ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ

image_pdfimage_print

Στις 26 Ιούνη η συνδικαλίστρια Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο Ασκλειπίο Νοσοκομείο Βούλας δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από τον διοικητή του νοσοκομείου Θ. Ρούπα και τον ιατρό Γ. Γεωργιάδη.

Η Δέσποινα Τοσονίδου πήγε στο γραφείο του διοικητή για να διαμαρτυρηθεί, γιατί δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά εν μέσω καύσωνα. Εκεί δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση από τον διοικητή του νοσοκομείου (εκλεκτός του Πολάκη και του Λοβέρδου) και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ (εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας).

Η φασιστική και τραμπούκικη επίθεση περιελάμβανε αποκλεισμό της στο γραφείο (!) από τα δύο εν λόγω άτομα και λεκτική επίθεση με ξεκάθαρη απειλή για τη ζωή της! Η απειλή έγινε με την υπενθύμιση της περιπέτειας υγείας που είχε η ίδια η Δέσποινα, όπου είχε καταλήξει στην εντατική.

Η πλήρης ασυδοσία και κάλυψη που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης, οδηγεί σε όλο και περισσότερα περιστατικά βίας και εκφοβισμού από την πλευρά των εργοδοτών, των στελεχών και των τσιρακιών τους.Η επάνοδος της Δεξιάς στην κυβέρνηση πιθανά να έδωσε επιπλέον ώθηση σε τέτοιες επιθέσεις για τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Τους δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι οι απειλές και η τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν. Θα μας βρίσκουν συλλογικά και δυναμικά απέναντι τους!

Να τιμωρηθούν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων και στηρίζουμε τον αγώνα της Δέσποινας Τοσονίδου για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δημόσια δωρεάν Υγεία.

 

Π.Ο. «Κόκκινο Νήμα»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.