Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 21 Γενάρη 12 μ. Προπύλαια

image_pdfimage_print

του Ελισσαίου Φάκαρου

Η κυβέρνηση καταλύει το άρθρο 16.

Μετά το νόμο 4589 που υποβάθμισε το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου ως ένα “προσόν” ανάμεσα σε άλλα, αύριο στη Βουλή ψηφίζεται νομοσχέδιο που εξισώνει τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Ενώ αυτά τα πτυχία δεν χρειάζεται πλέον να περνάνε από την έγκριση του ΔΟΑΤΑΠ όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τα πτυχία των ξένων πανεπιστημίων.

Οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει στάση εργασίας μετά τις έντεκα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 μ. Προφανώς η στάση των ομοσπονδιών δεν αποτελεί απάντηση. Συμμετέχουμε στην κινητοποιήση με την λογική που βάζουν τα μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία για αξιοποίηση της αυριανής στάσης μόνο σαν αρχή ενός αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Σε αυτο το σχεδιασμό πολλά σωματεία προωθούν για την 31 Γενάρη απεργία απαιτώντας την μονιμοποιήση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία , την απόσυρση του προσοντολόγιο και κάθε μορφής αξιολόγησης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.