14 Νοέμβρη απεργούμε – Να τα πάρουμε όλα πίσω!

Η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ και όλο το υπόλοιπο αστικό μπλοκ προετοιμάζονται για μια πυκνή προεκλογική περίοδο, κατά την οποία θα θέσουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το «δίλημμα» εμείς ή αυτοί. Η φιλο-νατοική, φιλο-πόλεμη, μνημονιακή κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου συνεχίζει να προκαλεί με την προσπάθεια να πείσει για μια δήθεν καθαρή μνημονιακή έξοδο και αποκατάσταση της κανονικότητας, την ίδια στιγμή που κάνει πολιτικό παιχνίδι με την περικοπή των συντάξεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις προσλήψεις την επόμενη τριετία, δηλαδή μετά το 2019! Συνεχίζει την επιβολή του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ, τη ληστρική φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, το ξεπούλημα δημόσιων χώρων και οργανισμών, την αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο.

Μετά από πολλές παλινωδίες και υπονομεύσεις από τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, αρκετά συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Στη ΓΣΕΕ, που η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αποφάσισαν να περιμένουν τις εξελίξεις…

Η απεργία στην οποία δηλώνουν συμμετοχή και σωματεία του ιδιωτικού τομέα, μπορεί να πιάσει το νήμα από την απεργία του περασμένου Μάη ενάντια στην «Κοινωνική Συμμαχία» με τις ανεξάρτητες, ταξικές συγκεντρώσεις, από τις απεργίες των εργαζομένων της Cosco και της ΠΝΟ, τους αγώνες για ΣΣΕ, για ΒΑΕ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που έχει σηκώσει λευκή σημαία. Η επιτυχία της απεργίας και η διεύθυνση του αγώνα πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων και της αριστεράς στα πρωτοβάθμια σωματεία, με αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Ταξικά και από τα κάτω. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την συνδικαλιστική, ενδοτική γραφειοκρατία.

Στην κατεύθυνση αυτή η λογική της περιχαράκωσης και των ξεχωριστών απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων από δυνάμεις της Αριστεράς στα συνδικάτα, κάθε άλλο παρά βοηθητική είναι. Αυτή την περίοδο είναι αναγκαία η μέγιστη δυνατή ενότητα και συσπείρωση δυνάμεων, κόντρα σε κάθε λογική σεχταρισμού και απομονωτικής τακτικής. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Διεκδικούμε ανυποχώρητα: Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. 751 ευρώ βασικό μισθό. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή στα λαϊκά στρώματα. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και ανθυγιεινά. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Όχι στις ιδωτικοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στην απεργία 14 Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια

Στην ενότητα η δύναμη στον αγώνα η ελπίδα!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*