Νοθεία στις υπό εξέλιξη εκλογές του Λονδίνου. Δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια ΛΑ.Ε

image_pdfimage_print

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την πρωτοφανή, ανοικτή και κυνική νόθευση των ελληνικών ευρωεκλογών που λαμβάνει χώρα από το πρωί του Σαββάτου που άνοιξαν οι ευρωεκλογικές κάλπες στο Λονδίνο και την οποία όλως τυχαίως ανακαλύψαμε.

Η νοθεία και παραχάραξη της εκλογικής διαδικασίας στο Λονδίνο έγκειται στο γεγονός ότι στα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές που βρίσκονται στην εκεί πρεσβεία μας δεν υπάρχουν και επομένως δεν δίδονται ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής στην εκεί εκλογική διαδικασία που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.

Και δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε, ενδεχομένως και άλλων κομμάτων, στα εκλογικά τμήματα του Λονδίνου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων, τα οποία μάλιστα γνώριζαν την έλλειψη ψηφοδελτίων της ΛΑ.Ε. και όχι μόνο δεν έπραξαν τα δέοντα αλλά συνειδητά αδράνησαν και τώρα καλύπτουν την νόθευση και καταδολίευση της εκλογικής διαδικασίας.

Η ΛΑ.Ε είχε αποστείλει έγκαιρα από τις 13/5 με την υπηρεσία ταχυμεταφορών των Ελληνικών Ταχυδρομείων τα ψηφοδέλτιά της στο Λονδίνο και προς απόδειξη διαθέτουμε στην διάθεση οποιουδήποτε τα σχετικά αποδεικτικά παραστατικά, τα οποία δώσαμε και στα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Επομένως ο ισχυρισμός μας ότι αποκλειστική ευθύνη της εκλογικής νόθευσης, που αυτήν την ώρα με παχυδερμία συντελείται στο Λονδίνο, βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, είναι αληθής και τεκμηριωμένη από αδιάσειστα στοιχεία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για πρακτικές ωμής νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας στο Λονδίνο. Αν η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τέτοια αδιαφορία και κυνικότητα στην περίπτωση του Λονδίνου, μπορεί κανείς να φανταστεί σε τι μεθοδεύσεις σε βάρος της ακεραιότητας  των εκλογών μπορεί γενικότερα να φτάσει.

Ζητάμε εδώ και τώρα να σταματήσουν άμεσα και να ακυρωθούν οι εκλογές στο Λονδίνο.

Διερευνούμε πού αλλού συμβαίνουν τέτοια έκτροπα και διεκδικούμε πλήρη έλεγχο της αποτύπωσης των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων.

Λαϊκή Ενότητα: Η αδίστακτη κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς να ιδρώνει τ’ αυτί της τις εκλογές νοθείας στο Λονδίνο

Η κυβέρνηση αδίστακτη με ένα απίστευτο κυνισμό χωρίς να ιδρώνει το αυτί της συνεχίζει τις εκλογές νοθείας στο Λονδίνο παρά τις διαμαρτυρίες της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίες έχουν αρχίσει και γίνονται κοινωνική κατακραυγή.

Απανωτές έρχονται οι καταγγελίες στα γραφεία μας από Έλληνες πολίτες που πάνε να ψηφίσουν στο Λονδίνο και δεν τους δίδονται ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας.

Η κυβέρνηση του ψέματος εμπαίζει και τους Έλληνες πολίτες στο Λονδίνο, ισχυριζόμενη ψευδέστατα ότι δήθεν η Λαϊκή Ενότητα δεν έστειλε στο Λονδίνο ψηφοδέλτιά της.

Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές προφάσεις εν αμαρτίαις, αφού η Λαϊκή Ενότητα όχι μόνο έστειλε εμπρόθεσμα τα ψηφοδέλτιά της στο Λονδίνο από τις 13/5 αλλά έχει και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχει δώσει στα αρμόδια Υπουργεία.

Η παχύδερμη κυβέρνηση σκόπιμα δεν ανέστειλε έστω για λίγες ώρες την εκλογική διαδικασία προκειμένου να τροφοδοτήσει τα εκλογικά τμήματα του Λονδίνου και με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας.

Την καταγγέλλουμε για σκόπιμη νοθεία και προσφεύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα των εκλογών.

Αν όλως τυχαίως και έγκαιρα ανακαλύψαμε τη νοθεία στο Λονδίνο σε πόσα άραγε εκλογικά τμήματα του εξωτερικού συμβαίνουν παρόμοιες καταστάσεις εκλογικής νόθευσης και τι άλλο μπορεί να συμβεί αύριο σε όλη την Ελλάδα;

Ακύρωση τώρα των εκλογών στο Λονδίνο και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να ελεγχθούν όλα τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις είτε στο εξωτερικό είτε στη χώρα μας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την καταγγελία της ΛΑ.Ε για νοθεία στις ευρωεκλογές στην ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου

«Ως γνωστόν, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία (άρθρο 71 του π.δ. 26/2012), η εκτύπωση και η έγκαιρη παράδοση των ψηφοδελτίων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις κατά τόπους πρεσβείες του εξωτερικού αποτελεί ευθύνη του κάθε κόμματος.

Παρ’ όλα αυτά, με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας και την διασφάλιση της γνήσιας αποτύπωσης της βούλησης του εκλογικού σώματος, τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων στη διαδικασία δημοσίων αρχών, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των τυχόν προβλημάτων.

Για το λόγο, άλλωστε, αυτό, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, η μη ύπαρξη ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Ενότητας» στην πρεσβεία του Λονδίνου, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος, όσο και με την οικεία πρεσβευτική αρχή και τον αρμόδιο  δικαστικό αντιπρόσωπο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Προς το σκοπό αυτό, μάλιστα, απεστάλη και κατεπείγον έγγραφο, με το οποίο διευκρινίζεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν «λευκά» (άγραφα) ψηφοδέλτια, τα οποία οι εκλογείς μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα, από τη στιγμή που ελλείπουν έντυπα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.

Είναι σαφές ότι οι διατυπωθείσες καταγγελίες, αλλά και η προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης στα συναρμόδια Υπουργεία, που ουδεμία εμπλοκή έχουν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας εκτύπωσης και διανομής των ψηφοδελτίων των κομμάτων, δεν έχουν καμία βάση. Η δε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων είναι απολύτως ατυχής».

Απάντηση της ΛΑ.Ε στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ.: Ξεχειλίζει η υποκρισία της κυβέρνησης σχετικά με τη νοθεία των εκλογών στο Λονδίνο

Η κυβερνητική υποκρισία και ο αμοραλισμός ξεχειλίζουν στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις τεκμηριωμένες καταγγελίες της ΛΑ.Ε για νοθεία στην κάλπη των ευρωεκλογών του Λονδίνου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αποσιωπά χωρίς αιδώ με «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» τα στοιχείαπου του παρουσίασε η ΛΑ.Ε και αποδεικνύουν αδιάσειστα ότι τα ψηφοδέλτια της τελευταίας εστάλησαν στο Λονδίνο.

Η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. για την άρση του αδιεξόδου να γράφει ο ψηφοφόρος σε λευκάψηφοδέλτια τον τίτλο του ψηφοδελτίου της ΛΑ.Ε και τα ονόματα των υποψηφίων είναι τουλάχιστον μια πρόταση γελοία και ατελέσφορη που καταργεί και τη μυστικότητα της ψήφου, ενώ είναι ιδανική για να βγαίνουν άκυρα τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε.

Είναι τραγικό ότι η κυβέρνηση, αντί να εισακούσει τις προτάσεις της ΛΑ.Ε, συνεχίζει χωρίς ντροπή και με μακιαβελικό πνεύμα μια ψηφοφορία που ευτελίζει και καταρρακώνει κάθε ίχνος ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Δυστυχώς, πολλές βρομιές και σκοπιμότητες συμβαίνουν τελευταία. Από τις πολιτικές διώξεις και τη φίμωση της φωνής κομμάτων μέχρι τη νόθευση εκλογικών διαδικασιών και όλα αυτά σε βάρος της ΛΑ.Ε!

Σύμπτωση; Ή μια εκνευρισμένη κυβέρνηση που έχει απωλέσει τον έλεγχο και επιδίδεται σε άνευ προηγουμένου μακαρθισμό σε βάρος της ΛΑ.Ε;

Νοθεία στις υπό εξέλιξη εκλογές του Λονδίνου. Δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια ΛΑ.Ε

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.