Καταλήψεις διαρκείας στον ΕΦΚΑ

12.11.2018 Η κατάληψη συνεχίζεται...
image_pdfimage_print

Στον ΕΦΚΑ η κατάσταση συνεχίζει να οδηγείται στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους, καθώς συνεχίζεται (έστω πιο αργά από ότι ήθελε η πολιτική ηγεσία) η προσπάθεια ενοποίησης όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η Διοίκηση παρόλο που έχει φάει τα μούτρα της προσπαθώντας να επιτελέσει αυτό το φαραωνικό έργο, μετακινεί διαρκώς προσωπικό (εθελοντικά τις περισσότερες φορές) προς τις Επιτελικές Διευθύνσεις, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της ενοποίησης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα Περιφερειακά Τμήματα που εξυπηρετούν το κοινό και τα Τμήματα Συντάξεων να αποδεκατίζονται και η κατάσταση να είναι αφόρητη για τους εργαζόμενους, που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλά καθήκοντα. Υποκαταστήματα έχουν απομείνει με τρεις εργαζόμενους και πρέπει να εξυπηρετήσουν περιοχές με 20.000 και πάνω ασφαλισμένους! Το προσωπικό έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης.

Η Διοίκηση απέναντι σε όλα αυτά κωφεύει, προφανώς γιατί χρειάζεται όλο και περισσότερους εργαζόμενους να υλοποιήσουν την διαδικασία της ενοποίησης, που θεωρούσαν στο παρελθόν ότι θα γίνει ως δια μαγείας σε 2-3 χρόνια. Η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο! Μαζί βέβαια με την συνειδητή προσπάθεια διάλυσης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το συνδικάτο των εργαζομένων μετά από επανειλημμένες προτάσεις της Αριστερής Κίνησης για κινητοποιήσεις, αποφάσισε να ξεκινήσει καταλήψεις στις τρεις Διευθύνσεις που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα, μετά και την 4η μαζική μετακίνηση προσωπικού. Έτσι από την Παρασκευή 2 Νοέμβρη βρίσκονται υπό κατάληψη τα κτίρια του ΟΑΕΕ στην Αγ. Κωνσταντίνου 5, στην Πειραιώς 46 και στο Νέο Ηράκλειο. Επίσης την Πέμπτη 8 Νοέμβρη ξεκινήσαμε κατάληψη και στα κεντρικά της διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου 8 στην Ομόνοια.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αγκάλιασαν αυτή την κινητοποίηση και στήριξαν τις ενέργειες του συνδικάτου. Μοναδική θλιβερή εξαίρεση κάποια ελάχιστα φιλοκυβερνητικά στελέχη.

Η συμπεριφορά των διοικούντων μόνο προσβλητική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς πέρα από ειρωνείες και προσπάθειες να διαιρέσουν τους εργαζόμενους των Ταμείων, μας υποτιμούν με την επαναλαμβανόμενη πρόταση τους να ενισχύσουν τα τέσσερα Τμήματα που έχει δημιουργηθεί πρόβλημα τελευταία με ένα (1) άτομο το καθένα! Τμήματα που είχαν πριν λίγα χρόνια είχαν τουλάχιστον 10-20 άτομα προσωπικό.

Την ίδια στιγμή προσβλητική μπορεί να χαρακτηριστεί και η στάση κάποιων συνδικαλιστών, που δεν στηρίζουν τον αγώνα του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΕΕ, ίσως γιατί πιστεύουν στις διαδόσεις των διοικούντων, που θέλουν να μας διασπάσουν.

Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί και πρέπει να κλιμακωθεί με συμμετοχή όλων των εργαζομένων και μαζικές καταλήψεις σε όλα τα υποκαταστήματα. Πρέπει επιτέλους να μπει κάποιος φραγμός στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επίσης την Παρασκευή 9 Νοέμβρη οι δύο ομοσπονδίες του χώρου ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ-ΙΚΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάνω από εκατό εργαζόμενοι που είναι στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις και ζητάμε την νομοθετική ρύθμιση των υποθέσεων τους. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δουλεύουν αρκετά χρόνια (5-10) μέσα στην αβεβαιότητα και πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα τους επιτέλους με μονιμοποίησή τους, καθώς καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Δημοσίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετές δεκάδες συμβασιούχοι και συνδικαλιστές, ενώ στηρίχτηκε και από το ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής). Έγινε πορεία προς τη Βουλή και το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά συνενώθηκαν αυτές οι ομάδες των εργαζομένων από διαφορετικούς φορείς, ενώ εκφράστηκε η διάθεση για συνέχιση του αγώνα και για ενότητα με άλλους συμβασιούχους και αναπληρωτές του Δημόσιου Τομέα.

Βαγενάς Χρήστος, μέλος στο ΔΣ του Παν. Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΑΕΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.