Καμία σκέψη για πολεμική άσκηση με τις ΗΠΑ – έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

image_pdfimage_print

του Χρήστου Κατόπη

Την επιθυμία για κοινές πολεμικές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, δήλωσε πριν από λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, ο επικεφαλής του αμερικάνικου στρατού στα ευρωπαϊκά σύνορα, στρατηγός Cavoli, ενώ, σύμφωνα με δήλωσή του «οι αμερικάνικες δυνάμεις στην περιοχή θα αυξηθούν». Λίγες μέρες πριν τη δήλωση, είχε καταπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πολεμικό πλοίο USNS Carson City, μετά από ειδική διάνοιξη που πραγματοποιήθηκε με την χρηματοδότηση των ΗΠΑ, ώστε να είναι δυνατή η φιλοξενία  πλοίων μεγάλου μεγέθους στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Οι  παραπάνω δηλώσεις και η ενίσχυση της παρουσίας του αμερικάνικου στρατού στη Θράκη, κινείται στην κατεύθυνση αναβάθμισης της Ελλάδας σε χωροφύλακα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  σε Μεσόγιο και Βαλκάνια. Κατεύθυνση που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη, με παραχώρηση θαλασσών, λιμένων, στρατιωτικών βάσεων και ανθρώπινου δυναμικού, για διεκόλυνση των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Κατεύθυνση που διαψεύδει ολοσχερώς την προπαγάνδα περί «μονομερούς τουρκικής επιθετικότητας».

Είναι προφανές ότι οι  φαντάροι του ελληνικού στρατού δεν έχουν καμία δουλειά  να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τον στρατό των ΗΠΑ, ιδιαίτερα σε μια «νευραλγική» περιοχή όπως τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι «από κάτω» πρέπει να να αποτρέψουν τη διεκόλυνση της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ  που σπέρνει τον θάνατο στην Μ. Ανατολή.

Η Αριστερά, το επόμενο διάστημα, οφείλει να οργανώσει μαζικό αντιπολεμικό κίνημα με τον διπλό στόχο να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
Να κλείσει τις βάσεις από τις οποίες αποπλέουν τα αεροπλανοφόρα που μεταφέρουν τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν τις χώρες της Μέσης Ανατολής και οι φρεγάτες που πνίγουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο. Να απαιτήσει το 2,24% του ΑΕΠ που δίνεται σε πολεμικούς εξοπλισμούς να δοθεί στην Υγεία και στην Παιδεία.
Να σταματήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.