Κόντρα στη διοίκηση των “αρίστων” και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

image_pdfimage_print

Ανακοίνωση Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων ΟΑΕΕ:

Αυτή η Διοίκηση με τους Υποδιοικητές και τα “στελέχη” που έχει περιμαζέψει. αποδεικνύει καθημερινά πόσο ανάλγητη και αδιάφορη είναι για τους εργαζόμενους.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις συνδικάτων, ομοσπονδιών και παρατάξεων εξακολουθεί να μην ασχολείται για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε πολλά Τμήματα. Σε λίγες μέρες θα λήξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ, και θα χειροτερεύσει κι άλλο η κατάσταση, για τους οποίους το ΔΣ του ΕΦΚΑ δεν έβγαλε ούτε μια έστω τυπική ανακοίνωση για την παράταση των συμβάσεων τους. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η ετήσια ανανέωση της περίθαλψης με απαραίτητη προϋπόθεση τα προστατευόμενα μέλη να είναι περασμένα στο Web Μητρώο του ΕΦΚΑ, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς θα αυξηθεί 5-10 φορές πάνω ο χρόνος για την ολοκλήρωση της κάθε υπόθεσης! Και αυτό την πιο δύσκολη περίοδο για την ανανέωση της υγειονομικής περίθαλψης!

 

Διοίκηση και στελέχη των “αρίστων” νοιάζονται μόνο για τα βιογραφικά τους, για πασαλείμματα βιτρίνας και για το τι πάτωμα  θα έχει το γραφείο τους στο Κολωνάκι (Ακαδημίας 22).

Για να μετακομίσει η Διοίκηση δεν νοιάζονται για το πως θα στριμωχτούν δεκάδες εργαζόμενοι, αδιαφορούν για το αν θα μετακομίσουν σε άλλα κτίρια εκατοντάδες άλλοι, δεν υπολογίζουν τα έξοδα από αυτή την περιττή σπατάλη και δεν τους επηρεάζει αν θα δυσχεράνουν για καιρό την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών.

Το ΤΑΝΠΥ μεταφέρεται για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια και ενσωματώνεται τώρα στη Διεύθυνση Πειραιά, χωρίς να ξέρει κανείς πως, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ιδιαιτερότητες του και για άλλη μια φορά χωρίς οργάνωση και σχεδιασμό.

Αυτή η μεταφορά-ενσωμάτωση μπορεί να γίνεται για διάφορους λόγους, αλλά σίγουρα όχι για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας…

 

Επίσης οι φιέστες της Διοίκησης για κοπές πίτας στελεχών με επίσημους προσκεκλημένους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, κάνουν πιο έντονο το μήνυμα ότι νοιάζονται για τους ημέτερους και όχι για τους εργαζόμενους που παλεύουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή, κόντρα στις αντιξοότητες και τα λάθη του ΕΦΚΑ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους συνδικαλιστές της ΠΟΠΟΚΠ και συμβασιούχοι του Ειδικού Προγράμματος ΟΑΕΔ δικαιολογημένα ματαιώσαμε αυτή τη φιέστα στις 6 Φλεβάρη!

 

Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η Διοίκηση και τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη που τους σιγοντάρουν, είναι απέναντι στη μεγάλη μάζα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σαν παράταξη είχαμε θέσει από την αρχή ότι η διορισμένη Διοίκηση και η πολιτική ηγεσία θα είναι αντίπαλοι μας. Χρειάζεται άμεσα να ενεργοποιηθούμε περισσότερο και να πιέσουμε τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες μας για να στραφούμε κι εμείς οργανωμένα και συλλογικά εναντίον τους! Η απεργία για το Ασφαλιστικό-“Βρούτση” στις 18 Φλεβάρη ας είναι η αρχή!

 

Διεκδικούμε σεβασμό και αξιοπρέπεια – Δεν υποχωρούμε – Δεν φοβόμαστε κανένα

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.