Ψήφισμα αλληλεγγύης της πολιτικής οργάνωσης “Κόκκινο Νήμα” στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum

image_pdfimage_print

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η πολιτική οργάνωση “Κόκκινο Νήμα” εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, και στον δίκαιο αγώνα του ίδιου και των συντρόφων του.

Οι Grup Yorum με τα τραγούδια τους στέκουν είναι εδώ και δεκαετίες, στο πλευρό των φτωχών, των διωκόμενων και των αγωνιζομένων. Είναι μια μαχητική φωνή ελευθερίας και πολιτισμού! Από το 2015 μέχρι και σήμερα οι συναυλίες του συγκροτήματος απαγορεύονται, τα μέλη του επικηρύσσονται και φυλακίζονται, τα πολιτιστικά του κέντρα δέχονται επιθέσεις από το τουρκικό καθεστώς. Ο Ibrahim Gökçek συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι θανάτου, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 300 μέρες, διεκδικώντας:

> Να επιτραπούν οι συναυλίες του συγκροτήματος στην Τουρκία!
> Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις εναντίον τους!
> Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό τους Κέντρο Idil και στα γραφεία τους!
> Να αφαιρεθούν από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής «αντιτρομοκρατικής» τα μέλη του συγκροτήματος και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης τους!

Καταδικάζουμε της διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν ενάντια στα μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum, που εντάσσονται –με τις ευλογίες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ– στη γενικότερη επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, σε κάθε φωνή που αγωνίζεται για δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες στην Τουρκία.

Τιμή στους συντρόφους του, τον Mustafa Kocak και την Helin Bolek (επίσης απεργών πείνας και μέλη του Grup Yorum), που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της έκφρασης στις 25 και 3 Απρίλη αντίστοιχα.

Νίκη στον αγώνα του Ibrahim Gökçek!
Νίκη στον αγώνα για ζωή και ελευθερία!

3 Σχόλια

  1. Να επιτραπούν οι συναυλίες του συγκροτήματος Grup Yorum στην Τουρκία ! Να απελευθερωθούν τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις εναντίον τους ! Νίκη στον Αγώνα τους ! FREEDOM !!!

  2. Εκπλήρωση απαράγραπτου χρέους που δεν μπορεί παρά να έχει τις υπογραφές όλων. Αλλά ας μην ξεχνάμ(τ)ε:

    Στη λίστα εκείνων προς τους οποίους οφείλουμε συμπαράσταση, υποστήριξη και αλληλεγγύη υπάρχουν οι πολυώνυμοι Ibrahim Gökçek όπως υπάρχουν και οι διάφοροι Δημάκηδες. Όπως όμως και να το κάνουμε, στην ιεράρχηση των ονομάτων, οι πρώτοι πρέπει να βρίσκονται πιο ψηλά από τους δεύτερους. Γιατί δεν είναι μόνο τα δάχτυλα που δεν είναι όλα ίσα. Είναι και οι γροθιές. Μόνο οι φιλελεύθεροι δικαιωματιστές τα κάνουν όλα ίσωμα….

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.