ΜΕΤΑ: Η κρατική καταστολή και η ποινικοποίηση της συλλογικής διαμαρτυρίας δε θα περάσουν

image_pdfimage_print

Το δόγμα «νόμος και τάξη» επιχειρεί να επιβάλλει και στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνεςη κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο (23/12/2019), θέλει να «μπολιαστεί» η κοινωνία με νοοτροπία κατά των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση νομίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να προχωρήσει και στον περιορισμό της συλλογικής διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων, μετά τα εμπόδια που έστησε στο δικαίωμα στηναπεργία και την αποδυνάμωση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, τα οποία πέρασε με τον αναπτυξιακό νόμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση, βγαίνουν σε συγχορδίαο Πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη και τα φίλια ΜΜΕ και συκοφαντούν τους απεργούς, ότι δηλαδή αυτοί ευθύνονται για την ταλαιπωρία των πολιτών. Θέλουν να ενοχοποιήσουν στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας τη διαμαρτυρία και την αγωνιστική διεκδίκηση και να δείξουν ότι αυτά δεν αποτελούν εργαλεία στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή σε μια πιο δίκαιη κοινωνία, αλλά παράγοντες επιβάρυνσής της.

Η ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του λαού και της νεολαίας γίνεται «μαύρη» από τον βραχνά της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας και της ξενιτιάς. Δυσκολεύεται από τηνελαστική και την εκ περιτροπής εργασία, από τη φορομπηχτική και φοροεισπρακτική πολιτικήκαι από τους μισθούς και τις συντάξεις που δε φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα, ενώεπιβαρύνεται από την ταλαιπωρία στις στάσεις αναμονής στα αστικά ΜΜΜ, για να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Η αναδουλειά στα μαγαζιά οφείλεται στις πολιτικές χρόνιαςλιτότητας και περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών και επιδομάτων.

Το ΜΕΤΑ είναι κάθετα απέναντι στον περιορισμό της συλλογικής δράσης, της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων και καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να αντιδράσουν αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού και ποινικοποίησής τους.

Το «Κράτος του Νόμου και της Τάξης», η κρατική καταστολή και η αστυνομική αυθαιρεσία δεν θα περάσουν.


23-12-2019
Από το ΜΕΤΑ

 

Πηγή: ergasianet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.