Ο Τσίπρας παραδέχτηκε ότι Ελλάδα και Τουρκία ξέρουν να τα βρίσκουν μεταξύ τους κάνοντας το βίο αβίωτο στους πρόσφυγες…

image_pdfimage_print

Ο Τσίπρας πριν τρεις μέρες έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, όπου καμάρωσε, μεταξύ άλλων, για τη συνεργασία του με τον Ερντογάν στην αντιμετώπιση και μείωση των προσφυγικών ροών.

Τσίπρας κι Ερντογάν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΝΑΤΟ, πράγματι κατάφεραν να κάνουν τον βίο αβίωτο στουςπρόσφυγες (όπως είχε διατυπωθεί ο στόχος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου). Με τη συνεργασία τους στον Έβρο και στο Αιγαίο βασάνισαν, έπνιξαν και δολοφόνησαν χιλιάδες, φυλάκισαν δεκάδες χιλιάδες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους υποχρέωσαν να ζουν με ελάχιστο και άθλιο φαγητό, χωρίς θέρμανση, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προώθησαν μαζικές επαναπροωθήσεις στέλνοντας τον κατατρεγμένο κόσμο πίσω στις χώρες καταγωγής τους, δηλαδή στον πόλεμο, αφού του είχαν αρπάξει όλη την περιουσία δια των δουλεμπόρων.

Ιδιαίτερα ο Τσίπρας με τη βοήθεια του Ερντογάν στην Ανατολή έκλεισε τα σύνορα με τη Δύση, έκανε κόλαση τη ζωή των προσφύγων που επιθυμούσαν  να φύγουν στην Ευρώπη για να συναντήσουν τις οικογένειές τους, ρύθμισε με τέτοιο τρόπο τις αρμόδιες υπηρεσίες για να είναι απίθανο να καταφέρει κάποιος πρόσφυγας να εξασφαλίσει άσυλο και προωθεί ακόμα πιο αντιπροσφυγικά-αντιμεταναστευτικά μέτρα, οδηγώντας μαζικά τον κόσμο σε ψυχικές νόσους, στην κατάθλιψη, ακόμα και σε αυτοκτονίες.

Τσίπρας κι Ερντογάν εξασφαλίζουν απόλυτη κάλυψη στους μηχανισμούς που βλέπουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως βάρος, στους μηχανισμούς που ξερνάνε ρατσιστικό οχετό και τις φασιστικές συμμορίες, ενώ κι οι δυο υπηρετούν πολιτικές που γονατίζουν και τους ντόπιους εργαζόμενους των χωρών τους. Οι δυο αστοί ηγέτες μπορεί να βρίσκονται σε αντιπαράθεση για τις ΑΟΖ και τους άχρηστους βράχους στο Αιγαίο γιατί ο καθένας θέλει να εξυπηρετήσει τις δικές του πετρελαϊκές εταιρείες και να καλλιεργήσει τον εθνικισμό της δικής του χώρας, αλλά στα «βασικά» συνεργάζονται: υπέρ του κεφαλαίου, εχθροί των εργατικών τάξεων, υπέρ των επεμβάσεων, κατά των προσφύγων και των λαών στη Μ.Ανατολή και την Αφρική.

Τελικά ο «αριστερός» πρωθυπουργός της Ελλάδας καμαρώνει γιατί σε συνεργασία με τον δεξιό-αυταρχικό Ερντογάν και με τους τεράστιους πόρους που ξοδεύονται κάθε χρόνο από την ΕΕ (και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις λαϊκές ανάγκες) κατάφεραν να χτίσουν έναν τεράστιο κατασταλτικό αντιπροσφυγικό μηχανισμό και να  περιορίσουν τις προσφυγικές ροές. Είναι απέναντί μας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την «Αριστερά» αυτού του ντροπιαστικού είδους.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Πηγή: www.kar.org.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.