Μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχθείς ότι υπήρξες απλώς ένας κυνικός, τυχοδιώκτης και ρατσιστής;

image_pdfimage_print
Π.Κ.
Όταν ο κορονοϊός δεν είχε ακόμη έρθει από τα μέρη μας, μετέδωσες ανατριχίλα στο πανελλήνιο αναρωτώμενος “Σκεφτείτε τι θα γίνει αν έχουμε κρούσμα στη Μόρια”. Ύστερα κατάπιες τη γλώσσα σου γιατί τα κρούσματα ήρθαν από την Ιερουσαλήμ με το θρησκευτικό τουρισμό, από την Ιταλία με business class και από γκρουπ σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό.
Όταν ήθελες να ταΐσεις το “λαό της Δεξιάς”, τους ακροδεξιούς και τους φασίστες με ρατσιστική αποφασιστικότητα, έκοψες τον ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες. Ύστερα κάλυψες απόλυτα τα ορκ του ακροδεξιού και φασιστικού παρακράτους που τραμπούκιζαν εργαζόμενους σε ΜΚΟ στη Λέσβο και τη Χίο, έσπαγαν τα αυτοκίνητά τους και πυρπολούσαν τις εγκαταστάσεις τους. Τώρα, με τον κορονοϊό να έχει ήδη “εγκατασταθεί” στη Λέσβο προερχόμενος από την Ιερουσαλήμ, στη μικρή πολιτεία 20.000 ψυχών, στη Μόρια, έχουν καταρρεύσει οι υπηρεσίες υγείας, καθαριότητας κ.λπ.
Μήπως ήρθε η ώρα, ρατσιστή και τυχοδιώκτη (στα “αρμόδια” κυβερνητικά στελέχη αναφέρομαι) να τα πάρεις όλα πίσω, να εγγυηθείς την ασφάλεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να γυρίσουν στη δουλειά τους, την ασφάλεια άλλων εργαζομένων σε ΜΚΟ που κάλυπταν τις ανάγκες της καθαριότητας κ.λπ. να γυρίσουν επίσης στη δουλειά τους, να στείλεις νοσηλευτικό προσωπικό και να μαζέψεις τους παρακρατικούς; Δε  θες ΜΚΟ; Στείλε τότε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Δημοσίου και εργαζόμενους καθαριότητας του δήμου. Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο, θα είναι θανάσιμη (στην κυριολεξία) ανευθυνότητα – δεν νομίζεις;
Διότι οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορούν στην πόλη και θα κολλήσουν από τους Έλληνες! Και ύστερα, έτσι στοιβαγμένοι όπως είναι σαν τις σαρδέλες σε άθλιες συνθήκες, θα είναι σαν να καταδικάζουμε σε θάνατο πολλούς απ’ αυτούς. Επειδή όμως αυτό μπορεί να μην σε ενδιαφέρει (και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει…), θα σε ενδιαφέρει -ελπίζω- η επαναμόλυνση Ελλήνων δημόσιων υπαλλήλων στη Μόρια και η διασπορά του ιού στην πόλη της Μυτιλήνης.
Μήπως ήρθε η ώρα να τα πάρεις όλα πίσω; Και να παραδεχθείς, έστω έμμεσα και σιωπηλά, ότι υπήρξες απλώς ένας κυνικός, τυχοδιώκτης και ρατσιστής;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.