Τετάρτη 3.10.2018: Εισβολή στο υπ. Οικονομικών και κατάληψη από τους συμμετέχοντες στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

image_pdfimage_print

Εισβολή στο υπ. Οικ/κών & κατάληψη του γραφείου του υπουργού νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Οκτώβρη οι συμμετέχοντες στην πορεία της ΑΔΕΔΥ για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτήριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στο υπουργείο και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού όπου και παραμένουν.

Οι συμμετέχοντας στην πορεία ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο για να τους παρουσιάσει το πόρισμα της 17μελούς επιτροπής για τα ΒΑΕ.

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας αφορά στις Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα (ΒΑΕ) και έχουν εργαζόμενους που λαμβάνουν ή που διεκδικούν να λάβουν το εν λόγω επίδομα εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση απαιτούν να υπολογίζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σε αυτά που θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένου χρόνου συνταξιοδότησης, πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του δημοσίου με γιατρούς, αλλά και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών , έχοντας κηρύξει 24ωρη απεργία, ζητώντας να μην γίνει περικοπή και υποβάθμιση στο επίδομα για τα βαρέα και ανθυγιεινά και να συνεχίσει να χορηγείται όπως μέχρι σήμερα.

Δείτε τις φωτο:

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.