Ξανά στο σχολείο της μητρικής τους γλώσσας τα παιδάκια από το Πακιστάν

image_pdfimage_print

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας της Δευτέρας 18/11 αποφάσισε – επιτέλους – την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας στα παιδιά τους.

Είναι καθαρά μια νίκη του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόσυρση της πρότασης παραχώρησης του 144 ΔΣ από τη δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη στην κοινότητα. Χρειάστηκαν δεκάδες ανακοινώσεις καταγγελίας και αιτήματα επαναλειτουργίας του Σχολείου από δημοτικές παρατάξεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες της περιοχής των Σεπολίων, σωματεία εκπαιδευτικών, συλλόγους γονέων, και την κινητοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων σήμερα έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας.

Επίσης χρειάστηκε η παραίτηση της ακροδεξιάς συμβούλου του κ. Μπακογιάννη κας Λυκούδη από την θέση ευθύνης “για το παιδί”, (που βέβαια χρεώθηκε άλλη θέση ευθύνης και δεν αποπέμφθηκε από την παράταξη Μπακογιάννη) και πλήθος απαξιωτικών δημοσιευμάτων για την ακροδεξιά τακτική του δημάρχου Αθηναίων. Παρόλα αυτά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο ενωτικός αγώνας και η αλληλεγγύη φέρνουν αποτέλεσμα.

Η Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό” και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών βρέθηκαν στο πλάϊ της Πακιστανικής Κοινότητας και συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών για τα οποία τα σχολεία μας παραμένουν ακόμα ερμητικά κλειστά και αφιλόξενα.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.