Νέα ΠτΔ και Συναίνεση της Ντροπής. Από εμάς είναι ΟΧΙ

image_pdfimage_print

του Αλέξη Λιοσάτου

«Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί παράγοντα σταθερότηταςανάπτυξης και πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή, είπε η φρεσκοψηφισμένη και φρεσκο-ορκισμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου.

Όπου σταθερότητας γράψτε ιμπεριαλιστικής σταθερότητας, υπέρ της επέκτασης της επιρροής του ελληνικού υποϊμπεριαλισμού σε Αιγαίο και Βαλκάνια με τη βοήθεια της Δύσης, υπέρ της ισχυροποίησης του ΝΑΤΟ στην περιοχή και της διατήρησης της ηγεμονίας του σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Βλέπετε και πρόσφατα κυβερνητικά σχέδια για αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία και στρατού στη Λιβύη. Δείτε και το θερμόμετρο του εθνικισμού και του αντιτουρκισμού που έχει πιάσει κόκκινα, ή τη στήριξη σε επίδοξους δικτάτορες και πραξικοπηματίες κόντρα στη διεθνή νομιμότητα, πχ περήφανα αλισβερίσια με Χαφτάρ.

Όπου ανάπτυξης γράψτε της καπιταλιστικής ανάπτυξης για το κεφάλαιο, της πείνας και της φτώχειας για τον λαό, της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των δυσβάσταχτων φόρων και των μισθών 300-500 ευρώ, της «ανάπτυξης» που κάνει δώρα στους καπιταλιστές και διώχνει κατά χιλιάδες τους νεολαίους στο εξωτερικό, που αγοράζει όπλα και ωθεί τα νοσοκομεία και σχολεία μας στη διάλυση. Της ανάπτυξης που μεγαλώνει το ποσοστό κέρδους για τους αφέντες, που μεγαλώνει το ποσοστό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Της υποτιθέμενης ανάπτυξης των ΑΟΖ σε βάρος του περιβάλλοντος και με τον πραγματικό κίνδυνο πολέμου που θα χτυπήσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Όπου πολιτισμού γράψτε το πέταγμα των προσφύγων στον Έβρο, το αναποδογύρισμα βαρκών στο Αιγαίο και την ανάδειξη αυτών ως ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική από κυβερνητικούς παπαγάλους τύπου Πορτοσάλτε. Τη φυλάκισή τους σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς νερό, φαγητό της προκοπής, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το σύρσιμό τους από στρατόπεδο σε στρατόπεδο και την ανάδειξή τους σε Νο 1 εχθρό του έθνους επειδή παίρνουν (κάποιοι, όχι όλοι) το εξωπραγματικό ποσό των …90 ευρώ τον μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τον ΟΗΕ, που τους τα παίρνουν πολλαπλά καταληστεύοντας και ρημάζοντας τις χώρες τους, αλλά βγάζουν κι άλλα τόσα εκμεταλλευόμενοι την υπεραξία που απομυζούν από το πάμφτηνο εργατικό δυναμικό των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες μετανάστευσης. Των φασιστοσυλλαλητηρίων μίσους και της κάλυψης των μπάτσων σε φασιστικές επιθέσεις (όταν δεν πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι μπάτσοι).

Αυτό είναι το κράτος ΑΔΙΚΟΥ που «κάνει την τιμή»  στη Σακελλαροπούλου, αυτό το κράτος η τελευταία θα υπηρετήσει. Αυτή είναι η εκλεκτή του Κούλη και την επίτευξη αυτής της σταθερότητας και της «επιστροφής στην κανονικότητα» συμβολίζει η ευρεία συναίνεση και οι ψήφοι της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (που θα έπρεπε να ντρέπεται, αλλά η τσίπα έχει χαθεί προ πολλού, τουλάχιστον από το 2015). Να τη χαίρονται. Από εμάς είναι ΟΧΙ και περαιτέρω απαντήσεις  περιμένουμε να τις δώσει ο δρόμος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.