1

Υπερασπίσου το παιδί

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των πάνω από 700 σχολείων που τελούν υπό κατάληψη πανελλαδικά κάνουν αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καιρό τώρα. Τα βάζουν με μια κυβέρνηση που ξεδιάντροπα παίζει με τις ζωές όλων μας. Για δεύτερη βδομάδα δίνουν έναν μαχητικό αγώνα όχι μόνο απέναντι στην πολιτική επιλογή να αντιμετωπιστεί ο καθημερινά τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού με μόνο όπλο (των φτωχών )τις μάσκες. Στέκονται με αξιοπρέπεια και πείσμα απέναντι σε εισαγγελείς, αστυνομία, ακροδεξιούς γονείς, τραμπούκους παρακρατικούς, «δημοσιογράφους» αστικών ΜΜΕ.

Τα δύο βασικά αιτήματά τους είναι η μείωση των μαθητών ανά τμήμα για να προστατέψουν την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για να μη χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από την έναρξη των μαθημάτων. Και τα διεκδικούν με συζητήσεις, συνελεύσεις, ψηφοφορίες, πορείες στις γειτονιές, καταλήψεις. Παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης του αγώνα τους οι καταλήψεις αυξάνονται και αυτό έχει βάλει μια σοβαρή πίεση στην κυβέρνηση. Στα μεγάλα αστικά κέντρα πολύ λίγα λύκεια και γυμνάσια δεν τελούν υπό κατάληψη .

Η υπουργός παιδείας σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τα παιδιά ανακοίνωσε πως στα κατειλημμένα σχολεία θα ξεκινήσει η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι μαθητές –τριες που δε συμμετέχουν θα παίρνουν απουσίες. Σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε τον εκβιασμό της και υπερασπιζόμαστε τα παιδιά. Κανεις εκπαιδευτικός να μην εφαρμόσει τηλε -εκπαίδευση ούτε στα κατειλημμένα σχολεία, ούτε πουθενά. Τα δικά μας όπλα είναι η απεργία, οι γενικές συνελεύσεις. Οι εκπαιδευτικοί , όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε στον αγώνα μαζί με τα παιδιά μας. «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…»

Όλοι –ες στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1 Οκτώβρη

 




Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος : Η αλήθεια πληρώνεται με φυλακή σε αυτόν τον τόπο

Πριν από λίγο παρέλαβα από το ταχυδρομείο ΚΑΜΑΡΩΝ όπου κατοικώ την κλήση για το δικαστήριο όπου ακυρώθηκε λόγω κορονοιού στης  13 Μάρτη του 2020.

Αυτή τη φορά δικάζομαι στης 20 Νοεμβρίου 2020 στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ στο δικαστικό μέγαρο όπου η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ουσιαστικά οι δυο πολυεθνικές όπου ανήκει AMERRA CAPITAL αμερικάνικων συμφερόντων και την ΜUDABALA αραβικών συμφερόντων.

Οι πολυεθνικές ζητάνε 27 χρόνια φυλάκισης μου πάνω σε ασφαλιστικά μέτρα όπου απειλήθηκα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αν δημοσιοποιήσω το υλικό όπου είχα στην κατοχή μου μέσα από τις ιχθυοκαλλιέργειες της εταιρίας.

Έτσι λοιπόν οι πολυεθνικές ζητάνε 3 μήνες φυλάκιση για κάθε δημοσίευση μου στο σύνολο όπως αναφέρουν 108 μαζί με ένα τεράστιο πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε μια μανιώδη προσπάθεια να με φιμώσουν ώστε να κρύψουν το τι ταίζουν τους λαούς και την καταστροφή τη φύσης.

Αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα αποδείχτηκαν φλούδες αφού αθωώθηκα και στην αγωγή όπου οι πολυεθνικές μου ζητούσαν 1 εκ ευρώ διαφυγόντα κέρδη αλλά και σε μηνύσεις στελεχών της αφού δεν έχουν καμμιά βάση.

Ουσιαστικά αφού δεν έσπασα ψυχολογικά οι πολυεθνικές εξαπολύουν έναν οικονομικό πόλεμο στο προσωπό μου μιας και η δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο μετριέται σε χιλιάδες ευρώ.

Να γνωρίζουν αυτές οι πολυεθνικές πως τα 140 δις μετοχικό κεφάλαιο όπου έχουν και ένα ολόκληρο βρώμικο σύστημα είναι πολύ μικρά στο να κάμψουν όλους τους ανθρώπους και τους αγώνες.

Καλώ τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει έναν αγώνα όπου δεν είναι δικός μου αλλά δικός μας.

Έτσι λοιπόν δικάζομαι 14/10/2020 σε συστημένη μύνηση στελέχους της εταιρίας και 20/11/2020 από την εταιρία γιατί βρήκα τη δύναμη να δείξω το τι πραγματικά συμβαίνει στη διατροφή του λαού.

 

Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις

 

Η ΓΝΩΣΗ,Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΘΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗ

 

 

Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος




“MEIN SCHIFF 6”: Θυσία η υγεία Επιβατών – Ναυτεργατών στα κέρδη των πολυεθνικών της Κρουαζιέρας

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο στάδιο της πανδημίας σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην χώρα μας, και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι διαδοχικά και ολοένα πιο αυστηρότερα, μεταξύ των οποίων και τα τοπικά lockdown (Γαλλία – Βρετανία – Ισπανία – Ιταλία – Βέλγιο κ.λπ), ορισμένες από τις πολυεθνικές εταιρίες που κυριαρχούν στον τομέα της κρουαζιέρας έβγαλαν τα πλοία τους στην Μεσόγειο, το Αιγαίο και αλλού εμπλέκοντας χιλιάδες επιβαίνοντες (πληρώματα και επιβάτες) σε τεράστιους κινδύνους.

Οι κανόνες του επιχειρηματικού κέρδους μπαίνουν για άλλη μια φορά πάνω από την ζωή και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και θλιβεροί πρωταγωνιστές είναι οι πολυεθνικές της κρουαζιέρας, μεταξύ των οποίων και η γνωστή για την εκβιαστική πολιτική της TUI.

Οι αστικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί σιωπούν μπροστά σε αυτό το ανοσιούργημα και τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται πόσα θα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, πώς προήλθαν και εάν θα αφορούν μόνο τους Ναυτεργάτες ή και επιβάτες και πόσοι έλληνες υπάρχουν στο πλήρωμα. Κάποιο άλλοι κάνουν λόγο για αντισηπτικά και άλλες τέτοιες φαιδρότητες.

Για την ταμπακιέρα και την ουσία του προβλήματος ουδείς αναφέρεται, δηλαδή ότι κανένα προληπτικό μέτρο όσο αυστηρό και εάν είναι αυτό σε ένα κλειστό χώρο μερικών τετραγωνικών ο συνωστισμός και συγχρωτισμός χιλιάδων ανθρώπων στους χώρους εστιατορίων – μπαρ – διαδρόμους – καταστήματα, όταν η εθνική προέλευση των επιβατών είναι από δεκάδες διαφορετικές χώρες, όταν αυτοί μετακινούνται καθημερινά από νησί σε νησί και από χώρα σε χώρα, κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν μπορεί να είναι απολύτως ασφαλή.

Οι συνθήκες στα κρουαζιερόπλοια διαφέρουν παρασάγγας από τα άλλα μέσα μεταφοράς (π.χ Ακτοπλοΐα) αφού οι επιβαίνοντες βρίσκονται στο ίδιο ασφυκτικά περιορισμένο μικρό – κλειστό χώρο όχι για κάποιες ώρες αλλά για πολλές μέρες και νύχτες….

Τώρα πόση επιστημονική βάση και τεκμηρίωση έχει η άποψη των κυβερνώντων για ασφαλή ακίνδυνα πρωτόκολλα της κρουαζιέρας, με τον συνωστισμό των χιλιάδων και την ίδια στιγμή να περιορίζεται σε δεκάδες ο αριθμός σε γάμους – βαφτίσια (έως 20 άτομα) και δημόσιες συναθροίσεις (έως 9 άτομα), είναι στην κρίση όλων να αντιληφθούν ότι εκείνο που προέχει για αυτούς δεν είναι προφανώς η ασφάλεια των ανθρώπων αλλά τα κέρδη των πολυεθνικών της κρουαζιέρας οι οποίες παρέχουν πλέον όλες τις υπηρεσίες εντός των πλοίων που το μόνο που μένει στους επιβάτες που θα βγουν στην ξενάγηση είναι οι φωτογραφίες και για την τοπική αγορά ίσως κάποια σουβενίρ!!!

Αυτή η ιδιαιτερότητα σε συνδυασμό με την έξαρση του κορωνοϊού στο αρχικό στάδιο Φλεβάρης – Μάρτης 2020 εξανάγκασε τις πολυεθνικές σε μαζική απόσυρση των πλοίων από την κρουαζιέρα αφού τα κρούσματα ήταν εκατοντάδες και οι κίνδυνοι διασποράς όπως φάνηκε δεν θα περιορίζονταν εντός των κρουαζιερόπλοιων…. και τελικά η προσδοκία αυτών που πλήρωσαν πανάκριβα για την ψυχαγωγία – διασκέδαση και επίσκεψη σε αρχαιολογικούς – ιστορικούς τόπους και τοπία, μετατράπηκε σε ένα πραγματικό εφιάλτη, δαπανώντας μάλιστα πολλές χιλιάδες δολάρια ή ευρώ!!

Το περιστατικό με το κρουαζιερόπλοιο της TUI (και ανεξάρτητα από τον αριθμό των καταγεγραμμένων και εξακριβωμένων κρουσμάτων που θα προκύψει από τον έλεγχο του ΕΟΔΥ) φέρνει στο προσκήνιο τον υψηλό κίνδυνο όλων των επιβαινόντων από την κρουαζιέρα και θέτει υπό ανοιχτή αμφισβήτηση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας των επιβατών και των Ναυτεργατών.

Αντώνης Νταλακογεώργος




Καταγγελία: επιχείρηση τρομοκράτησης του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών από την ΕΛΑΣ

Η τρομοκρατία των ΟΠΚΕ του Χρυσοχοΐδη στον κόσμο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών δε θα περάσει.

Το βράδυ της Κυριακής 27ης Σεπτέμβρη και λίγο πριν να τελειώσουν τα μαθήματα της τελευταίας βάρδιας 6-9μμ (μαθήματα που γίνονται κάθε Κυριακή) δυνάμεις της ΟΠΚΕ απέκλεισαν ουσιαστικά με 2 οχήματα την είσοδο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, κάποιοι χωρίς μάσκες και χωρίς διακριτικά (αρ. μητρώου), ενώ αντίθετα όλος ο κόσμος του σχολείου τηρεί απρόσκοπτα τα υγειονομικά μέτρα, με μάσκες και αντισηπτικά. Για όλα υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Όποιος/α έβγαινε από το χώρο, μαθητής/τρια, εθελοντής/ντρια οι δυνάμεις καταστολής τον έστηναν στον τοίχο, κάνοντας… σωματικό έλεγχο. Ο έλεγχος υποτίθεται ήταν για… ναρκωτικά και μάλιστα, για τα προσχήματα, ρώτησαν “τι χώρος είναι εδώ και βγαίνει τόσος κόσμος;”, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά κράτος και αστυνομία και την τοποθεσία του Σχολείου και τις δράσεις μας, οι οποίες είναι πάντα δημόσια ανακοινωμένες. Φυσικά και δεν βρήκαν το παραμικρό. Το συμπέρασμα είναι απλό: η αστυνομία έχοντας εντολές από την πολιτική ηγεσία, από την ακροδεξιά του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη, μετά από τα Εξάρχεια και τις καταλήψεις στοχοποιεί το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. Ένα χώρο αλληλεγγύης και αντίστασης στον οποίο, 16 χρόνια τώρα, μετανάστες/ριες, πρόσφυγες/σσες και ντόπιοι δίνουν εθελοντικά τον καλύτερο τους εαυτό, συλλογικά και ατομικά. Ένα χώρο που όλα αυτά τα χρόνια, έχει δώσει το παρών σε όλους τους αγώνες, μικρότερους και μεγαλύτερους, στο αντιρατσιστικό, στο αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα. Οι κατασταλτικές πρακτικές της κυβέρνησης ΝΔ που εν μέσω πανδημίας, και ενώ ο κόσμος της έδωσε απλόχερα το χρόνο να το κάνει, δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά το Δημόσιο σύστημα Υγείας, παίζοντας με τις ζωές μας και παράλληλα ψηφίζει αντεργατικούς νόμους – δώρο στα αφεντικά συνεχίζονται και εντείνονται. Κάθε χώρος που εκ-παιδεύει, που δίνει εφόδια γνώσης, είναι γι΄αυτούς εχθρικός. Φοβούνται το κύμα καταλήψεων στα σχολεία, φοβούνται τους αγώνες του απλού κόσμου. Οι πρακτικές τους όχι απλά δε μας κάμπτουν, αλλά μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, ανεξαρτήτως από φυλή, εθνικότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό, ντόπιους, πρόσφυγες/σσες και μετανάστες/τριες.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, προστατεύοντας τον κόσμο του με κάθε τρόπο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στην καταστολή, το ρατσισμό και τους φασίστες. Επόμενος σταθμός η μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ: Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 9πμ όλοι στο Εφετείο, Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως. Βαθιά στη φυλακή οι νεοναζί και για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»



ΠΕΝΕΝ:Δίνουμε μαζικά το παρόν στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση της Αθήνας στις 7/10/2020

7 χρόνια μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα, μετά από εκατοντάδες επιθέσεις ενάντια σε πολιτικά, συνδικαλιστικά μέλη και στελέχη οργανώσεων, σε αντιφασίστες, τα οργανωμένα πογκρόμ σε πρόσφυγες – μετανάστες από τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής – φασιστικής οργάνωσης “Χρυσής Αυγής” για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς ήρθε η ώρα της δικαστικής ετυμηγορίας και απόφασης.

Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην διάρκεια της πολυετούς δίκης των φασιστών είναι αδιάσειστα, συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά για τα έργα και τις ημέρες τους.

Στην συνείδηση του λαού και της εργατικής τάξης έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για το δολοφονικό τους έργο, μένει όμως και η δικαστική απόφαση που θα τους οδηγήσει βαθειά μέσα στην φυλακή για τις αμέτρητες εγκληματικές τους πράξεις.

Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τους δολοφόνους του Π. Φύσσα (φυσικούς και ηθικούς), κανένα συγχωροχάρτι για τις επιθέσεις, τους τραυματισμούς, για όλους αυτούς που καλλιεργούσαν νυχθημερόν το φασιστικό δηλητήριο, το φυλετικό μίσος, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία από τα φασιστοειδή ανδρείκελα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Ο λαός και το κίνημα τους έχει απομονώσει ιδεολογικά – πολιτικά και στην πράξη οργανωτικά έχουν πλέον οδηγηθεί σε διάλυση ως φασιστική οργάνωση.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκαν πολλές μικρές, μεγάλες και δύσκολες μάχες στο πεδίο όχι μόνο της ιδεολογικής – πολιτικής σύγκρουσης αλλά και της ανοιχτής αντιπαράθεσης στους δρόμους όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αλωνίζανε στις λαϊκές συνοικίες και στις γειτονιές.

Οι δυνάμεις που συγκρούστηκαν με τους φασίστες είναι γνωστές τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και οι αντιφασιστικές οργανώσεις, τα σωματεία, οι φορείς και οι συλλογικότητες που στάθηκαν σταθερά απέναντι στην φασιστική επέλαση στην Αθήνα – τον Πειραιά και σε ολόκληρη την χώρα, όταν αυτοί απολάμβαναν πολιτική και δημοσιογραφική ασυλία και οι επίσημες αρχές – φορείς και υπηρεσίες σιωπούσαν για το φασιστικό όργιο βίας που απλώνονταν απειλητικά στις περισσότερες φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας.

Η διάλυση και η συντριβή της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί το τέλος της φασιστικής ιδεολογίας και πολιτικής στην χώρα μας, το κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό σύστημα προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες βγάζοντας στο προσκήνιο άλλες δυνάμεις, σχήματα και οργανώσεις που αναπαράγουν τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του νεοφασισμού και ανάλογα με τις πολιτικές – οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι βέβαιο ότι το σύστημα θα εμφανίσει και άλλες τέτοιες δυνάμεις ανοιχτά ή καμουφλαρισμένα που κινούνται στην ίδια φασιστική κατεύθυνση.

Εξάλλου σήμερα στελέχη της κυβέρνησης και η ακροδεξιά κοινοβουλευτική “Ελληνική Λύση” είναι οι επίσημοι φορείς του ρατσισμού, της ακροδεξιάς πολιτικής, της ξενοφοβίας, του ακραίου εθνικισμού και του αντικομμουνισμού.

Από αυτή την σκοπιά οι δυνάμεις της αριστεράς, του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος πρέπει και οφείλουν να επαγρυπνούν και να μην αφήσουν χώρο να μπολιαστούν οι λαϊκές και εργατικές μάζες από αυτές τις αντιδραστικές αντιλήψεις και απόψεις.

Η ΠΕΝΕΝ η οποία δεν έλειψε από καμιά αντιφασιστική δράση όλα αυτά τα χρόνια στην Αθήνα και στον Πειραιά και στις γειτονιές τους, θα συμμετέχει μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7/10/2020 στο Εφετείο της Αθήνα και θα ενώσει την φωνή της με το υπόλοιπο εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα στέλνοντας το μήνυμα: οι φασίστες της Χρυσή Αυγής στην φυλακή.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ




Παρέμβαση στο Εφετείο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι»

Χρειάστηκαν 68 καρέκλες. Τόσες όσοι και οι 68 κατηγορούμενοι στην ιστορική δική που ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου με την αναγγελία της απόφασης! Θα δημοσιοποιούμε τις επόμενες δράσεις της καμπάνιας με κορύφωση την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη δική. Θα αναδεικνύουμε τις δράσεις κόντρα στο θάνατο, το ρατσισμό και το φασισμό! Να καταδικαστούν στο δρόμο και στο Εφετείο οι ξυλοδαρμοί και οι επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.
Photography Yannis Kemmos

#ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #ΜένουμεΕνεργοί #Δενειναιαθωοι

 

Πηγή:kar.org.gr




Η ΕΕ στη γραμμή Όρμπαν, Κουρτς και Σαλβίνι για τους μετανάστες

Γιώργος Παυλόπουλος

Σε εχθρικό έδαφος, γεμάτο νάρκες και στρατόπεδα συγκέντρωσης από το πρώτο βήμα, επιχειρείται να μετατραπεί μια για πάντα η Ευρώπη, με βάση τη «νέα» πρόταση για τη μετανάστευση και το άσυλο που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν. Μια πρόταση η οποία δηλώνει, πρακτικά, την πλήρη μετατόπιση προς τις θέσεις των πιο αντιδραστικών, ρατσιστικών και ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων – όπως του Όρμπαν στην Ουγγαρία και του Κουρτς στην Αυστρία ή του Σαλβίνι στη γειτονική Ιταλία. Μια πρόταση που έρχεται να συμπληρώσει την απάνθρωπη συμφωνία του 2016 με την Τουρκία και τις αντίστοιχες που έχουν υπογραφεί και με άλλες χώρες της περιοχής.

Η επίκληση της «υποχρεωτικής» και ταυτόχρονα «ευέλικτης» αλληλεγγύης θα μπορούσε να προκαλέσει τόνους ειρωνικών σχολίων, εάν δεν ήταν τόσο προκλητική και εξοργιστική. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι με βάση τα προτεινόμενα, δίνεται η δυνατότητα στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών που δεν θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός τους να επιδείξουν την «αλληλεγγύη» τους συμβάλλοντας στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης!

Ούτε λόγος, φυσικά, δεν γίνεται για ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχεται κάθε κράτος στο έδαφός του, καθώς κάτι τέτοιο δεν συναντούσε μόνο την κατηγορηματική άρνηση των «σκληρών», αλλά και του Βερολίνου, που δήθεν μας έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας ότι θα ανοίξει τις πόρτες για 1.553 πρόσφυγες από τη Μόρια.

Πλέον, ουδείς αμφιβάλει ότι η αρχή που υιοθετήθηκε είναι η εξής: Ας πάνε όπου θέλουν, αρκεί να μην έρθουν σε εμάς. Εκτός, βεβαίως, από αυτούς που θα επιλέξουμε εμείς, ώστε να κλείσουν τις τρύπες στην οικονομία και να μας προμηθεύσουν με φτηνό εργατικό δυναμικό. Οι άλλοι, όσοι κινδυνεύουν από πολέμους, επιδημίες, φτώχεια και κλιματική αλλαγή, ας πάνε να πνιγούν – μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Ο τόνος είναι προφανές ότι δίνεται στην οικοδόμηση μιας «Ευρώπης-φρουρίου» και στις ταχείς και μαζικές απελάσεις. Για τον λόγο αυτό θεσπίζεται ένα γρήγορο πρώτο «face control» για όσους φτάνουν στις ακτές, βάσει του οποίου θα κατατάσσονται σε διαφορετικές ομάδες. Για τον ίδιο λόγο η Κομισιόν προτείνει η ΕΕ να δεσμευτεί ότι θα φτιάξει πολλές κλειστές Μόριες, όπου θα γίνεται η διαλογή – τα σύγχρονα νησιά Έλις για τους κολασμένους της εποχής μας.

Για τον ίδιο, επίσης, λόγο προτείνεται να ενισχυθεί σημαντικά η φύλαξη των συνόρων, ώστε να είναι αδιαπέραστα από αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δεινά που έχουν προκαλέσει οι καπιταλιστές και ιμπεριαλιστές του πλανήτη – μαζί και η ΕΕ!

 

Πηγή:prin.gr




25.09.2020: Αστυνομική επίθεση σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας (video)

Απρόκλητη επίθεση έκαναν σήμερα (25.09.2020) το απόγευμα διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ κατά των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να εκδηλώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους στον ηρωικό αγώνα των απεργών πείνας στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και των μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Grup Yorum. Ανθρώπων που αγωνίζονται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και το δίκιο των εργαζομένων στην Τουρκία.

Οι συγκεντρωμένοι, Τούρκοι και Κούρδοι που ζουν στην Αθήνα και αγωνιστές από οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Με το που ξεκίνησαν να κινούνται από το Σύνταγμα προς την τουρκική πρεσβεία, όπως είχαν ανακοινώσει, δέχθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη μαζική βίαιη επίθεση από την αστυνομία, με κτυπήματα, κλομπ και χημικά, με σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης. Οι αστυνομικές δυνάμεις κτυπούσαν με μένος τους διαδηλωτές και έριξαν χημικά.

Επτά διαδηλωτές, πέντε τουρκικής και δύο ελληνικής καταγωγής, συνελήφθησαν και θα περάσουν αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, από τον εισαγγελέα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Η αστυνομική επίθεση προφανώς έγινε με κυβερνητική εντολή.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την πλήρη εφαρμογή του αντιδημοκρατικού νόμου κτυπήματος  και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, που ψήφισε εν μέσω πανδημίας, μέσα στο καλοκαίρι. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση μάλιστα ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν να τη διαλύσουν, ο επι κεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αρνήθηκε κάθε συνεννόηση. Οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ (υποτίθεται) είναι εθνικά ανταγωνιστικές, συνεργάζονται απόλυτα όταν πρόκειται για κτύπημα της Αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης ΝΔ δε θα περάσει. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση με κάθε τρόπο.

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι/ες οι συλληφθέντες!

 

δείτε το video:




Διοίκηση ΕΦΚΑ: Οι “Άριστοι” που αποδεικνύονται άχρηστοι και επικίνδυνοι

Στον ΕΦΚΑ, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν κολλάει…

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει και παίζει με τις ζωές των εργαζομένων και των κατοίκων της χώρας, επισείοντας διαρκώς την ατομική ευθύνη των πολλών και όχι την δική της εγκληματική ανεπάρκεια.

Ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας, επιβεβαιώνονται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, Κοινωνικού Κράτους, Παιδείας, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, Καθαριότητας, και οι πολίτες βρίσκονται πάλι απροστάτευτοι.

Στον ΕΦΚΑ δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την προστασία των εργαζομένων. Διαφημίζουν τα ηλεκτρονικά ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού, τα οποία θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν και για την επέκταση του ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού, ενώ ο συνωστισμός καλά κρατεί στα Τμήματα. Τα διαχωριστικά τζάμια ή πλεξιγκλάς είναι περιορισμένα, η καθαριότητα σε έλλειψη και οι αποστάσεις ασφαλείας ανέκδοτο.

Τα μόνα που απασχολούν τη Διοίκηση είναι: να συνεχίσει τα ρουσφέτια σε ημέτερους εντός και εκτός ΕΦΚΑ, να περιορίσει το κάπνισμα με μεθόδους ρουφιανιάς και επιβολής προστίμων, να ζητάει στοιχεία στοχοθεσίας, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό για την αξιοπρεπή οργάνωση της εργασίας και τέλος να ρίξει όλο το προσωπικό μαζί σε κοινά υποκαταστήματα, για να πει ότι έφτιαξε τον ΕΦΚΑ!

Όσο για την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών για την τηλεργασία, γελάνε και οι πέτρες, καθώς θα μπορεί να ενταχθεί σε τηλεργασία ελάχιστο προσωπικό.

Ήδη έχουν δοθεί τα πρώτα δείγματα ανευθυνότητας από την Διοίκηση, όπου σε κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε Τμήματα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έκλεισαν τα κτίρια, δεν έγιναν τεστ, ούτε απολυμάνσεις και το προσωπικό συνέχισε να εργάζεται κανονικά!

Η ανεπάρκεια της φάνηκε και στη μη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις εκκρεμείς συντάξεις που έχουν σπάσει αρνητικό ρεκόρ, καθώς πρέπει να φτάνουν τις 300.000 αιτήσεις κυρίων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ!

Πρέπει η Διοίκηση του ΕΦΚΑ να αναλάβει τις ευθύνες της για την πανδημία και να μην κρύβεται πίσω από ανύπαρκτα “πρωτόκολλα” του ανύπαρκτου ΕΟΔΥ. Απαιτούνται άμεσα δραστικά μέτρα:

  • Να σταματήσει η συναλλαγή με το κοινό – Να κλείνονται ραντεβού σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά από το προσωπικό του ΕΦΚΑ, μόνο για παραλαβή δικαιολογητικών

  • Οι συναλλαγές να γίνονται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, στα οποία πρέπει να γίνουν αρκετές βελτιώσεις

  • Εκ περιτροπής εργασία για όλο το προσωπικό για αποφυγή συγχρωτισμού – Άδεια για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς προϋποθέσεις

Σε περίπτωση κρούσματος σε μονάδα του ΕΦΚΑ απαιτούνται να γίνουν τα εξής:

  • Άμεσο κλείσιμο του κτιρίου και απολύμανση του

  • Δωρεάν Τεστ σε όλο το προσωπικό του κτιρίου

  • Άνοιγμα του κτιρίου, μόνο αφού βγουν τα αποτελέσματα των τεστ αρνητικά

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ\ΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ




24.09.2020 Όλγα Κοσμοπούλου: πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι

Η γιατρός παθολόγος – λοιμωξιολόγος Όλγα Κοσμοπούλου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: “πρέπει να ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός και όλοι οι κάτοικοι της χώρας, πρόσφυγες, μετανάστες και να ζητήσουν ό,τι δικαιούνται, σε περίθαλψη, σε στέγαση, σε συνθήκες ζωής. Πρέπει να αμυνθούμε στην κυβερνητική κοροϊδία. Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς της ΟΕΝΓΕ που αυτή τη στιγμή διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Υγείας”.