Όχι στο φακέλωμα των συνδικάτων!

image_pdfimage_print

Η επίθεση της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώµατα δε σταµατάει στην ψήφιση του αντι-συνδικαλιστικού νόµου για τις απεργίες και τις πρόσφατες δηλώσεις για περιορισµό των διαδηλώσεων και διαµαρτυριών στους δρόµους. Σύµφωνα µε τον νόµο 4557/2018, «Πρόληψη και καταστολή της νοµιµοποίησης εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες και της χρηµατοδότησης της τροµοκρατίας (ενσωµάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις», τα ∆ιοικητικά Συµβούλια όλων των σωµατείων υποχρεούνται να καταχωρίσουν σε ειδική πλατφόρµα, µε τίτλο «Κεντρικό Μητρώο Πραγµατικών ∆ικαιούχων» (ΚΜΠ∆), τους «πραγµατικούς δικαιούχους», δηλαδή τα ατοµικά στοιχεία των µελών των προεδρείων τους.

Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση της Ν∆ ορίζει ως καταληκτική ηµεροµηνία για την υποβολή των δηλώσεων αυτών τα τέλη Νοέµβρη. Το πρόστιµο για όσους δεν υπακούσουν είναι 10.000€! Η παραπάνω υποχρέωση δεν αφορά µόνο τα σωµατεία, αλλά και άλλους φορείς και νοµικά πρόσωπα, όπως για παράδειγµα αστικές µη κερδοσκοπικές εταιρείες, συλλόγους κ.λπ.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι προφανώς το οργανωµένο συνδικαλιστικό κίνηµα το οποίο ταυτίζεται µε εγκληµατικές οργανώσεις και ξέπλυµα µαύρου χρήµατος! Επιβεβαιώνεται επίσης, πως η προκλητική εισβολή στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά πριν από ένα περίπου χρόνο και η κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστές ) από το Σ∆ΟΕ δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Τα σωµατεία δεν είναι όργανα του κράτους, δεν είναι ΜΚΟ. Είναι όπλα των εργαζοµένων! Τα έσοδά τους είναι οι συνδροµές των µελών τους και γι’ αυτό απολογούνται µόνο σε αυτά στις γενικές τους συνελεύσεις. ∆εν παραδίδουν στοιχεία των µελών τους σε κανέναν που δεν ανήκει στο συνδικάτο. Έξω το κράτος από τα σωµατεία!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.