Να αθωωθεί ο Θανάσης Κούρκουλας. Στη φυλακή οι νεοναζί

image_pdfimage_print

Την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στις 9.30 π.μ. δικάζεται, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτήριο 8, αίθουσα 2) ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση από μέλος της χρυσαυγανακτισμένης «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα». Ο μηνυτής, Σπύρος Γιαννάτος, επικεφαλής για πολλά χρόνια της περιβόητης επιτροπής και ανοικτά υποστηρικτής της ΧΑ εκείνα τα χρόνια, κατηγορεί το Θανάση Κούρκουλα για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση επειδή ο ίδιος – ενώ καταδικάστηκε σε 1ο βαθμό – αθώωθηκε τελικά λόγω αμφιβολιών στο Β’ βαθμό για την επίθεση εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και πολλών ακόμα (μεταξύ των οποίων και του Θανάση Κούρκουλα) κατά την προεκλογική περιοδεία του σχήματος «Ελεύθερη Αττική» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Σημειώνουμε πως η μεγάλη καθυστέρηση της δίκης και το ελλιπές κατηγορητήριο είχε ως αποτέλεσμα να παραγραφούν τα περισσότερα από τα αδικήματα του κατηγορητηρίου την ώρα της τέλεσής της. Παρόλα αυτά, στην ίδια δίκη έχουν καταδικαστεί πλέον αμετάκλητα 3 από τους δράστες της επίθεσης, μεταξύ των οποίων και η πρώην υποψήφια βουλευτής της ΧΑ Θέμιδα Σκορδέλη. Θυμίζουμε ότι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, μέλη του σχήματος «Ελεύθερη Αττική» με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο, έκαναν προεκλογική περιοδεία στο κέντρο της Αθήνας, την περίοδο που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ήταν κράτος εν κράτει στην περιοχή. Ξεκίνησαν από την πλατεία Βικτωρίας και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής μαζί με τοπικούς υποστηρικτές τους, μεταξύ των οποίων και ο μηνυτής, Σπύρος Γιαννάτος, τους επιτέθηκαν με γιαούρτια, αυγά και ντομάτες, κλοτσιές και γροθιές.

Η μήνυση αυτή είναι ενέργεια αντιπερισπασμού και αποτελεί μέρος της βιομηχανίας μηνύσεων που έκανε και συνεχίζει να κάνει η Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας να σταματήσει τη δράση των αντιφασιστών και να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες. Άλλωστε αντίστοιχη αντι-μήνυση προς τον πολιτικό ενάγοντα Θ. Κούρκουλα, είχε κάνει και η Σκορδέλη, μήνυση που όμως δεν είχε καμία συνέχεια καθώς η ίδια καταδικάστηκε αμετάκλητα. Έχουμε να δηλώσουμε ότι δεν τους φοβηθήκαμε, ούτε βέβαια τους φοβόμαστε τώρα που το νεοναζιστικό κόμμα έχει τεθεί εκτός βουλής. Ντόπιοι και μετανάστες συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, με ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους, χωρίς πόλεμο, εθνικισμό και ρατσισμό, φτώχεια και καταστολή.

Την Πέμπτη 10/10 στις 9.30 πμ θα είμαστε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο:

Στη φυλακή οι νεοναζί όχι οι αντιφασίστες αγωνιστές!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.