Ψήφισμα 33ου Τακτικού Συνέδριου ΠΟΠΟΚΠ 28&29 Ιουνίου 2018

image_pdfimage_print

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ 6:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιούλη αποτελεί ένα νέο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του πολεμικού κινδύνου και των πολεμικών προετοιμασιών από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, όξυνσης της επιθετικότητας απέναντι σε κάθε τάση αμφισβήτησης της πολιτικής τους και του ανταγωνισμού τους με τα άλλα καπιταλιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα (Κίνα, Ρωσία κλπ).

Η σύνοδος αυτή θα αποφασίσει:

  • Την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων και την αύξηση της δυνατότητας επεμβάσεων παντού στον πλανήτη μέσα από τη δημιουργία δύο νέων διοικήσεων και της “Πρωτοβουλίας Ετοιμότητας” με την συγκρότηση δυνάμεων άμεσης επέμβασης σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

  • Την πλήρη υποταγή όλων των χωρών και κατάργηση της δυνατότητας οποιασδήποτε χώρας να φέρει εμπόδια στην απρόσκοπτη διέλευση των νατοϊκών στρατευμάτων.

  • Την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών όλων των χωρών στο εξωφρενικό 2% του ΑΕΠ και το φόρτωμα των λαών με δισεκατομμύρια για την βιομηχανία του θανάτου, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε μια περίοδο, που οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί αυξάνονται διαρκώς.

  • Τα βήματα στη νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, με όχημα την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και την “σύσφιξη” των σχέσεων του με νέες χώρες σε Μ. Ανατολή και Αφρική.

Με αυτή την επικύνδυνη πολεμοκάπηλη πολιτική ευθυγραμμίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η πρώτη που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες, επεκτείνει και αναβαθμίζει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην περιοχή, οικοδομεί τον αντιδραστικό και επιθετικό άξονα Ελλάδας -Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, πολλαπλασιάζει τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων στέλνοντας μέσα και προσωπικό σε αποστολές φωτιά από την Αδριατική έως το Σουέζ και από την Κεντρική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων μέσα από την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, επιδιώκοντας την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, εμφανιζόμενη σαν ο “καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ”.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε κάθε δύναμη του κινήματος, των συνδικάτων και των συλλογικοτήτων να οργανώσουν:

ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΕΣ–ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, την 1η μέρα της νατοϊκής συνόδου στις Βρυξέλλες

Οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν βήμα για την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού κινήματος.

  • Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

  • Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις από τα Βαλκάνια

  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε σύγκρουση και επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων

  • Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς

  • Ενάντια στους εθνικισμούς, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό

  • Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες

ΑΠΟΦΑΣΗ 33ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

28&29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.