Κοζάνη: Κάλεσμα δημιουργίας Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη βίαια απολιγνιτοποίηση

image_pdfimage_print

Τετάρτη 5/2/2020 και ώρα 7.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Όπως αναγγείλαμε και στην Ημερίδα για την Ενέργεια και την απολιγνιτοποίηση. Προτείνουμε και θα πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία μιας νέας κινηματικής συλλογικότητας που θα συνενώνει μαζικούς φορείς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, κατοίκους και γενικότερα πολίτες που τα ατομικά και συλλογικά τους συμφέροντα  βλάπτονται από την επιχειρούμενη απολιγνιτοποίηση.

H συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει σκοπό να αναπληρώσει το κενό της αυτοτελούς και αναγκαίας δράσης αγωνιστικών σωματείων και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς αλλά έρχεται να ανοίξει μία αναγκαία συζήτηση, να αναδείξει τον συνδετικό κρίκο των επιμέρους κινήσεων  και να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός κινήματος που θα έχει σκοπό να συνενώσει όλες τις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που θίγονται γύρω απ την απολιγνιτοποίηση, αναδεικνύοντας το ζήτημα στην ολότητα του και αναζητώντας υπαίτιους τόσο στις κυβερνητικές επιλογές όσο και στο ρόλο της Ε.Ε. εν γένει.

Ταυτόχρονα θα επιδιώξει συνεργασία και με άλλες συλλογικότητες (Πρωτοβουλίες Επιτροπές Αγώνα κλπ) που έχουν ήδη διαμορφωθεί ή βρίσκονται υπό διαμόρφωση και αγωνίζονται πάνω στα ίδια αιτήματα

Οι αρχές λειτουργίας, η ονομασία και η δράση της θα συναποφασιστεί από όλους τους συμμετέχοντες και θα παίρνονται μέσα από δημοκρατικές και αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι συναγωνιστές μας το επόμενο διάστημα θα πάρουν την Πρωτοβουλία για δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και στις άλλες Πόλεις και Περιοχές (Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Σιάτιστα, Γρεβενά) που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση αλλά και από την καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω εγκαταστάσεων τεχνολογιών ΑΠΕ

Επίσης προτείνουμε να βγούμε μαζικά και δυναμικά για να «υποδεχτούμε» τον Υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη που αναμένεται να έρθει στην Περιοχή μας στις αρχές του επόμενου Μήνα.

Για ένα Μέτωπο    Αγώνα   Εργαζομένων, Κατοίκων και Λαϊκών καταναλωτών ρεύματος.

 

Κοζάνη 3/2/2020

Το γραφείο Τύπου

AΡ.ΣΥ.Ανατροπή στη Δ.Μακεδονία

https://anatrophdmaked.blogspot.com/2020/02/blog-post_3.html

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.