Ο συνδικαλιστικός τουρισμός καλά κρατεί…

image_pdfimage_print

Του Χρήστου Βαγενά

Το μνημονιακό προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, που υπάρχει εδώ και ένα περίπου χρόνο, ζήλεψε τη δόξα της ΓΣΕΕ. Αποφάσισε λοιπόν, η Ετήσια Πανελλήνια Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Οκτώβρη, να γίνει σε ξενοδοχείο πέντε (5) αστέρων στα Γιάννενα!

Ακολουθώντας τα βήματα της ΓΣΕΕ, όπου εν μέσω μνημονίων και σκληρής λιτότητας, έχει διοργανώσει τα τέσσερα τελευταία συνέδρια της συνομοσπονδίας σε πεντάστερα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.

Η ΑΔΕΔΥ σε αυτήν την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη, πέρα από τον προγραμματισμό για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, θα συζητήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα: την αποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των δημοσίων υπαλλήλων, τις αρνητικές μεταβολές των μισθών και τις περικοπές στις συντάξεις με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).

Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να μιλήσεις για τις σφαγιαστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων! Κάπου μεταξύ spa και jacuzzi, που προσφέρει το ξενοδοχείο στους ακριβούς του πελάτες, μπορείς να κατανοήσεις την κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων και των ταλαίπωρων συνταξιούχων.

Σίγουρα δεν θα μείνουν όλοι οι αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης σε αυτό το ξενοδοχείο, πάντως για εκείνες τις μέρες δεν υπάρχουν κενά δωμάτια…

Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ, του Σύριζα και της ΔΗΜΑΝ (διάσπαση ΠΑΣΚΕ) που συγκροτούν το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, θέλουν να μετατρέψουν την συνομοσπονδία σε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό, που θα συνεργάζεται πλήρως με τα κόμματα εξουσίας και θα μεσολαβούν μόνο για την ικανοποίηση κάποιων ρουσφετιών-εξυπηρετήσεων, που τους εξασφαλίζουν την εκλογική ισχύ τους.

Οι παρατάξεις της Αριστεράς (ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις, ΜΕΤΑ), πρέπει να συνεργαστούν και να πρωτοστατήσουν μαζί με τους εργαζόμενους, ώστε να μην επιτρέψουμε να εκφυλιστεί σε τέτοιο βαθμό και η ΑΔΕΔΥ.

Θέλουμε συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά ή εργοδοτικά!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.