Νίκη για τους απεργούς πιλότους της Ryanair!

image_pdfimage_print

Σε συμφωνία με τους ιρλανδούς πιλότους για νέα σύμβαση εργασίας κατέληξε η Ryanair, ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, σε μία εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να δώσει τέλος σε μία διαμάχη, που είχε επηρεάσει χιλιάδες επιβάτες ανά την Ευρώπη. Η συμφωνία στην Ιρλανδία θεωρείται το κλειδί προκειμένου να βρεθεί λύση στην ευρύτερη αντιπαράθεση της Ryanair με τα εργατικά συνδικάτα. Και τούτο γιατί εκεί άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες των πιλότων για καλύτερους όρους εργασίας.

Η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση των Ιρλανδών πιλότων ήταν στις 10 Αυγούστου, ενώ συμμετείχαν και πληρώματα στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σουηδία και την Ολλανδία, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 400 πτήσεις.

Η ιρλανδική συμφωνία φέρνει την πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζομένους της Ryanair, από τότε που η εταιρεία συμφώνησε πέρυσι να αναγνωρίσει τα συνδικάτα. Εστιάζει σε μισθολογικά ζητήματα, θέματα προαγωγής, ετήσιας άδειας και δυνατότητας για αλλαγή πιλότων σε διαφορετικές βάσεις.

 

Πηγή: ergasianet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.