότητα της παρέμβασης της στους ουσιώδεις όρους εργασίας που περιέχουν τα εθνικά εργατικά δίκαια, όπως θέλει να μας πείσει η εγχώρια αστική τάξη. Το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμη σε διαβούλευση, και το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν, πέραν των διατάξεων της οδηγίας, και οι περίφημες άλλες διατάξεις, κατά την προσφιλή νομοθετική διαδικασία των κυβερνώντων. Το σίγουρο είναι ότι στο νομοσχέδιο θα εγγράφεται η επιθυμία της εγχώριας αστικής τάξης για υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

Στις συλλογικές συμβάσεις θα δοθεί η μάχη

Μετά από 30 χρόνια συνεχούς απορρύθμισης της εργασίας, ελαστικοποιείται ο χρόνος εργασίας, κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας, εκτινάσσεται η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις. Η σύμβαση εργασίας αποτελεί πλέον ένα εξατομικευμένο συμβόλαιο εμπορικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο μερών, μόνο που η ακύρωση, από τον εργοδότη, αυτού του συμβολαίου των μηδενικών ωρών, ενδέχεται να μην επιφέρει αποζημίωση. Σε αυτό το εργασιακό τοπίο, το κράτος και η εργοδοσία ορίζουν, εξουσιάζουν και νομοθετούν και την επιθυμία των εργαζομένων.
Το μόνο που θα εγγράφεται στις συμβάσεις μηδενικών ωρών είναι η επιθυμία των εργοδοτών, ο μόνος περιορισμός στην ελευθερία του εργοδότη είναι η γνωστοποίηση των επιθυμιών του στον/στην εργαζόμενο/η. Η αντίσταση των εργαζομένων στη διαρκή επίθεση του κεφαλαίου είναι οι συλλογικές συμβάσεις, εκεί όπου θα δοθεί η μάχη για να εγγραφεί το μέγιστο των επιθυμιών των εργαζόμενων τάξεων.

 

του Κώστα Γρηγοριάδη από την efsyn https://www.efsyn.gr/gallery/400114_skitso-tis-efsyn-kgrigoriadis-07082023




Κάτω τα χέρια από τον ΣΕΑ!

Η επίθεση στον ΣΕΑ μετά από εκδήλωση για το έγκλημα της Πύλου δεν μας εκπλήσσει.

Από τη μία πλευρά επιχειρεί να βοηθήσει στη συγκάλυψη του εγκλήματος, από την άλλη να περιορίσει τις δραστηριότητες των κινηματικών συλλογικοτήτων και να επιτεθεί ακόμη μία φορά στο συνδικαλισμό.

Στεκόμαστε δίπλα στους/στις αρχαιολόγους και το συλλογικό τους όργανο και απαιτούμε την συνέχιση της παραχώρησης του κτηρίου επί της Ερμού 134 στον ΣΕΑ.

Ο χώρος αυτός αποτελεί σημείο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, στέκι τέχνης και πολιτισμού. Η προσπάθεια της κυβέρνησης, βασισμένης στο αυξημένο ποσοστό της στις εκλογές, να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης θα μας βρει απέναντι της. Πρόσφατη είναι άλλωστε η προσπάθεια ακύρωσης των εκδηλώσεων του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, και η άμεση απάντηση του κόσμου της αλληλεγγύης και του κινήματος.

Και στην περίπτωση της αυταρχικής επίθεσης ενάντια στον ΣΕΑ, η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”

Πηγή: ka.org.gr




Aνατρεπτική Συνεργασία για την Αθήνα: τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, οι κινήσεις μας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκλογική συνεργασία στον Δήμο Αθήνας. Οι γειτονιές μας βιώνουν την εγκατάλειψη σε κάθε επίπεδο, από τα αλλεπάλληλα πλήγματα των κεντρικών και τοπικών πολιτικών σχεδιασμών των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), του κεφαλαίου και των υπερεθνικών οργανισμών (ΕΕ, ΟΟΣΑ κ.λπ.) και τα αποτελέσματα είναι πια απολύτως εμφανή στην πόλη μας.

Ο στόχος μας είναι μια Αθήνα με τους/ις εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, τη φτωχολογιά, την πίσω αυλή της πόλης, μπροστά. Για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους. Μια Αθήνα:

  • Ζωντανή και διεκδικητική: Βάζουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες των κατοίκων και όχι των εργολάβων και του δημοσιονομικού κόστους. Από τον αγώνα για ελεύθερους χώρους, πάρκα, κοινωνικές υποδομές και δημόσια αγαθά, μέχρι το δικαίωμα στον πολιτισμό, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στην στέγη και στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη για όλες, όλους και όλα, η πόλη μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε να προωθήσουμε την οργάνωση των αγώνων του λαού, τον συντονισμό μαχών στις γειτονιές μας σε ένα δυνατό κίνημα στην πόλη, μέχρι την οριστική αλλαγή της ζωής μας.
  • Αντιρατσιστική: Ενώ ο Μπακογιάννης εκκενώνει τον Ελαιώνα στο βωμό της «Διπλής Ανάπλασης», εμείς στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους κάθε εθνικότητας, στους/ις μετανάστ(ρι)ες και τους/ις πρόσφυγ(ισσ)ες, στα παιδιά που μεγαλώνουν στην Αθήνα αλλά τους αρνείται η Ελληνική Υπηκοότητα. Είμαστε ενάντιοι/ες στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς κάθε μεγέθους και απόχρωσης, που οδηγούν στο θάνατο, στη φτώχια και στη μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Για να μην υπάρχει καμία ανοχή στο δηλητήριο του ρατσισμού, στις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει το κράτος, οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί και οι φασιστικές συμμορίες. Να συμβάλλουμε στην τελεσίδικη μαζική καταδίκη, απομόνωση και συντριβή του «αβγού του φιδιού», των φασιστικών και νεοναζιστικών κινήσεων, κομμάτων και παρατάξεων, της υποψηφιότητας Κασιδιάρη.
  • Ανατρεπτική: Απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές δημοτικών αρχών, κυβερνήσεων, κεφαλαίου και ΕΕ, προβάλουμε ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό, αντιδιαχειριστικό, αριστερό πρόγραμμα πάλης, που θα επιδιώκει την ανατροπή των επιχειρηματικών σχεδιασμών στην πόλη, τον δημόσιο χώρο και την κοινωνική ζωή.

Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην πόλη μας δεν ξεκίνησαν με τη δημαρχία Μπακογιάννη αλλά γνωρίζουμε ότι μία ενδεχόμενη επανεκλογή της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» θα επισπεύσει τον μετασχηματισμό της πόλης. Το σενάριο αυτό, σε συνδυασμό με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την ενίσχυση της ακροδεξιάς αλλά και την ύπαρξη μιας άνευρης, συναινετικής και τελικά ακίνδυνης αντιπολίτευσης, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, κινηματικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον πρώτο Δήμο της χώρας, για μια νικηφόρα αντίσταση και προοπτική.

Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε από κοινού και συλλογικά, με το κίνημα, τους αγώνες και την οργάνωση των κατοίκων της πόλης, χωρίς μονοπρόσωπες εκπροσωπήσεις που αναπαράγουν το διάχυτο αίσθημα ανάθεσης, αλλά με συλλογική εκπροσώπηση, στη βάση της δημοκρατικής λειτουργίας, της ισοτιμίας στις σχέσεις και τον σεβασμό, με εναλλαγή των εκλεγμένων συμβούλων και σεβασμό στην αυτοτέλεια του κάθε σχήματος.

Καλούμε για άλλη μία φορά την κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» να συμμετέχει στη συλλογική αυτή προσπάθειά, αλλά παν’ απ’ όλα καλούμε τους/ις κατοίκους, όλες, όλους και όλα όσα αγωνίζονται για ζωή σε αυτή την πόλη, να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια και να αποτελέσουμε μαζί την ΑνατρεπτικήΣυνεργασία για την Αθήνα.

Ακολουθούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων με την Ανατρεπτική Συνεργασία για την Αθήνα Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και Ανυπότακτη Αθήνα

  1. Αγγελής Ρωμανός, εργάτης αποθήκης, ραδιοφωνικός παραγωγός
  2. Αδαμόπουλος Δημήτρης, εκλεγμένο μέλος με τη «Λάντζα» στο ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, τελειόφοιτος φυσικού
  3. Αθανασοπούλου Γιόλα, Οδοντίατρος, Σεπόλια
  4. Ακριβού Βάσω, συνταξιούχος, πρώην σχολική καθαρίστρια στον Δήμο Αθήνας
  5. Αλεξάκη Αναστασία, βιολόγος, εργαζόμενη στην έρευνα
  6. Αλεξάτος Γιώργος, συγγραφέας-ιστορικός
  7. Αντωνόπουλος Βασίλης, αυταπασχολούμενος, Κουκάκι
  8. Αρβανίτη Έλενα, ηθοποιός, Κουκάκι
  9. Βαρελά Τρισεύγενη, συνταξιούχος, στέλεχος ΕΕΚ, Πετράλωνα
  10. Βάσσου Αθηνά, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, Κυψέλη
  11. Βαλωμένου Γεωργία, αρχιτέκτονας μηχανικός, εκπαιδευτικός
  12. Βελεγράκης Γιώργος, ερευνητής μετά-διδάκτορας, περιβάλλον
  13. Βενέτη-Κόττικα Βανέσσα, τρανς γυναίκα, ακτιβίστρια, φεμινίστρια, αρθρογράφος
  14. Βέργος Κώστας, αρχιτέκτονας μηχανικός
  15. Βλάση Αναστασία, αρχιτέκτονας μηχανικός, ενεργή στη φεμινιστική συλλογικότητα «Συνέλευση 8η Μάρτη»
  16. Δούρος Αποστόλης, υγειονομικός, ΔΣ σωματείου εργαζομένων Δρομοκαΐτειου, Κεραμεικός
  17. Γιαννόπουλος Γιάννος, πολιτικός μηχανικός ενεργός στην πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως»
  18. Γρηγοριάδη Μαρίνα Ναταλία, ηθοποιός, μέλος «Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών», Εξάρχεια
  19. Δεμέστιχας Γρηγόρης, συμβασιούχος στον Δήμο Νέας Ιωνία, υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά»
  20. Δοκανάρη Αθανασία (Κατερίνα), μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων 6ης ΔΚ, ΔΣ Συλλόγου Γονέων 8ου Γυμν., Πατήσια
  21. Ζαρκαδούλας Άκης, πολιτικός μηχανικός, αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος
  22. Θανοπούλου Κατερίνα, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, συγγραφέας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής
  23. Καβακλής Νικόλας, εργαζόμενος στην πληροφορική, μέλος του «Radical I.T.», πλατεία Αττικής
  24. Κατερίνη Τόνια, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών
  25. Κάνταρος Ηλίας, γεωπόνος, Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπόλια
  26. Καττή Λυδία, νοσηλεύτρια, μέλος «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τη 12χρονη», Σεπόλια
  27. Καττής Ορέστης, εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος «Λάντζα», Σεπόλια
  28. Κεφαλληνός Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, συνταξιούχος ΟΤΑ, Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπόλια
  29. Κλείτσα Όλγα, εργαζόμενη στην πληροφορική
  30. Κλωνιζάκης Μάρκος, ψυχίατρος, ΔΣ Ένωσης Συλλόγων Γονέων
  31. Κρασάκης Νίκος, αυτοαπασχολούμενος, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σεπόλια
  32. Κοσμάς Πάνος, δημοσιογράφος, Κόκκινο Νήμα
  33. Κοντογεωργίου Ειρήνη, φωτογράφος
  34. Κορομπίλης Ηλίας, εργαζόμενος στην πληροφορική
  35. Κοτζαμάν Αχμέτ-Τζεμίλ, πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, εργαζόμενος στον επισιτισμό
  36. Κούρκουλας Θανάσης, ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλος «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό»
  37. Κουτσούκος Κωστής, εργαζόμενος στην πληροφορική, ραδιοφωνικός παραγωγός
  38. Κριτσοτάκης Αντρέας, συνταξιούχος
  39. Λαυτσής-Σκρέτας Γιώργος, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  40. Λεβισιανός-Λαμπρόπουλος Γιάννος, ιδιωτικός υπάλληλος, ΛΟΑΤΚΙ+, ακτιβιστής
  41. Λέντζιου Δήμητρα, καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση-ΣΕΦΚ
  42. Λιανός Αλέξανδρος, εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες, μέλος συνέλευσης Υπεράσπισης Πάρκο Δρακοπούλου, Πατήσια
  43. Λίλα Ιωάννα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων
  44. Λιναρδάτος Φοίβος, μαθηματικός, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση-ΣΕΦΚ, στέλεχος νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), Κυψέλη
  45. Λούβρου Σοφία-Άννα (Σοφιάννα), ΔΣ Συλλόγου Γονέων 149ου ΔΣ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Πετράλωνα
  46. Λυκούδης Αλέξης, τραπεζικός υπάλληλος
  47. Μάτσα Κατερίνα, ψυχίατρος, στέλεχος ΕΕΚ, μέλος στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω, πρώην επιστημονικά υπεύθυνη του 18 Άνω, Αμπελόκηποι
  48. Μαντζούκας Δημήτρης, δικηγόρος
  49. Μηνακάκης Βασίλης, επιμελητής εκδόσεων, μέλος συντακτικής επιτροπής Τετραδίων Μαρξισμού, Πατήσια
  50. Μεγαλοοικονόμου Θεόδωρος, ψυχίατρος, μέλος της Πρωτοβουλίας για ένα πολύμορφο κίνημα στην Ψυχική υγεία, Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου
  51. Μένου Κική, εργαζόμενη στο προσφυγικό, μέλος συνέλευσης «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», Εξάρχεια
  52. Μπαλτάς Μπάμπης, εκπαιδευτικός, μέλος της ομάδας «Σκασιαρχείο»
  53. Μπαρδάνη Άννα, εργαζόμενη στον επισιτισμό, μέλος «Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα», Σεπόλια
  54. Ξαγοράρης Χρήστος, δικηγόρος
  55. Ξυραφά Ευαγγελία, άνεργη
  56. Παυλόπουλος Γιώργος, δημοσιογράφος, συντακτική επιτροπή εφημερίδας ΠΡΙΝ, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, Νέος Κόσμος
  57. Παπαχριστούδη Ματίνα, δημοσιογράφος, μέλος Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπόλια
  58. Παπαγεωργίου Ράνια, εργαζόμενη στο ΓΓ Εμπορίου, συντονιστικό συνδικαλιστικής Κίνησης ΜΑΧΗ, φεμινίστρια, μέλος «8ης Μάρτη»
  59. Παπαγκίκας Γιώργος, αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Άγιος Παύλος
  60. Παπαναστασίου Αφροδίτη, νοσηλεύτρια, συντονιστικό συνδικαλιστικής κίνησης ΜΑΧΗ
  61. Παπαπαύλου Έφη, εργαζόμενη στο φάρμακο, μέλος φεμινιστικής συλλογικότητας «Sabbat», Κυψέλη
  62. Πεπονή Καλλιρόη, δημοσιογράφος
  63. Πετροκόκκινος Λουκάς, Δρ. Φυσικός/Ακτινοφυσικός, ΕΚΠΑ, ΔΣ Συλλόγου ΕΤΕΠ ΕΚΠΑ, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κάτω Πατήσια
  64. Πολιτάκος Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος
  65. Πολίτη Νώρια, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 40ου Δημοτικού Σχολείου, Αμπελόκηποι
  66. Ρέππα Ντίνα, δασκάλα, ΔΣ ΔΟΕ, ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», Κολωνός
  67. Ρίζος Μιχάλης, γιατρός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου, στέλεχος ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Σεπόλια
  68. Σιαπάτης Αποστόλης, ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων 9ου γυμνάσιου, Πετράλωνα
  69. Σκαμνάκης Θανάσης, συγγραφέας
  70. Σκάντζας Θανάσης, φοιτητής, μέλος Αριστερής Ενότητας, Στέκι Αλληλεγγύης «Μυρμήγκι»
  71. Σουρτζής Φώτης, καθηγητής ηλ/γος μηχ/κός, πρ. ΔΣ ΟΛΜΕ, Πολύγωνο
  72. Σταθά Γιώτα, μέλος ΔΣ συλλόγου διπλωματούχων μηχανικών ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ
  73. Σταθάς Λευτέρης, ιδ. υπάλληλος, μέλος του «Π»-χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού
  74. Σωτηροπούλου Μάνια, υποψ. διδ. Πολιτικής Επιστήμης, Γραμματεία ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  75. Τάσσου Δημήτρα, νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, πρόεδρος ΣΕΠΕ «Αριστοτέλη», Πατήσια
  76. Τζιουβάρα Ολυμπία-Παρασκευή (Ολύβια), μέλος Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Κυψέλη
  77. Τοσονίδου Δέσποινα, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, ΔΣ ΕΥΝΑΠ, ΕΓ ΟΕΝΓΕ, Κολωνός
  78. Τσαγκαράτου Αιμιλία, εκπαιδευτικός αγγλικών ΠΕ, ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας», Ταύρος
  79. Τσιμπλής Χάρης, συμβασιούχος, μέλος Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Κυψέλη
  80. Φελέκης Γιάννης, συνταξιούχος
  81. Χασάπη Σάσα, συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός ΔΕ, μέλος «Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα»
  82. Χουβαρδάς Μπάμπης, κινηματογραφιστής, πλατεία Αμερικής
  83. Χριστοπούλου Ιωάννα, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Πετράλωνα



Πρωτοβουλία παραθεριστών Γαύδου: όλες οι παραλίες ανήκουν σε όλες και όλους

17 Αυγούστου 2023, Γαύδος
Η δήλωση της δημάρχου Γαύδου με τίτλο “Ο γυμνισμός και το δίκαιο του ισχυρού” (παραπομπή 1η στα σχόλια) είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ένας “δικαιωματικός” λόγος, αν διαστρεβλωθεί, μπορεί να υποστηρίξει τις ακριβώς αντίθετες αξίες.
«Όταν χρησιμοποιώ μια λέξη – λέει ο Χάμπτι Ντάμπτι στην Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων – «σημαίνει ακριβώς ό,τι εγώ την επιλέγω να σημαίνει μήτε περισσότερα μήτε λιγότερα».
Έτσι στην δήλωση χρησιμοποιούνται όροι όπως διαφορετικότητα, δημοκρατία, ελευθερία, ενώ γίνεται αναφορά και στο “κίνημα της πετσέτας” αλλά στο τέλος, όλα αυτά – με ολίγη από Θουκυδίδη – καταλήγουν να υπερασπιστούν τις συντηρητικές και αντιδραστικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής οι οποίες δημιουργούν εντάσεις, διαιρέσεις και πολώσεις στο νησί εκεί που δεν υπάρχουν.
Η πραγματικότητα είναι πως η Γαύδος είναι το μοναδικό μέρος όπου όλες οι παραλίες είναι ήδη για όλες και όλους και οι άνθρωποι συνυπάρχουν είτε με μαγιό, είτε χωρίς. Η δημοτική αρχή θέλει να το καταστρέψει αυτό και ισχυρίζεται πως θέλει μία παραλία για όλους ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει σε ανθρώπους να υπάρχουν όπως θέλουν. Λογική του τύπου “εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους gay αρκεί να είναι στο σπίτι τους” όπως και “καταπατάτε το δικαίωμα μου να σας απαγορεύω”.
Καλωσορίζουμε την άφιξη της δημάρχου στον κόσμο του Όργουελ όπου το ψέμα εμφανίζεται ως αλήθεια και οι λέξεις χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν το αντίθετο απ΄ότι σημαίνουν.
Από τη δήλωση μαθαίνουμε ότι οι άνθρωποι που αγαπάνε και στηρίζουν το νησί εδώ και δεκαετίες, που έρχονται με τις οικογένειες και τους φίλους τους και το έκαναν έναν πραγματικά εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, είναι στην πραγματικότητα σταυροφόροι του γυμνισμού που γυρνούν στις παραλίες παίρνοντας τα μαγιό των λουόμενων . Και, όπως λέει η Δήμαρχος, οι παραθεριστές αυτοί, που έρχονται στο νησί με έναν υπνόσακο και μία σκηνή, με μαγιό ή χωρίς, καταπιέζουν τους ντόπιους αφού όντας οι “ισχυροί” της υπόθεσης επιβάλλουν το δίκιο τους. Η αντιπαράθεση αυτή είναι πλασματική και καλλιεργείται σκόπιμα.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η κ. Στεφανάκη που έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στο “δίκιο του ισχυρού”, όπως γράφει, διαθέτει μία σειρά από πολυτελή τουριστικά διαμερίσματα στο νησί, ενώ ως δήμαρχος είναι η “πρώτη πολίτης” του νησιού και ο σύζυγός της – που διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία στα Χανιά – ως αντιδήμαρχος έχει την ευθύνη των οικονομικών του δήμου, τη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, τον έλεγχο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την αδειοδότηση τους, τον έλεγχο, τα πρόστιμα κλπ.
Οι “ισχυροί” όμως στο νησί – κατά την δήμαρχο – είναι οι επισκέπτριες και οι επισκέπτες που δεν θέλουν να είναι απλοί τουρίστες, αλλά συγκροτούν κοινότητα που υπερασπίζεται τον χαρακτήρα του νησιού από μία επιθετική εμπορευματοποίηση, που φροντίζει το φυσικό του περιβάλλον, που έδωσε αγώνες για να μην γίνει η Γαυδοπούλα σταθμός μεταφόρτωσης κοντέινερ ή για να συμπεριληφθεί το νησί στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ποιος είναι ο ισχυρός της υπόθεσης.
Παραβλέποντας σχεδόν 50 χρόνια αρμονικής συνύπαρξης, συνεργασίας και εγκάρδιων σχέσεων των παραθεριστών με τους ντόπιους, η δημοτική αρχή με νέα ανακοίνωση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατασκηνωτών που ξεκίνησε το 2021 όταν έβγαλε τις κοινόχρηστες ντουζιέρες και έστειλε συνεργεία του Δήμου για να ξεπατώσουν όσες δημόσιες βρύσες υπήρχαν για κοινή χρήση (παραπομπή 2η στα σχόλια). Μάλιστα, μετά από τις κινητοποιήσεις των παραθεριστών πολλοί ντόπιοι στάθηκαν αλληλέγγυα στο πλάι μας και μας έδωσαν την αναγκαία για κάθε άνθρωπο πρόσβαση σε νερό, τοποθετώντας ντουζιέρες στα μαγαζιά τους. Την επόμενη χρονιά, το 2022, τα έβαλε με ανθρώπους που επέλεξαν να περάσουν τον χειμώνα στο νησί (παραπομπή 3η) και φέτος στοχοποιεί τους γυμνιστές. Η εχθρική αυτή στάση απέναντι στους κατασκηνωτές, οι τοξικοί και προσβλητικοί κατά καιρούς χαρακτηρισμοί απέναντί τους, είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθούν κατά χιλιάδες οι επισκέπτες φέτος στο νησί και ειδικά στο Σαρακήνικο όπου απαγορεύτηκε ο γυμνισμός.
Ας μας πει επιτέλους η Δήμαρχος ποιο είναι το όραμά της για την Γαύδο.
Τι είδος τουρισμό και ανάπτυξη θέλει να προσελκύσει;
Παίρνει στ΄αλήθεια υπόψη της τις επιθυμίες και ανάγκες των κατοίκων ή μόνο των επιχειρηματιών – επενδυτών;
Έχει σκοπό να κάνει κάτι για να είναι οι παραλίες καθαρές;
Έχει στα σχέδια της ένα βιολογικό καθαρισμό για να μην καταλήγουν τα λύματα στην θάλασσα;
Να υπάρξει ενεργειακή αυτονομία στο νησί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντί των γεννητριών που προκαλούν τρομερή ηχορύπανση, ρύπανση της ατμόσφαιρας και του κλίματος, και να μη χρειάζεται η τοπική κοινότητα να ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για τις γεννήτριες πετρελαίου;
θα πάρει θέση η δήμαρχος, που τόσο κόπτεται για την προστασία του περιβάλλοντος, κατά των εξορύξεων που είναι να ξεκινήσουν δίπλα στη Γαύδο καταστρέφοντας τη θάλασσα και την οικολογική ισορροπία μιας τόσο ευαίσθητης περιοχής; (παραπομπή 4η)
Θα γίνει κάτι για τα δεκάδες ζωάκια που είναι μη στειρωμένα, ταλαιπωρημένα και άρρωστα;
Σκοπεύει να κάνει κάτι για την καλύτερη σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτη;
Έχει δει πώς ταλαιπωρούνται στο λιμάνι όσοι περιμένουν με τις ώρες κάτω από τον ήλιο για να κόψουν εισιτήριο;
Είναι δείγμα πολιτισμού να κόβεις την πρόσβαση στο δημόσιο νερό;(Η ορθολογική χρήση του νερού ήταν μέλημα της κοινότητας των παραθεριστών πολλά χρόνια πριν η κ. Στεφανάκη εμφανιστεί στην Γαύδο).
Πώς σκοπεύει να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων;
Για την δημοτική αρχή φαίνεται ότι εκείνο που προέχει είναι η αλλοίωση του κοινωνικού και οικονομικού προφίλ των τουριστών που προσελκύει το νησί με φετινή αιχμή του δόρατος τον πόλεμο κατά του γυμνισμού.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΓΑΥΔΟΥ