Πέμπτη 17 Γενάρη – Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπ/κών & 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο

image_pdfimage_print

Σε νέες κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών και τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τη Δευτέρα 14 Γενάρη, κατά της νέας μεγαλειώδους συγκέντρωσής στους, δέχθηκαν και πάλι τα χημικά και τη βία των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας εκπαιδευτικού.

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019), ενώ την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) θα προχωρήσει σε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00, με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11πμ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως καταγγέλλουν «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο». Όπως διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης του νομοσχεδίου η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως.

 

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

24ωρη κινητοποίηση στο Δημόσιο

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11:00πμ, στη Βουλή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:

 «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

 

Πηγές: ergasianet.gr – adedy.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.