Η κυβέρνηση της Τρίπολης, ο στρατηγός Χαφτάρ, τα ελληνικά «κυριαρχικά δικαιώματα» και ο Π. Λαφαζάνης

image_pdfimage_print

του Αλέξη Λιοσάτου

Eνώ μαίνεται η όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στο Αιγαίο για τα συμφέροντα των Ελλήνων και Τούρκων Βαρδινογιάννηδων, τα αστικά ΜΜΕ της Ελλάδας «βάλανε στο παιχνίδι» και τη Λιβύη εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου για το εκεί καθεστώς. Σύμφωνα με την καθεστωτική αντίληψη ο σατανάς Ερντογάν συμφώνησε «παράνομα» με την «κυβέρνηση της Τρίπολης», την οποία λίγο-πολύ δεν θεωρούν λιβυκή κυβέρνηση, προωθώντας παράλληλα ως «καλή» και νόμιμη την «κυβέρνηση του Χαφτάρ» στην Ανατολική Λιβύη που καταδικάζει τη συμφωνία Ερντογάν-Τρίπολης.

π.χ. https://www.nooz.gr/world/1564249/toyrkia-libyi-aoz-i-boyli-aperripse-ws-paranomi-ti-symfwnia-me-ton-tagip-erntogan-video-

Ο Χαφτάρ είναι πραξικοπηματίας, «αποστάτης» από την κυβέρνηση και τον στρατό εθνικής ενότητας της Λιβύης (πώς θα το λέγανε εδώ τα αγαπημένα μας ΜΜΕ; εθνική προδοσία;) και με επιβεβαιωμένες και διαχρονικές σχέσεις με τη CIA. H δε «κυβέρνηση της Τρίπολης» μέχρι πρότινος θεωρούνταν η επίσημα αναγνωρισμένη κυβέρνηση από τον ΟΗΕ.

Περισσότερα εδώ https://rproject.gr/article/o-emfylios-sti-livyi-o-stratigos-haftar-kai-ta-ellinotoyrkika

Για το ελληνικό κράτος δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τη στήριξη χουντικών, ακροδεξιών και πραξικοπηματιών, αφού στο όνομα των ΑΟΖ και των «εθνικών» πετρελαιάδων διατηρεί άψογες σχέσεις και έκλεισε συμφωνίες με τους χασάπηδες του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου (διεργασίες στις οποίες πρωταγωνίστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)- η δε σημερινή κυβέρνηση έχει χουντικούς στις γραμμές της, δρομολογεί την αθώωση των παρακρατικών μαχαιροβγαλτών της ΧΑ και έχει δώσει σινιάλο στην αστυνομία να τρομοκρατήσει ανελέητα τους Αναρχικούς, την Αριστερά, τη ριζοσπαστική νεολαία αλλά και οποιονδήποτε θεωρηθεί ύποπτος από τα αμολυμένα ορκ των ΜΑΤ και της αστυνομίας την ώρα που «επιχειρούν» (περίπτωση Ινδαρέ).

Κανονικά θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση η στήριξη αριστερών δυνάμεων, όπως της Iskra, στις δυνάμεις του Χαφτάρ. Ιδιαίτερα τη στιγμή που η σελίδα δείχνει με κάθε ευκαιρία τον αντι-αμερικανικό αντι-ιμπεριαλισμό της. Με κάθε; Όχι ακριβώς. Κάθε φορά που διακυβεύονται συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης απέναντι στην Τουρκία, η Iskra παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ των ελληνικών «κυριαρχικών δικαιωμάτων», στο όνομα κάποιου «υγιούς πατριωτισμού». Αυτό κάνει και σήμερα, στηρίζοντας τον «αμερικανοκίνητο» (όπως θα έλεγε σε άλλες περιπτώσεις η Iskra) πραξικοπηματία, επειδή παρουσιάζεται ως αντίπαλος της αστικής τάξης (και σύμμαχος των Ελλήνων Βαρδινογιάννηδων).

https://iskra.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C-%CF%84/?fbclid=IwAR0k1FxfX28jlGjenzyTplJgx9CsR736cmsPjjfOkDI08Ed8jZyFbk1bg98

Λίγες εβδομάδες πριν, παραβρεθήκαμε σε κοινή εκδήλωση αριστερών οργανώσεων, με πρόταγμα την «ενότητα της Αριστεράς» και τοποθετητηθήκαμε λέγοντας πως η όποια ενότητα θα σφυρηλατηθεί στα κοινά συμπεράσματα και απολογισμούς, στην κοινή δράση και τα κοινά μέτωπα της περιόδου. Πάνω σε μια βάση πολιτικής ουράς στον ελληνικό εθνικισμό και υποϊμπεριαλισμό ούτε ενότητα της Αριστεράς ούτε καν αντιπολεμικό κίνημα δεν πρόκειται να υπάρξει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.