Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 23 Γενάρη 12,30 μ.μ. Προπύλαια

image_pdfimage_print

του Ελισσαίου Φάκαρου

Η κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση του άρθρου 16 , εμείς αντιστεκόμαστε, με απεργία την Πέμπτη 23 Γενάρη και συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια. Παρά τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και τις κινητοποιήσεις της Τρίτης 21-1 σε όλες τις πόλεις της χώρας, η κυβέρνηση την Πέμπτη 23-1 προχωρά στην ψήφιση της αναγνώρισης των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων και την αποδοχή τους από τον ΑΣΕΠ στην τρέχουσα προκήρυξη για εκπαιδευτικούς χωρίς την έγκριση του ΔΟΑΤΑΠ.

Η κινητοποίηση της Τρίτης είχε πάνω από 1000 άτομα με μεγάλη παρουσία φοιτητών και δυναμική παρουσία εκπαιδευτικών. Η ρύθμιση αφορά πρώτα τους εκπαιδευτικούς αφού διαλύει την αξία των πτυχίων τους, γι’αυτό η ευθύνη της άνευρης απάντησης είναι όλη στην ΔΟΕ – ΟΛΜΕ που είτε δέχονται αμαχητί τις κυβερνητικές προκλήσεις είτε κρύβονται όπως τώρα πίσω από 3ωρες στάσεις εργασίας που βγαίνουν μία μέρα πριν αντί για οργανωμένες μαχητικές απεργίες. Έτσι και αύριο δεν υπάρχει απεργία αλλά στάση από τις ομοσπονδίες και μπαίνει στην ευθύνη των συλλόγων να προσθέσουν άλλη μια 3ωρη στάση για να προκύψει τελικά απεργία.

Όπως και να εξελιχθεί η αυριανή ψήφιση και διαμαρτυρία, η μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης θα είναι μακρά και θα πρωτοστατήσουν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και τα πρωτοπόρα σωματεία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.