Κάλεσμα σε συνέντευξη Τύπου για την κρατική καταστολή

image_pdfimage_print

«Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαπολύσει μία επίθεση κρατικής βίας και έντονης αστυνομικής καταστολής, που συνοδεύεται με εκστρατεία συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων.

Αρχή έγινε με την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την «απαγωγή» φοιτητή έξω από το σπίτι του από την ασφάλεια. Συνεχίστηκε στις 17 Νοέμβρη μετά τη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου όπου τα ΜΑΤ προχώρησαν σε ένα πογκρόμ στην περιοχή των Εξαρχείων συλλαμβάνοντας και χτυπώντας κάθε έναν που συναντούσαν στο δρόμο τους.

Αποκορύφωμα υπήρξε το όργιο προσαγωγών, συλλήψεων, αστυνομοκρατίας, απάνθρωπης και χυδαίας συμπεριφοράς των MAT με ξεγύμνωμα ανδρών και γυναικών εν μέση οδώ κατά τη διάρκεια και μετά τη μαζικότατη πορεία μνήμης της 6ης Δεκέμβρη, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Ε. Κορκονέα που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Οι ίδιες πρακτικές εξευτελισμού πολιτών και αθρόων συλλήψεων στο σωρό έλαβαν χώρα και την ημέρα της παλλαϊκής διαδήλωσης της 17ης Νοέμβρη.

Σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν το φόβο και να αποτρέψουν τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην ασκούμενη πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανονικότητα η αντιδημοκρατική επίθεση στη δημόσια και πολιτική ζωή, η αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή. Η επικίνδυνη όξυνση του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» οπλίζει το χέρι του κάθε πραιτοριανού του συστήματος και παραβιάζει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Επιδιώκουμε να δημοσιοποιήσουμε και να καταγγείλουμε τα γεγονότα που αποτυπώνουν δια γυμνού οφθαλμού την παραβίαση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πρακτικές, που είτε συστηματικά αποκρύπτονται από μεγάλος μέρος των ΜΜΕ, είτε ακόμη και καλύπτονται ως «απόλυτα νόμιμες» από την αστυνομία, τον Υπουργό ΠροΠο Χρυσοχοΐδη και την Κυβέρνηση.

Καλούμε σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/12/2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΟΛΜΕ για την πολιτική κρατικού αυταρχισμού, καταστολής και αστυνομικής βίας και τις αναγκαίες απαντήσεις που χρειάζεται να δώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός».

Θα υπάρξουν παρεμβάσεις από πολιτικές συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς.
Στη συνέντευξη Τύπου καλούν οι οργανώσεις:

Αναμέτρηση
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ)
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)
Αριστερή Συσπείρωση
ΔΕΑ
ΕΕΚ
ΕΚΚΕ
ΚΚΕ(μ-λ)
Κόκκινο Νήμα
Κρίση+Κριτική
Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ)
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νΚΑ
Ξεκίνημα
ΟΚΔΕ
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
ΣΕΚ
Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΕΚΚ)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.