11 Γενάρη όλοι-ες στην 24ωρη απεργία στην εκπαίδευση

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13.00 Μ.Μ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 
Το σχέδιο της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς των διορισμών – συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, βάζοντας πλαφόν στην προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί με χρόνια εργασίας μακριά από τον τόπο κατοικίας και εισάγοντας τα κριτήρια-προσόντα είναι απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτών, νέων και παλιών. 
 
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι απλός: από τη μία να ανακυκλώνει την ανεργία, όπως κάνει άλλωστε και με τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ και από την άλλη να μεταφέρει τις ευθύνες της χρόνιας αδιοριστίας που έφεραν τα μνημόνια, στις πλάτες των ίδιων των θυμάτων της πολιτικής της. Δηλαδή υπεύθυνη για την ανεργία μας δεν θα είναι η πολιτική της λιτότητας, αλλά οι εργαζόμενοι που δεν συγκεντρώσαμε αρκετά «προσόντα». 
Η καθιέρωση των κριτηρίων (διδακτορικά, μεταπτυχιακά, επιμορφώσεις) θα φέρει «εμφύλιο» στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Θα είναι αναγκασμένοι κάθε χρόνο για δουλέψουν, να κυνηγάνε και νέα χαρτιά και προσόντα – επιμορφώσεις – με όποιο οικονομικό κόστος αυτό συνεπάγεται. Η ανατροπή των πινάκων κατάταξης προσλήψεων επομένως θα φέρει την ανασφάλεια σε όλους και όλες. 
Η λογική που λέει ότι το βασικό πτυχίο δεν είναι προϋπόθεση για την εργασία των αναπληρωτών στα σχολεία, είναι επόμενο ότι θα επηρεάσει και τους μόνιμους. Οι όποιες προσλήψεις γίνουν στο μέλλον, θα έχουν προϋπόθεση την πέραν του βασικού πτυχίου εξειδίκευση.
Απαιτούμε οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάψουν να παριστάνουν το γραφείο Τύπου του Γαβρόγλου και να προκηρύξουν άμεσα απεργία και κινητοποιήσεις. Χρειάζεται το εκπαιδευτικό κίνημα μονίμων και συμβασιούχων να επιβάλει τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν δουλέψει έστω και μία φορά, επειδή τα σχολεία τούς χρειάζονται.
Κάτω τα χέρια από την προϋπηρεσία – Καμία αμφισβήτηση του βασικού πτυχίου – Η σταθερή δουλειά είναι δικαίωμα!
 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.