Τι κάνει ο Ελληνικός Στρατός σε Βουλγαρία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία; Ποιος είναι ο Εχθρός τους;

image_pdfimage_print

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Ενώ καθεστωτική Αριστερά και Ακροδεξιά βαυκαλίζονται για το βάθεμα της «Εξάρτησης» και την «Απώλεια της Αποτρεπτικής Ικανότητας της Ελλαδίτσας…», την ίδια στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις αναδεικνύουν τα ιμπεριαλιστικά προτάγματα του ελληνικού αστικού κόσμου,  επιχειρώντας να εξυπηρετήσουν τα νέα σχέδια κερδοφορίας τους και τους οραματισμούς αναβάθμισης του ρόλου τους ως Περιφερειακή Ιμπεριαλιστική Δύναμη είτε φέροντας τα εθνική σημαία είτε τα χρώματα του ΝΑΤΟ.

Είναι επιθετικοί σχεδιασμοί με παρανομαστή γεωστρατηγικά συμφέροντα και αιχμή τους το ενεργειακό ζήτημα, που έρχονται να εγγυηθούν την Ασφάλεια και Σταθερότητα ιμπεριαλιστικών και καπιταλιστικών πλάνων στα Βαλκάνια όπου εντείνεται ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας,  αναθερμαίνεται ο εθνικισμός και ο Μεγαλοϊδεατισμός, γίνεται ορατός ο κίνδυνος νέας αλλαγής των συνόρων.
Σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον Διαφθοράς, άγριας εκμετάλλευσης και καταπίεσης του κόσμου της εργασίας όπου βρίσκει έδαφος η καλλιέργεια του Φονταμενταλισμού.

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ «IRON FIST-19»: συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – Βουλγαρίας

Η συνεκπαίδευση «IRON FIST-19» (Joint Combined Exchange Training, JCET) διεξήχθη στη Φιλιππούπολη με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων Ελλάδας – Βουλγαρίας (68η ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων) στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Το πρόγραμμα της DVDay περιλάμβανε βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, αγώνα σε κατοικημένο τόπο, βολές ελευθέρων σκοπευτών, παροχή Α΄ βοηθειών στο πεδίο της μάχης, υλοποίηση καταστροφών καθώς και καταρρίχηση από ελικόπτερο με τη μέθοδο Fast Rope.

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-Υπογραφή προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας 

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2019 μεταξύ Ελλάδος και της Αλβανίας από τον Αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ ΠΝ, Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής του ΥΠΑΜ Αλβανίας, κ. Florian Kali.

Το ΠΣΣ 2019 περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:

α. Εκπαιδεύσεις στο Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ).

β. Συμμετοχή σε ασκήσεις.

γ. Συνεργασία σε θέματα έρευνας – διάσωσης και air policing.

δ. Ανταλλαγές εκπαιδευτών και επισκέψεις αντιπροσωπειών.

Παράλληλα έγινε διερεύνηση νέων τομέων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της υφιστάμενης Στρατιωτικής Συνεργασίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και συντονιστική σύσκεψη της Γραμματείας του South East Europe Defence Ministerial (SEDM) με την αλβανική αντιπροσωπεία, λόγω της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του SEDM από την Αλβανία, την 01 Ιουλίου 2019.

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. Οι πτήσεις αυτές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο χωρών για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελλάδα, στη βάση της διμερών συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, στις αρχές Απριλίου.

Οι πτήσεις αυτές αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Σκοπός των πτήσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν να ελεγχθεί η επάρκεια κάλυψης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας και να εξετασθεί η συμβατότητα των ανιχνευτικών συστημάτων.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Saber Guardian 2019: «Απόβαση» Αμερικάνων στην Αλεξανδρούπολη

Πάνω από 2.500 στρατεύματα πέρασαν λίγο πριν τις εκλογές από την πόλη. Ο λόγος είναι η μεγάλης κλίμακας άσκηση με την επωνυμία «Saber Guardian 2019» που θα γίνει στην Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία. Οι δυνάμεις που θα περάσουν από τον Έβρο προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Νορβηγίας και της Αλβανίας. Η«Saber Guardian» είναι πολυεθνική άσκηση των ΗΠΑ σε συνεργασία με τον Ρουμανικό Στρατό, η οποία γίνεται ανά διετία στην Ευρώπη. Φέτος θα γίνει 3-24 Ιουνίου, με συμμετοχή περίπου 27.000 προσωπικού.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας προ ημερών στην ΣΕΘΑ, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ελληνική συμβολή στην διεξαγωγή της Άσκησης. Εξήρε την στενή συνεργασία των στρατιωτικών δυνάμεων λέγοντας πως πέρα από την Σούδα, υπάρχουν και άλλες «μη μόνιμες» τοποθεσίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή «για τις οποίες είμαστε ευγνώμονες» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι:

«ο Ελληνικός Στρατός, η λιμενική αρχή της Αλεξανδρούπολης και πολλοί άλλοι διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο, όχι μόνο υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της 4ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και μέσω αυτής

– η μεγαλύτερη κίνηση που εκτελέσαμε στην πρόσφατη Ιστορία μέσω της Ελλάδας – αλλά και με τη συμβολή των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού

σε ασκήσεις όπως η “Saber Guardian 2019“, που αυξάνουν τη διαλειτουργικότητα και την ετοιμότητα όλων των δυνάμεών μας».
Με βάση αυτές τις εξελίξεις είναι άμεσα συνδεδεμένα τα όσα αναλύουμε στην Ανακοίνωση μας:

Τι εξυπηρετούν οι ελληνικοί πολεμικοί εξοπλισμοί;

Πανηγύριζαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, περιχαρής ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης που παρέστη στην τελετή παράδοσης του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) Ρ-3Β ενδιάμεσης λύσης στο Πολεμικό Ναυτικό, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό. Μάλιστα, ο ΥΕΘΑ μίλησε για το πρώτο βήμα στο σημαντικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εν λόγω αεροσκαφών, P-3B: “Η χαρά μου σήμερα είναι διπλή, καθότι είμαι στην ευχάριστη θέση να αντικρίζω τους πρώτους καρπούς μιας σημαντικής προσπάθειας που ξεκίνησε από την περίοδο που διατελούσα Αρχηγός του ΓΕΝ”.
Στην σχετική ανακοίνωση μας Ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Orion για τους Μεγαλοϊδεατικούς και φιλονατοϊκούς στόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζαμε:
ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΟRΙΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών του Ελληνικού Πενταγώνου, με αυτήν την “επιστροφή” στο “οπλοστάσιο” του ελληνικού στόλου, ο οποίος εκτείνεται από το Ιόνιο και το Αιγαίο μέχρι τις εσχατιές της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, “θα προσδώσει το αναγκαίο στρατηγικό βάθος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την επίτευξη επιδιώξεων και στόχων για μια ασφαλή, σταθερή και ευημερούσα περιοχή” ανέφεραν χαρακτηριστικά στο OnAlert. http://diktiospartakos.blogspot.com/2018/05/p-3b-orion.html#more
Και αν αυτά ισχύουν για τα αμερικανικά ανθυποβρυχιακά ORION, το δημοσίευμα του viadiplomacy.gr φωτίζει με τη δική του εθνικιστική γραφή και εξαιρετικά φιλονατοϊκή, αθέατες πτυχές μιας άλλης προμήθειας μεταχειρισμένου αμερικανικού οπλικού συστήματος. Ουσιαστικά περιγράφει τους όρους Αστυνόμευσης και Στρατιωτικοποίησης που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, έχοντας μπροστάρη σε αυτή την απόπειρα τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.Διαβάζουμε:

Τα OH-58D Kiowa Warrior δεν ήρθαν για την Τουρκική απειλή

Τα OH-58D Kiowa Warrior είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης τα οποία συνεργάζονται με τα Apache, προσφέροντας τους δεδομένα για στοχοποίηση ενώ και τα ίδια φέρουν οπλισμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον χερσαίων δυνάμεων, αρμάτων μάχης αλλά και αποβατικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λόγω των παραπάνω δυνατοτήτων τους, ένας αριθμός εξ αυτών προορίζεται να αναπτυχθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Παραχώρηση υλικού σε όλα τα Βαλκάνια για το «κυνήγι» τρομοκρατών
Η παραχώρηση του συγκεκριμένου ελικοπτέρου έγινε από τους Αμερικανούς γιατί εξυπηρετεί πολιτική τους, και η πολιτική αυτή έχει να κάνει με την Ενεργειακή Διαφοροποίηση της Ευρώπης.

Η αποστολή τους στον Έβρο δεν είναι άλλη από την προστασία ενεργειακών «δρόμων» και κόμβων, του σταθμού LNG που θα δημιουργηθεί έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα είναι ευάλωτος σε επιθέσεις ταχύπλοων, του αγωγού IGB, του TAP, καθώς επίσης και των εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα. Στην αποστολή τους, και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θα περιλαμβάνονται και περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσεται και η πρόθεση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με ελικόπτερα και ΤΟΜΑ χώρες των Βαλκανίων. Σύμφωνα με το Defenceone, οι Αμερικανοί προτίθενται να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα εξοπλισμού έξι χωρών αξίας 190 εκ δολαρίων. Οι χώρες αυτές είναι η Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό στα Βαλκάνια, και για τον λόγο αυτό η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων μεταξύ των χωρών είναι συνεχής, όπως και τον ίδιο λόγο εξοπλίζουν τις χώρες με υλικό για να αντιμετωπίσουν την απειλή αυτή.

Άλλωστε, και η μίσθωση των δύο MQ-9 Reaper που επιδιώκει η Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό θα χρησιμοποιηθούν για αυτού του είδους τις αποστολές.

Τέλος να σημειωθεί ακόμα μια χώρα που συμβάλλει σημαντικά στην Ενεργειακή Διαφοροποίηση της Ευρώπης και στο μέλλον θα αντιμετωπίσει τρομοκρατικές απειλές, είναι και η Κροατία, η οποία διαθέτει ήδη OH-58D Kiowa Warrior, η οποία είναι στα σχέδια για παραχώρηση υλικού από τις ΗΠΑ όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Όποιος βιαστεί να εξηγήσει τις εξελίξεις αυτές με βάση τη θεωρία της Εξάρτησης θα κάνει λάθος.
Γιατί υποτιμά τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου και αδυνατεί να δει το πως αυτοί εξυπηρετούνται από τους συγκεκριμένους πολιτικούς-διπλωματικούς-στρατιωτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, πρέπει να διαπιστώσουμε την συνέχεια της αστικής πολιτικής.
Στην απόπειρα μας να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις μας βοηθά μια ανακοίνωση μας από το 2016, όταν γράφαμε:

Τι κάνουν τα ελληνικά F16 στα Βαλκάνια; 

Πως διεισδύουν ΝΑΤΟ και Πολεμικές Βιομηχανίες!

Ποιος ο ρόλος και η συμμετοχή των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς…

Πως εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα;

Πουλούν μεταχειρισμένα ελληνικά F16 προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα υπόλοιπα και να ενισχύσουν τον ρόλο τους στα Βαλκάνια

Φαίνεται ότι τη μέθοδο με τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα την έχουν μάθει καλά στο Υπουργείο Άμυνας. Βλέπεις, έχουν αποκτήσει πλούσια εμπειρία με την προμήθεια οπλισμού που σκουριάζει παρατημένος στις αποθήκες του Αμερικανικού Στρατού. Ποιος ξεχνά άραγε το φλερτ του πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου που ήθελε να προμηθευτεί 1000 λουσμένα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο αμερικανικά τεθωρακισμένα ABRAMS ή τα εκατοντάδες Μ113 που ήρθαν σχετικά πρόσφατα στην Ελλάδα.

Το κόλπο με τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα είναι απλό και εξίσου κερδοφόρο: ο προμηθευτής, εν προκειμένω ο Αμερικανικός Στρατός, γλυτώνει τα έξοδα αποθήκευσης, ενώ ο πελάτης καλείται να καταβάλλει τα έξοδα συντήρησης –δίνοντας «φιλί ζωής» σε αλυσίδες παραγωγής πολεμικών βιομηχανιών που διαφορετικά θα έκλειναν, καλύπτει το κόστος εκπαίδευσης και προμήθειας πυρομαχικών!

Έτσι λοιπόν και η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να πουληθούν τα παλαιότερα αεροσκάφη της “έκδοσης” Block 30, που επιχειρησιακά έχουν ξεπεράσει το όριο τους, προκειμένου να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό των υπολοίπων. Όπως αναφέρει η αρθρογραφία η αγορά βρίσκεται δίπλα και δεν είναι άλλη από τις Βαλκανικές χώρες και πιο συγκεκριμένα τη Βουλγαρία που αναζητεί μεταχειρισμένα αεροσκάφη και ακολουθούν κι άλλες. Πριν μερικές ημέρες η Πορτογαλία πούλησε στην Ρουμανία 12 F-16. Εννέα μονοθέσια και τρία διθέσια έναντι 680 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια σ΄ αυτό το ποσό περιλαμβάνεται η τεχνική τους υποστήριξη, η εκπαίδευση των πιλότων και ο εκσυγχρονισμό τους. Αυτή τη μέθοδο επιθυμεί να ακολουθήσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξασφαλίζοντας πελατεία και δίνοντας το φιλί της ζωής στην ΕΑΒ, που πριν από λίγες μέρες γλύτωσε την τελευταία στιγμή το υπερταμείο!

Πίσω όμως από την είδηση αυτή βρίσκεται πληθώρα πληροφοριών που αξίζει να ανιχνευτούν και μελετηθούν.

Καταρχήν, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αιχμή του δόρατος το ΝΑΤΟ, ως αντίπαλο δέος στον προβαλλόμενο «Ρωσικό Κίνδυνο» καταγράφεται μια αναβάθμιση του ρόλου του αμερικανικού παράγοντα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Στην προβαλλόμενη «ρωσική απειλή» πρέπει να προσθέσουμε «τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», με προσδιορισμένες τις ασύμμετρες απειλές: 
«πρόσφυγες, τρομοκρατία, κοινωνικά κινήματα, οι μουσουλμάνοι» στοχοποιούνται από τους πραγματικούς υπερεθνικούς και κρατικούς τρομοκράτες, ορθώνοντας τείχη,

στρατιωτικοποιώντας τις κοινωνίες, διεκδικώντας ρόλο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εντείνοντας τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις.

Όλα αυτά τα περιέγραψε πρόσφατα με ωμή σαφήνεια ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Πέτρ Πάβελ, δηλώνοντας ότι τα Βαλκάνια εξακολουθούν να αποτελούν πιθανή πηγή συγκρούσεων. Τόνισε ότι η βορειοατλαντική συμμαχία πρέπει να έχει τη δυνατότητα αποτροπής των αντιπάλων και να αμυνθεί για τα μέλη της, καθώς θα έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Το ΝΑΤΟ, πρέπει να έχει την ικανότητα, τη δύναμη και τους πόρους για να αποτρέψει τους αντιπάλους του, να υπερασπισθεί τα μέλη του, έναντι οποιασδήποτε απειλής», δήλωσε στο Σπλίτ, ο στρατηγός Πάβελ σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Ο Πάβελ, καλλιεργώντας κλίμα ανασφάλειας αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχουν τα Βαλκάνια, λέγοντας ότι η κατάσταση σε αυτό το μέρος της Ευρώπης «βρίσκεται σε απόσταση από τη σταθερότητα», επισημαίνοντας ότι «στα Βαλκάνια υπάρχει απειλή της Ισλαμικής Τρομοκρατίας, αλλά, και από την επιρροή της Ρωσίας». «Η Βοσνία- Ερζεγοβίνη ενδέχεται να αποτελέσει καταφύγιο για την τρομοκρατία», είπε ο στρατηγός Πάβελ. Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της διάσκεψης, ο στρατηγός τόνισε ότι η συνάντηση στο Σπλιτ, ήταν μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ, δύο στρατηγικοί διοικητές του ΝΑΤΟ, καθώς και ένας εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου, το οποίο έχει λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να «είναι σε θέση να συζητήσουν την εφαρμογή των αποφάσεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που ελήφθησαν κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλιο.

Όλες αυτές οι δημόσιες παρεμβάσεις αποκαλύπτουν ένα πλήθος πολιτικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί στις Συνόδους του ΝΑΤΟ, οι οποίες προδιαγράφουν πλέον συγκεκριμένες εξελίξεις. Οι Βαλκανικές χώρες ταυτίζονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναδιοργανώνουν τους Στρατούς τους (προσλήψεις Μισθοφόρων, νέα δόγματα, συνεχείς ασκήσεις), στέλνουν στρατεύματα στο εξωτερικό και «οχυρώνονται» απέναντι στην Ρωσία, υποβάλλουν τους λαούς τους σε τεράστιες οικονομικές αιμορραγίες για νέες αγορές όπλων, ενώ η κάθε άρχουσα τάξη προσδοκά κέρδη από τα κέρδη του ολέθρου.

Πολύς λόγος γίνεται λοιπόν για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια, για τους σχεδιασμούς συγκρότησης Ευρωστρατού και ενοποίησης των αντίστοιχων πολεμικών βιομηχανιών, αλλά η βαλκανική αγορά κατακλύζεται από οπλικά συστήματα made in USA! Και για να συνδέσουμε όλα αυτά με τους σχεδιασμούς που αφορούν τα ελληνικά F16, είναι προφανές ότι η Ουάσινγκτον θέλει να δει όλες τις χώρες της Βαλκανικής με δικό της αεροπορικό οπλοστάσιο, έστω και αν προς ώρας προμηθευτές είναι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που ξεπουλούν πεπαλαιωμένα όπλα!

Οι ΗΠΑ και οι πολεμικές τους βιομηχανίες, που εκμεταλλεύονται το δρόμο κερδοφορίας που τους ανοίγει η απαίτηση προσαρμογής των χωρών της περιοχής στα Νατοϊκά πρότυπα δεν περιορίζονται στα μεταχειρισμένα πολεμικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιολέφσκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανοίξουν εργοστάσιο όπλων και πυρομαχικών. «Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του θα παράγει πυρομαχικά και μερικούς μήνες αργότερα θα κατασκευάζονται διάφοροι τύποι όπλων. Η μονάδα αυτή θα γίνει εξ ολοκλήρου στα πρότυπα του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Γιολέφσκι. «Ο επενδυτής είναι Αμερικανός. Είναι πολύ σημαντικό ότι η παραγωγή από το εργοστάσιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για εξαγωγές σε χώρες μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν να επενδύουν σε άλλα είδη παραγωγής στη χώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’. http://diktiospartakos.blogspot.comΗ ανακοίνωση μας του 2016 βρίσκει σήμερα στο κείμενο με τίτλο Πόσοι περιμένουν να βγάλουν λεφτά από την ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας;

ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης μιλώντας την Τρίτη (07/05/2019) στο συνέδριο ΕΧΡΟSΕC DEFENCE WORLD 2019 τόνισε:

  • Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα ναυπήγησης των Υποβρυχίων τύπου 214 από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που μας έχει δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης ενός στόλου με τα πλέον σύγχρονα συμβατικά Υποβρύχια παγκοσμίως.
  • Επίσης, ολοκληρώνουμε ένα άλλο πρόγραμμα ναυπήγησης, αυτό των νέων Πυραυλακάτων, από ελληνικά χέρια στην Ελευσίνα.
  • Παράλληλα, έχει αρχίσει η παραλαβή ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ, δρομολογείται η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16
  • Υλοποιείται ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B.
  • Γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.
  • Την ενίσχυση του Στόλου με νέες Φρεγάτες.
  • Την υποστήριξη των αεροσκαφών Mirage.
  • Τον εκσυγχρονισμό της αεράμυνας και του συστήματος επιτήρησης.

Όλες αυτές οι ενέργειες, εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλουμε και για την ενίσχυση και αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλλουμε στην πρόοδο των εταιρειών, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, της ΕΑΒ, των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ.

Είχε προηγηθεί ο ΥΠΕΞ Κατρούγκαλος που σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό News 24/7 αποκάλυψε πως η Αθήνα συζητά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προμήθεια F-35!!!
Να τονίσουμε ότι αφενός τα F35 παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πλαίσιο των παζαριών ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς η προμήθεια τους στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να “παγώνει” αν ο Ερντογάν προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση στην Τουρκία των ρωσικών S 400!
Αφετέρου, οι ΗΠΑ για να κάνουν πιο πιστευτή την απειλή προπαγανδίζουν ότι θα προμηθεύσουν F35 Ελλάδα-Ρουμανία.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο βαθμό που δεν δοθούν τα F35 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ θα καίγονται να τα φορτώσουν σε άλλο κράτος καθώς οι παραγγελίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του κόστους παραγωγής του μοναδικά πανάκριβου πολεμικού αεροσκάφους.
Ο μόνος κερδισμένος από το γαϊτανάκι των εξοπλισμών οι πολεμικές βιομηχανίες που κερδίζουν από τον διακρατικό ανταγωνισμό:
αγοράζει ο ένας ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, αγοράζει ο άλλος αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και πρέπει με την σειρά του να αγοράσει επιπλέον γαλλικές φρεγάτες FREMΜ και κορβέτες ή αμερικανικά  αντιτορπιλικά για να ενισχύσει την Αντιαεροπορική Άμυνα περιοχής!

ΔΩΡΟ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχει περιγράψει με σαφήνεια το πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον ΠΟΛΕΜΟ ως Βασικό Πυλώνα της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Είδαμε το πως εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα σχέδια στα Ναυπηγεία της Σύρου που ο Αμερικανός επενδυτής εξασφάλισε με προνομιακούς όρους εγκαταστάσεις και συμβόλαια, εντάσσοντας τα Ναυπηγεία στους ευρύτερους ενεργειακούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, καθιστώντας τα ταυτόχρονα ως βάση επισκευής του 6ου Στόλου.
Όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αμερικανός πρέσβης και ο επιχειρηματίας δεν σταματούν…
Όπως μας πληροφορούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ “Εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δρομολογούνται το επόμενο διάστημα”.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Alpha Bank αλλά και ο νυν ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων στο Νεώριο Σύρου, Πάνος Ξενοκώστας. Μετά από την σύσκεψη υπήρξε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση Αποστολάκη-Ξενοκώστα, με τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για να αναλάβει και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με “κάποιες εγγυήσεις”.
Αξίζει τα τονιστεί ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για “προίκα προγραμμάτων” από το Πολεμικό Ναυτικό, τα οποία υπάρχουν.
Βλέπουμε επομένως ότι η ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας όχι μόνο περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα, αλλά καταλήγει στην Ελευσίνα και σημαίνει κέρδη για συγκεκριμένους επιχειρηματίες και εμπόρους όπλων! Και φυσικά ο Κόκκαλης με την INTRACOM, ο Μυτιληναίος,  ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), όπου δραστηριοποιούνται περίπου 100 επιχειρήσεις, έχουν πολλά να μας πουν!ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Κυβερνήσεις, Αμερικανός πρέσβης, καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικό κατεστημένο αγχώνονται να μας πείσουν ότι τους έχουμε ανάγκη.
Ότι μόνο αυτοί -εξασφαλίζοντας βεβαίως τεράστια κέρδη και προνόμια- μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ευημερία και την ειρήνη.
Αποδεικνύεται όμως ότι όλοι αυτοί μας χειραγωγούν και μας παραπλανούν, ότι πίσω από τα καλέσματα “εθνικής ενότητας” κρύβουν τα σχέδια πλουτισμού και κερδοφορίας τους.
Αυτά τα επιχειρηματικά κέρδη, αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα απαιτούν αγορές όπλων και Προσλήψεις Μισθοφόρων, μας επιβάλλουν τις τρομοκρατικές τους Συμμαχίες και τους Άξονες του Πολέμου.
Συνδέοντας τον κοινωνικό πόλεμο με τη βαρβαρότητα του Ιμπεριαλιστικού ολέθρου και τις επεμβάσεις.

Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τις Πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 

Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:

  • ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
  • ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
  • ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ

Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.

Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!

Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.

Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.

Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

https://diktiospartakos.blogspot.com/2019/05/blog-post_150.html?spref=fb&fbclid=IwAR0nCxvhZmIq9HwJ6r12rU7X_IURsm5Q68WTGCHU8yX0wA21voa6GN1I_Ow&m=1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.