Οι «πρώην καθηγητές σε διαθεσιμότητα» ζητούν την πλήρη δικαίωσή τους

image_pdfimage_print

Της Γεωργίας Μπαλτατζή

Με αίτηµα την επιστροφή των χρηµάτων που τους παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιµότητας, καθώς και τον υπολογισµό τους στις συντάξιµες αποδοχές τους, οι καθηγητές των ΕΠΑ.Λ που τέθηκαν σε διαθεσιµότητα τον Ιούλιο του 2013, µετά από την κατάργηση τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ, ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.

Τα αιτήµατα έχουν επανειληµµένα τεθεί ως διεκδικήσεις από την ΟΛΜΕ και την Α∆Ε∆Υ.

Η επαναφορά τους στα σχολεία και η επαναλειτουργία των ειδικοτήτων τους αποτέλεσαν µία από τις µεγάλες νίκες του εκπαιδευτικού κινήµατος και του επί δύο χρόνια ανυποχώρητου αγώνα που δόθηκε ενάντια στην πολιτική  των διαθεσιµοτήτων – απολύσεων και της συρρίκνωσης της δηµόσιας εκπαίδευσης.

Ο αγώνας ξεκίνησε µε παραστάσεις διαµαρτυρίας στο Υ.ΜΑ.Θ και στο Υπ. Παιδείας. Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της κλιµάκωσης πραγµατοποιήθηκε  την Παρασκευή στις 30 /11 µαζική πανελλαδική κινητοποίηση µε τη συµµετοχή εκπαιδευτικών από πολλές πόλεις της χώρας και µέλη του ∆.Σ της ΟΛΜΕ, πολλών ΕΛΜΕ της Αττικής και της επαρχίας καθώς και αντιπροσώπου των πρώην «διαθέσιµων» εργαζοµένων στα ασφαλιστικά ταµεία.

Μετά από πορεία και συγκεντρώσεις διαµαρτυρίας στο Υπ. Οικονοµικών, το Υπ. Οικονοµίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου αντιµετώπισαν την αδιάφορη έως και απαξιωτική στάση εκ µέρους των ηγεσιών των υπουργείων, η πορεία κατέληξε στο Υπ. Παιδείας. Η συνάντηση µε εκπροσώπους του γραφείου της Υφ. Παιδείας κ. Τσούφη δεν κατέληξε σε καµία δέσµευση πολιτικής αντιµετώπισης του προβλήµατος, αλλά περιορίστηκε σε απλή αναγνώριση του δίκαιου των αιτηµάτων…

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουµε αποφασισµένοι ότι δεν θα αποδεχθούµε τον εµπαιγµό της κυβέρνησης, η οποία ενώ ευαγγελίζεται το τέλος των µνηµονίων και τη δηµιουργία τεράστιων πλεονασµάτων, ταυτόχρονα υπεκφεύγει  επικαλούµενη τη µνηµονιακή πολιτική δέσµευση.

∆ηλώνουµε ότι, όπως τότε, έτσι και τώρα θα αγωνιστούµε για την άρση της διαιώνισης των επιπτώσεων της διαθεσιµότητας και την ικανοποίηση των πάγιων αιτηµάτων όλων όσων βίωσαν την ολέθρια πολιτική της διαθεσιµότητας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.