Να σταματήσει επιτέλους η διοίκηση του ΕΦΚΑ να παίζει με την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων!

image_pdfimage_print

Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία είχαμε επισημάνει ότι η δημιουργία του ΕΦΚΑ θα είναι η χαριστική βολή για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας. Ο ΕΦΚΑ όχι μόνο δεν μπορεί ακόμα να εκδώσει συντάξεις για χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους (δημ. Υπάλληλους, ΑΜΕΑ, παράλληλης ασφάλισης κα), αλλά δεν είναι ικανός να παράσχει τις στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας στο υπαλληλικό προσωπικό:

  • Τα υποκαταστήματα έχουν εγκαταλειφθεί με ελάχιστους υπαλλήλους

  • Τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν και αυτό το καλοκαίρι σε δεκάδες υποκαταστήματα

  • Καθαριότητα δεν υπάρχει σε δεκάδες κτίρια από τις 02/01/2018 – Καθαρίζουν σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι

  • Δεν υπάρχει φύλαξη σε κτίρια σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας εδώ και μήνες

  • Δεν υπάρχει υλικοτεχνικός και μηχανογραφικός εξοπλισμός, ούτε και αναλώσιμα

Ότι χαλάει δεν επισκευάζεται – Δεν μπορεί ο ΕΦΚΑ, ούτε λάμπες να παράσχει!

Η απόλυτη ξεφτίλα!

Φυσικά τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δεν συναντιούνται στο κτίριο της Διοίκησης, η οποία αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανεπαρκής, υποτακτική και παντελώς αδιάφορη για τους εργαζόμενους.

Αν υπήρχε κράτος δικαίου σε αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να έχει παρέμβει η δικαιοσύνη, και φυσικά όχι για να καταλογίσει ευθύνες σε κάποιον φουκαρά υπάλληλο.

Τα προβλήματα με τις ελλείψεις σε κλιματισμό, καθαριότητα και φύλαξη έχουν κάνει τους εργαζόμενους να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και υπομονής, ειδικά τον τελευταίο καιρό με την αυξημένη ζέστη.

Η ανάλγητη Διοίκηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ο Υφυπουργός Κοιν. Ασφάλισης το ίδιο και δεν ενδιαφέρονται σε τι άθλιες συνθήκες εργάζεται το προσωπικό του ΕΦΚΑ.

Μετά και την τελευταία διαμαρτυρία του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΕΕ συνεχίζουν να δείχνουν την ίδια αδιαφορία και δεν λαμβάνουν ούτε καν προσωρινά μέτρα ανακούφισης, όπως προτείναμε.

Τους προειδοποιούμε για την οργή και την απέχθεια, που έχουν προκαλέσει απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και η οποία αργά ή γρήγορα θα τους οδηγήσει στην απαξίωση και τον χλευασμό της κοινωνίας!

Απαιτούμε άμεσες λύσεις

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.