Πυρκαγιές στην Αττική -Η «ανάπτυξή» τους δολοφονεί

image_pdfimage_print

Στο έλεος των πυρκαγιών με δεκάδες νεκρούς και ανεπανάληπτη οικολογική καταστροφή βρέθηκε φέτος η Αττική. Παρά την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τη μεγαλειώδη αλληλεγγύη του απλού κόσμου, χάρη στην οποία περιθάλπονται οικογένειες και τραυματίες, πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία που έχει υπαίτιους και σοβαρές ευθύνες. Γιατί παρά την προσπάθεια να αποδοθεί η ευθύνη στα καιρικά φαινόμενα, η πραγματική αιτία των πυρκαγιών δεν είναι αυτή και κάθε προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες στη φύση, είναι τουλάχιστον υποκριτική.

Η αιτία των πυρκαγιών είναι η παντελής έλλειψη αντιπυρικής προστασίας χρόνια τώρα, η υποστελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των δασικών υπηρεσιών, η παράδοση δασικών εκτάσεων γης σε εργολάβους πάσης φύσεως.

Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ που μιλάει για ανάπτυξη, θυσίασε για χάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μνημονίων οικονομικούς πόρους για βασικές κοινωνικές ανάγκες όπως είναι η πυροπροστασία ή τα αντιπλημμυρικά έργα. Κι αυτό ενώ απλόχερα σκορπάει δις ευρώ σε εξοπλισμούς και στρατιωτικές δαπάνες (2,36% του ΑΕΠ το 2017), “νομιμοποιώντας” τα με εθνικιστικές εξάρσεις, π.χ Ελληνοτουρκικά – Μακεδονικό, βάζοντας νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και των φασιστών. Οι οποίοι ναζί της Χ.Α., προσπάθησαν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τον θάνατο συνανθρώπων μας, μοστραριζόμενοι στις κάμερες με φόντο τις πυρκαγιές αλλά ουσιαστικά παρεμπόδισαν το πυροσβεστικό έργο, φορώντας τις επίσημες μπλούζες τους. Κι ενώ παράλληλα Κούρδοι και Παλαιστίνιοι συνέτρεξαν αλληλέγγυα για αιμοδοσία μαζικά και οι Αιγύπτιοι ψαράδες έσωζαν ανθρώπινες ζωές.

Γιατί το ίδιο έργο είδαμε και στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής, λίγους μήνες πριν, όπου θρηνήσαμε θύματα από τις φονικές πλημμύρες. Με τον πλέον τραγικό τρόπο έρχεται λοιπόν στο προσκήνιο ο αγώνας για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους και απαιτούμε:

  • Πλήρη αποζημίωση των πληγέντων και των οικογενειών τους
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών
  • Στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών

 

 Πολιτική Οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ   •   www.redtopia.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.