Οι κυβερνήσεις μπροστάρηδες στις καθυστερήσεις των πληρωμών των εργαζομένων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

image_pdfimage_print

 Πριν λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος που ξεκίνησε το εξάμηνο 2018Β στα Δημόσια ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο οι εκπαιδευτές των Δ.ΙΕΚ (μη πιστοποιημένοι) δεν έχουν πληρωθεί ακόμα για καμία από τις διδακτικές ώρες που εργάστηκαν ενώ οι πιστοποιημένοι πληρώθηκαν με πρωτοφανείς καθυστερήσεις και πολλούς μήνες καθυστέρησης.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που είναι ο διαχειριστής του θεσμού των Δημοσίων ΙΕΚ, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων και της μισθοδοσίας, θεώρησε απαραίτητο να καθησυχάσει τους απλήρωτους εκπαιδευτές με την παρακάτω ανακοίνωση στις 25 Σεπτεμβρίου του 2019, στο τέλος της χρονιάς και προ των πυλών της επόμενης, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Η ανακοίνωση μας λέει συνοπτικά ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα για όλους τους εκπαιδευτές εξ αρχής αλλά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έκανε συμβάσεις με τους εκπαιδευτές τις οποίες δεν τήρησε. Το ΕΝΕΔΙΒΙΜ αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτές με άνισους όρους και συνθήκες που δημιούργησε το ίδιο καθώς οι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές είναι οι τελευταίοι που πληρώνονται οπότε με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων και ρήξεις ενδεχομένως εφόσον οι μη πιστοποιημένοι μεταχειρίζονται ως εκπαιδευτές δεύτερης κατηγορίας προσφέροντας το ίδιο έργο με τους πιστοποιημένους.

Αυτή η αυθαιρεσία της κρατικής εργοδοσίας προς την εργατική τάξη των εκπαιδευτών είναι καιρός και πρέπει να σταματήσει άμεσα!

Όταν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ απασχολεί εργατικό δυναμικό πρέπει να τους πληρώνει άμεσα χωρίς μέρα καθυστέρηση, πρέπει να τηρούνται οι συμβάσεις εργασίες και να μην διασπάται η εκπαιδευτική δύναμη σε πιστοποιημένους και μη, γιατί όλοι και όλες για να προσφέρουν διδακτικό έργο έχουν προσληφθεί!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ:

Ανακοίνωση ΙΝΕΔΙΒΙΜ σχετικά με τις πληρωμές των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ

Σχετικά με τις πληρωμές των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ενημερώνει ότι:

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίστηκε η απαραίτητη πρόσθετη χρηματοδότηση για την πληρωμή των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ.

Έως το τέλος Οκτωβρίου 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποπληρωμής για τους μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές του εξαμήνου 2018Β και για το σύνολο των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του εξαμήνου 2019Α.

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το σύνολο των αποπληρωμών και στο εξής να ομαλοποιηθεί η καταβολή των πληρωμών για όλους τους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ. Στο πλαίσιο αυτό το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα ενημερώσει άμεσα με νεότερη ανακοίνωση για τα επόμενα στάδια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.