Μήνυση σε συνδικαλιστές για πανό του Πολυτεχνείου

image_pdfimage_print

του Γιώργου Κυριαζή

 

Στις 13 Νοέμβρη του 2014 o σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας βάζει πανό στο Δημαρχείο για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνιση του ο τοτε αντιδήμαρχος κος Σοφιανιδη και απαιτεί «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου». Η απάντηση που παίρνει είναι ότι είμαστε στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι καθήκον μας σαν εργαζόμενοι, ενεργοί πολίτες, να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και το πανό έμεινε εκεί. Ο αντιδήμαρχος επιτίθεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη του ΔΣ αποκαλώντας τους: «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» αποκαλύπτοντας την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους.

Ο σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας βγάζει ανακοίνωση όπου καταγγέλλει την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. Παράλληλα o σύλλογος υπαλλήλων στις 24/11/2014 βάζει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητά από το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις την καταδικάσαν.

Ο δήμαρχος κ. Κάρναβος ζητούσε να τελειώσει το θέμα εκεί, αλλά δεν καταδίκασε την συμπεριφορά του συνεργάτη του. Αποτέλεσμα της στάσης του Δημάρχου, ήταν να προχωρήσει ο αντιδήμαρχος σε μύνηση ενάντια σε όλα τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου για το πανό και την ανακοίνωση – καταγγελία που έβγαλε ο σύλλογος.

Στις 23/10/2018 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της δίκης στο οποίο εξετάστηκε ο μηνυτής και ο μοναδικός του μάρτυρας .

Εκπροσωπώντας επάξια την λογική των κυβερνήσεων των μνημονίων επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς του περιφραστικά αυτή την φορά χωρίς να χρησιμοποιεί ύβρεις φθάνοντας όμως , στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι 200-230 εργαζόμενοι που ήραν για συμπαράσταση προσήλθαν στο δικαστήριο σαν πρόβατα χωρίς να ξέρουν τον λόγο που βρίσκονταν εκεί.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολιτική συνδικαλιστική δίκη όπου δικάζεται συνολικά το εργατικό κίνημα και οι εργατικές διεκδικήσεις.

Η συνέχεια λοιπόν στην Ευελπίδων με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης στις 26 Οκτώβρη στο Κτιριο 13 και ωρα 9 (η υπόθεση εξετάζεται πρώτη) η τρομοκρατία και οι αντιδημοκρατικές λογικές δεν πρέπει να περάσουν.

 

Ιδού το επίμαχο πανό:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.