Μαρτυρία Π. Λογοθέτη – αυτόπτη μάρτυρα στον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου στο Σύνταγμα

image_pdfimage_print

Η ατυχία το έφερε την Κυριακή να βρεθώ ανάμεσα στους φασίστες την ώρα του προπηλακισμού που ακολούθησε την επίθεση στο δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι.

Στην αρχή της Ερμού πανό για λαθροεισβολείς, STOP Ισλάμ και 400 περίπου γραφικοί.
Ενώ το θύμα προσπαθούσε να δώσει συνέντευξη είχε κυκλωθεί από 20 φασίστες που τον έβριζαν, ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις τους αστυνομικούς να κάθονται σε απόσταση και να κοιτούν από περιέργεια σαν να ταν περαστικοί. Οι ματατζήδες να μιλάνε με κατανόηση στους φασίστες χτυπώντας τους στον ώμο και λέγοντας “έλα τώρα”.

Πήγα προς τον επικεφαλής αξιωματικό και του είπα ότι τον ξαναχτύπησαν μπροστά σας και απάντησε δεν ήμασταν εκεί. Τον ρώτησα γιατί δεν ήταν εκεί και απάντησε με μεγάλη απορία “στη συγκέντρωση;”
Φυσικά όποιος έχει πάει έστω και μία φορά σε πορεία (που στρέφεται όμως ενάντια στους ισχυρούς, όχι ενάντια στους φτωχότερους) ξέρει ότι συνήθως τα ΜΑΤ είναι τόσο κοντά που μπορείτε να το περπατήσετε αγκαζέ.
Αφού λοιπόν έστω δεν ήταν μπροστά τον ρωτάω το αυτονόητο. Συλλήψεις έγιναν; Τότε γύρισε και με κοίταξε σαν εξωγήινο χωρίς να πει τίποτα.

Προς αποφυγή παρεξήγησης δεν πιστεύω ότι ο φασισμός θα λυθεί με την αστυνομία που “θα κάνει επιτέλους τη δουλειά της” και την εφαρμογή κάποιας νομιμότητας. Η αστυνομία τη δουλειά της κάνει και δυστυχώς αυτή είναι.
Προστατεύει τον πλούτο και όσους είναι στο πλάι του. Και οι φασίστες εκεί είναι!

Ο λόγος που πήγα μπροστά του και τον ρώτησα είναι γιατί ήθελα να του δείξω όχι μόνο ότι είναι Καραγκιόζης αλλά ότι το γνωρίζουμε κιόλας. Και γιατί φυσικά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο.

Προς ενημέρωση, της ναζιστικής συγκέντρωσης προηγήθηκε μικρή αντιφασιστική. Η αστυνομία αυτούς τους απώθησε βίαια μέχρι τα Προπύλαια. Εκεί ήταν τα χακί ΜΑΤ. Στους φασίστες οι μπλε (το πιο light τμήμα τους).

Ο Θωμάς Ιακόμπι είναι δημοσιογράφος, αντιφασίστας, στην καταγωγή εβραίος. Με λίγα λόγια έχει όλες τις ιδιότητες ώστε κάποιος να αναρωτηθεί όπως και εγώ εκείνη τη στιγμή μήπως δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί. Ομως αυτό δεν είναι ήττα; Να σκέφτεσαι ότι ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του; Και δεν μιλάμε για τον Πρετεντέρη..
Για όποιον νομίζει ότι θα τη γλυτώσει αν απλά δεν ασχοληθεί υπάρχει και χειρότερο. Η Χρυσή Αυγή την Κυριακή σε άρθρο στη σελίδα της στοχοποιεί πανεπιστήμιο για την ακαδημαϊκή του έρευνα. Συγκεκριμενα το Πάντειο για έρευνα που κάνει εργαστήριο του για την ακροδεξιά βία και τον εξτρεμισμό.

Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους, μετά για όλους λένε. Το σκοτάδι του δεν θα αφήσει απ’έξω κανέναν. Και η πιο μικρή πράξη εναντίον του έχει μεγαλύτερη σημασία από όση της δίνουμε. Ακόμα και η έκβαση της δικής θα κριθεί έξω από τις αίθουσες.

(Tο σχόλιο αλιεύσαμε στο fb)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.