Καταγγελία της επίθεσης σε βάρος της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας

image_pdfimage_print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την άνανδρη, απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και μέλους της Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, Δέσποινας Τοσουνίδου, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και από τον εκπρόσωπο των γιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας του Σωματείου για την έλλειψη κλιματισμού στα τακτικά ιατρεία και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Αφού το μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου εγκλώβισε τη συνάδελφο στο γραφείο της διοίκησης, εμποδίζοντας τη να βγει από το γραφείο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της επιτέθηκε φραστικά ενώ δε δίστασε, παρόλο που γνώριζε ότι η συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν ένα απειλητικό για τη ζωή της πρόβλημα υγείας, να της «συστήσει» «να μην είναι τόσο ευαίσθητη γιατί μπορεί να αρρωστήσει και να πεθάνει, και είναι κρίμα γιατί έχει οικογένεια και παιδιά». Η κατρακύλα της διοίκησης δεν έχει πάτο.

Η θρασύδειλη επίθεση σε βάρος της συναδέλφου δεν είναι τυχαία. Η ανοχή και η στήριξη που παρέχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποθρασύνει διοικητές νοσοκομείων και παρατρεχάμενους.

Ας το χωνέψουν οι συγκεκριμένοι «κύριοι» ότι οι απειλές και η τρομοκρατία δεν πτοούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της σε όλους όσους ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας και συνδικαλιστικής δράσης. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.