Το κόκκινο νήμα στηρίζει την Αριστερή, ανατρεπτική δημοτική κίνηση “Μιά πόλη στο δρόμο”

image_pdfimage_print

Στην Καλλιθέα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της αριστερής ανατρεπτικής δημοτικής κίνησης «Μια πόλη στο δρόμο». Πρόκειται για ένα πραγματικά ενωτικό εγχείρημα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με συμμετοχή του συνόλου των δυνάμεων της Αριστεράς στην περιοχή,  που δίνει το χώρο στους αγωνιστές και τους αριστερούς ανθρώπους της πόλης μας να εκφραστούν και στην κάλπη.

Με τους συντρόφους και συναγωνιστές που συγκροτούν τη δημοτική κίνηση είμαστε, ούτως ή άλλως, μαζί στο δρόμο. Από το 2012-13 με τους αγώνες για να μην ανοίξουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και την προσπάθεια δημιουργίας αντιφασιστικού μετώπου, το 2015 με τις επιτροπές του «ΟΧΙ», με τον αντιφασιστικό συντονισμό που οργανώνει μέχρι και σήμερα τις απαντήσεις στις επιθέσεις φασιστικών ομάδων, που δυστυχώς πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας.

Το πρόγραμμα της παράταξης είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων, μακριά από αυταπάτες για «φιλολαϊκή» ή «χρηστή» διαχείριση της δημοτικής εξουσίας, με πρόθεση σύγκρουσης με την αδιέξοδη «νομιμότητα» που υπαγορεύει το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», με αντιφασιστικές, αντισεξιστικές και αντιπολεμικές αιχμές.

Οι προσπάθειες να συνεργαστούμε συνολικότερα σε πολιτικό επίπεδο, ήταν πολλές, αλλά δεν καρποφόρησαν μέχρι σήμερα. Όμως σε αυτές τις εκλογές τα δεδομένα αλλάζουν: μία δεκαετία μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης που έχει εξουθενώσει τον κόσμο μας, με το κλίμα απογοήτευσης που επικράτησε μετά την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την επιλογή της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές για το Δήμο Καλλιθέας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης για τον κόσμο που θέλει να επιμείνει στην αριστερή απάντηση, χωρίς να υποχρεώνεται να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο κομματικό σχέδιο. Νιώθουμε την υποχρέωση να δώσουμε το περιθώριο σε όλους τους αγωνιστές που συναντιόμαστε στο δρόμο, να εκφραστούν και με την ψήφο τους.

Δανάη Μανωλέσου

Ερνεστίνα Καρυστιναίου – Ευθυμιάτου

Εύη Μακρή

Χρήστος Κατόπης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.