Συμπαράσταση στην εργαζόμενη του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Κ. Κλοκίτη – όχι στη στοχοποίηση και τις απειλές

image_pdfimage_print

Ανακοίνωση του Κόκκινου Νήματος

Συμπαράσταση στην εργαζόμενη του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας

Κ. Κλοκίτη – όχι στη στοχοποίηση και τις απειλές

 

Η πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα καταδικάζει τη στοχοποίηση και τις απειλές κατά της εργαζόμενης στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Κυριακής Κλοκίτη, προϊσταμένης Άλσους του δήμου και εκφράζει τη συμπαράστασή της. Η Κ. Κλοκίτη, πράττοντας όπως όφειλε, ενημέρωσε τον δήμαρχο για το γεγονός ότι h εταιρεία συμφερόντων του Σ. Κόκκαλη Intracat (που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο της υπογειοποίησης στο πλαίσιο της κατασκευής του γηπέδου ιδιοκτησίας του Δ. Μελισσανίδη στη Ν. Φιλαδέλφεια) καταπάτησε τμήμα του Άλσους για να στήσει εργοτάξιο. Ως γνωστόν, το έργο αυτό ανέλαβε να χρηματοδοτήσει γενναία με χρήματα των φορολογουμένων η Περιφέρεια Αττικής. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε επί διοίκησης Σγουρού, συνεχίστηκε επί διοίκησης Δούρου και τώρα επί διοίκησης Πατούλη.

Το εσωτερικό υπηρεσιακό έγγραφο που απηύθυνε στον δήμαρχο η Κ. Κλοκίτη διέρρευσε «περιέργως» σε οπαδικές ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί και να εκτοξεύονται εναντίον της δημόσια ύβρεις και απειλές.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο, παρά τις έντονες παραστάσεις του στον δήμαρχο κ. Βούρο, όχι μόνο δεν αποδέχθηκε τις ευθύνες του για τη διαρροή του εσωτερικού υπηρεσιακού εγγράφου, αλλά αρνήθηκε να καλύψει την υπάλληλό του έναντι αυτών των επιθέσεων, δημοσιεύοντας ανακοίνωση «ίσων αποστάσεων», που ουσιαστικά παραδίδει την Κ. Κλοκίτη ανυπεράσπιστη στις απειλές και ύβρεις.

Το γεγονός αυτό είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο «σίριαλ» της κερδοσκοπίας πάνω στους δημόσιους χώρους είτε στο πλαίσιο της διαδικασίας κατασκευής του γηπέδου είτε μέσα από τη διαδικασία ανάθεσης διαρκώς περισσότερων τομέων αρμοδιότητας του δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες (πράσινο, καθαριότητα κ.λπ.).
Αποδεικνύεται τώρα ότι αυτή η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη: κάθε «κερκόπορτα» που ανοίγει, ανοίγει ταυτόχρονα την όρεξη των κερδοσκόπων για ακόμη περισσότερα και τους κάνει περισσότερο ασύδοτους. Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύονται οι ευθύνες και της προηγούμενης διοίκησης, του Άρη Βασιλόπουλου, που ανοίγοντας τέτοιες «κερκόπορτες», έδωσε τη «σκυτάλη» στον νέο δήμαρχο Γιάννη Βούρο για να πάει πολύ μακρύτερα.

Αποδεικνύεται, τέλος, για μία ακόμη φορά ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης και κερδοσκοπίας πάνω σε δημόσιους χώρους και αρμοδιότητες «εμπεδώνεται» επίσης με διπλό τρόπο: είτε μέσα από τον κρατικό αυταρχισμό/καστολή είτε μέσα από τον «εξωθεσμικό» τραμπουκισμό, στην προκείμενη περίπτωση τον οπαδικό.

‘Όχι στη λεηλασία/ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων!
Όχι στη στοχοποίηση εργαζομένων και πολιτών και τις απειλές!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

8/5/2020

Πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.